reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy.... Wszystko dla naszych Dzieciaczków

dmuchawcu moj kochany znowu cie pomecze;-) To jak odroznic ktora chusta jest elastyczna a ktora nie? Bo wymyslilam ze moze kupie na e-bayu a tam nie wszedzie jest napisane... Szukalam na oryginalnych stronach ale ceny na nich to od 80-120 Euro :szok: Juz tak mam ze jak sie na cos napale to chcialbym to miec juz teraz a tak to bede musiala czekac do kwietnia az pojade do Polski.

reklama
Annie ja mam to samo, szukalam w Uk ale ceny sa masakryczne:szok: a jak szukalam na ebayu to nie wiem jaka kupic. ja juz poddalam sie i chyba jej nie kupuje:sorry:

Ostatnia edycja:
Beatko ta pierwsza to chusta tkana, ale kółkowa, nie wiazana. Ja kółkowej nie polecam dla wiekszego brzdaca. Ona jest, owszem fajna, ale dla moworodka i jak sie chce miec takie nosidło "w razie czego"- np na chwilke do sklepu wyskoczyc czy po centrum handlowym itd. Wtedy malucha na biodro, a chusta go podtrzymuje i rece masz wolne.

A jak chcesz chuste do noszenia na spacery i bardziej uniwersalna to polecam wiazana.
Ta druga jest wiazana - elastyczna, całkiem fajna:tak: Z tym, ze pisałam wyzej, ze dla ciezkiego dziecka najlepsza byłaby wiazana- tkana:-) Ale elastyczna tez moze byc.

Ten link, który potem dodałas i teraz jest jako pierwszy to tez wiazana -elastyczna.

Ostatnia edycja:
:-) Zgadza sie -wszystkie sa tkane (mam watpliwosci co do tej czarno -grafitowej, bo nie ma zdjecia tkaniny z bliska, a reszta na 100% tkana:tak:)

Nie chodzi o wzrost, a o szerokosc:-D. Ja mam chuste 5,2 m, ale jak zawiaze ja na Zosi, to mi ogon wisi do kolan:tak: Wiec mysle, ze 4,6 spokojnie wystarczy:tak:, nawet dla szerszej osoby.

A tak poza tym- elastyczna chusta tez bedzie fajna:tak: i jest łatwiejsza w wiązaniu. Wiec jak sie Wam bardziej podoba elastyczna, to kupujcie taka. No i wezcie pod uwage to, ze ja mam elastyczna i moge za nia reczyc, bo nosze codziennie, a tkana miałam na sobie tylko raz i tylko WYDAJE mi sie, ze dla ciezkiego dziecka bedzie lepsza.

Witam
Dziewczyny ja osobiście polecam chustę wiązano tkaną jeste super jest bardzo weile sposobów wiązania. już nie mogę się doczekać kiedy będzie ciepło i mała będę mogła nosić na plecach na razie nosze ja tylko po mieszkaniu bo niestety nie zainwestowałam w kurtkę ale do listopada nosiłam ją tylko w chuście :tak:
I faktem jest że przy wiązaniu trzeba się troszkę po męczyć ja na początku miałam zakwasy na rękach od naciągania jej ale teraz jak doszłam do wprawy nie mam większego problemu aktualnie uczę się wiązać już plecaczek który wymaga mega zdolności ale mam nadzieję że do wiosny to opanuję :happy: jak na razie tylko z mężem udało mi się zawiązać bo samej nie za bardzo to idzie :sorry:

BeataZ zgadzam się z tym co dmuchawiec odpisał tobie ja mam Natibaby i jestem zadowolona :tak:NATIBABY, chusta dla dziecka, noworodka, niemowlaka, nosidełko - chusta NATI

chustomania rodzaje chust
chusta.pl - chusty nosidełka dla dzieci i niemowląt - Start

no wlasnie te elastyczne bardzo mi sie podobaja ale chyba lepsza nieelastyczna bo chcialabym ja nosic jak mala bedzie wieksza.

reklama
Do góry