reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy.... Wszystko dla naszych Dzieciaczków

dziuuula wtrace sie bo ja tez Anka :-p Na stronie Rapalu podanej przez Anied stoi 'Maksymalny „udźwig” rapalu to 100 kilogramów, spokojnie można w niej nosić, więc i czterolatki':-D to nawet mojego malza tez moglabym nosic :-D

reklama
Ewa nie wiem o ilu letnie mi chodzi :happy:
Myslalam o zakupie dla nas... Wiosna przydalaby nam sie taka chusta... a potem znow pomyslalam [tym razem zle :-D]... czy oplaca nam sie w ogole kupowac. :eek: Igor juz teraz ma 10 kg ...............

... ale przeciez nasze pociechy teraz przestana tak przybierac na wadze. A jesli beda przybierac to zaraz zgubia przy raczkowaniu i dreptaniu.

czyli wnioskuje, ze jeszcze warto kupic. :cool:

na te 100 kg to ja bym sie jeszcze zalapala :-D

Dziuuula o wadze maksymalnej to wiem niewiele. Ale wiem, ze i trzylatki mozna nosić w chuście:tak:-na plecach.
Za to mogę Ci doradzić, że do ciężkiego brzdąca warto kupić od razu chustę tkaną, a nie elastyczną. Elastyczna sie rozciaga i trudno ja dobrze zawiązać, gdy dziecko jest już ciężkie. A dobra zawiązanie jest bardzo ważne, w dobrze zawiązanej chuście nie czuje się tak bardzo ciężaru dziecka.
http://images.google.pl/imgres?imgurl=http://pl.lennylamb.com/images/products/WV_S_MGNL_350_350.jpg&imgrefurl=http://pl.lennylamb.com/products/show/12_chusta-do-noszenia-dzieci-tkana-splot-sko%25C5%259Bno-krzy%25C5%25BCowym---magnolia---rozmiar-s&usg=__Qb47dRomWEkuQK-fABs6Xpz-2XA=&h=350&w=350&sz=42&hl=pl&start=4&um=1&itbs=1&tbnid=jPIE096hVkEBwM:&tbnh=120&tbnw=120&prev=/images%3Fq%3Dtrzylatek%2Bw%2Bchu%25C5%259Bcie%26hl%3Dpl%26lr%3D%26um%3D1

Ostatnia edycja:
dmuchawcu nasza specjalistko- tutaj chusta ktora by mi sie podobala jest z jersey'u wiesz cos moze o takich? pisze niby od 0-20kg ale nie wiem co o tym myslec...

Ja mam taką chustę:tak:To właśnie chusta elastyczmna. Jest super jak dla mnie, ale tak jak pisałam- moja Zosia waży narazie 6,5 kilo, wiec ja nosząc ja wcale tego nie odczuwam, ale....gdy wychodze z domu Zosia dotyka czółkiem do mojego nosa, natomiast gdy wracam, dotyka czółkiem raczej obojczyka:tak:. Po prostu ta chusta sie naciąga pod ciężarem dziecka, zwłaszcza gdy dużo się chodzi. A ja chodze baaardzo dużo! Ale ma tez swoje zalety- mozna ja zawiązać najpierw na sobie, a dopiero potem włożyć dziecko. Chusta tkana ma to do siebie, ze wiąże się ja "na dziecku". Elastyczną ponadto dużo łatwiej zawiązać bo sama sie układa do ciałka, a z tkanątrzeb asie namordowac początkowo, zanim sie nauczy.

Ja bym na Twoim miejscu kupiła tkaną (tylko raczej nie z bebelulu, bo podobno są sztywne). Sama tez mam zamiar sobie taką sprawic jak Zosia podrosnie:tak:.

Jedno jest pewne - chusta jest super!!!!!!!!!!!!!!

reklama
Do góry