reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy.... Wszystko dla naszych Dzieciaczków

dziuuula wtrace sie bo ja tez Anka :-p Na stronie Rapalu podanej przez Anied stoi 'Maksymalny „udźwig” rapalu to 100 kilogramów, spokojnie można w niej nosić, więc i czterolatki':-D to nawet mojego malza tez moglabym nosic :-D

reklama
Ewa nie wiem o ilu letnie mi chodzi :happy:
Myslalam o zakupie dla nas... Wiosna przydalaby nam sie taka chusta... a potem znow pomyslalam [tym razem zle :-D]... czy oplaca nam sie w ogole kupowac. :eek: Igor juz teraz ma 10 kg ...............

... ale przeciez nasze pociechy teraz przestana tak przybierac na wadze. A jesli beda przybierac to zaraz zgubia przy raczkowaniu i dreptaniu.

czyli wnioskuje, ze jeszcze warto kupic. :cool:

na te 100 kg to ja bym sie jeszcze zalapala :-D

Dziuuula o wadze maksymalnej to wiem niewiele. Ale wiem, ze i trzylatki mozna nosić w chuście:tak:-na plecach.
Za to mogę Ci doradzić, że do ciężkiego brzdąca warto kupić od razu chustę tkaną, a nie elastyczną. Elastyczna sie rozciaga i trudno ja dobrze zawiązać, gdy dziecko jest już ciężkie. A dobra zawiązanie jest bardzo ważne, w dobrze zawiązanej chuście nie czuje się tak bardzo ciężaru dziecka.
http://images.google.pl/imgres?imgurl=http://pl.lennylamb.com/images/products/WV_S_MGNL_350_350.jpg&imgrefurl=http://pl.lennylamb.com/products/show/12_chusta-do-noszenia-dzieci-tkana-splot-sko%25C5%259Bno-krzy%25C5%25BCowym---magnolia---rozmiar-s&usg=__Qb47dRomWEkuQK-fABs6Xpz-2XA=&h=350&w=350&sz=42&hl=pl&start=4&um=1&itbs=1&tbnid=jPIE096hVkEBwM:&tbnh=120&tbnw=120&prev=/images%3Fq%3Dtrzylatek%2Bw%2Bchu%25C5%259Bcie%26hl%3Dpl%26lr%3D%26um%3D1

Ostatnia edycja:
dmuchawcu nasza specjalistko- tutaj chusta ktora by mi sie podobala jest z jersey'u wiesz cos moze o takich? pisze niby od 0-20kg ale nie wiem co o tym myslec...

Ja mam taką chustę:tak:To właśnie chusta elastyczmna. Jest super jak dla mnie, ale tak jak pisałam- moja Zosia waży narazie 6,5 kilo, wiec ja nosząc ja wcale tego nie odczuwam, ale....gdy wychodze z domu Zosia dotyka czółkiem do mojego nosa, natomiast gdy wracam, dotyka czółkiem raczej obojczyka:tak:. Po prostu ta chusta sie naciąga pod ciężarem dziecka, zwłaszcza gdy dużo się chodzi. A ja chodze baaardzo dużo! Ale ma tez swoje zalety- mozna ja zawiązać najpierw na sobie, a dopiero potem włożyć dziecko. Chusta tkana ma to do siebie, ze wiąże się ja "na dziecku". Elastyczną ponadto dużo łatwiej zawiązać bo sama sie układa do ciałka, a z tkanątrzeb asie namordowac początkowo, zanim sie nauczy.

Ja bym na Twoim miejscu kupiła tkaną (tylko raczej nie z bebelulu, bo podobno są sztywne). Sama tez mam zamiar sobie taką sprawic jak Zosia podrosnie:tak:.

Jedno jest pewne - chusta jest super!!!!!!!!!!!!!!

reklama
Do góry