reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy.... Wszystko dla naszych Dzieciaczków

To ograniczenie do 12 kg jest pewnie dlatego, ze chusty tkane maja splot skosno-krzyzowy i dlatego sa bardziej wytrzymałe (teoretycznie) niz len czy elastyczna bawełna. Ale...nie sadzę, zeby taka chysta sie porwała, gdy sie do niej włozy o kilka kilo cięższe dziecko;-) Ta pani pewnie napisała tak dla bezpieczeństwa własnego. Ogladałam inne jej chusty- są piekne! Szczegolnie kółkowe:tak: Normalnie narobiłam se ochoty.

reklama
dmuchawcu dzieki za podpowiedz, bo wiesz ja jestem przewrazliwiona na tym punkcie bo ten moj 'maluch' troche juz wazy ;-)

Ja mam zwykla chuste tkana za 30zl i sprawdza sie super. Mam 4,6m i mimo iz jestem wysoka, ale chuda to ogon z chusty wisi mi strasznie dlugi . To jedyna rzecz , ktora mnie wkurza. Z drugiej strony nie ma co brac za ktortkiej , bo pewnie trudniej by sie wiazala.

stopi a może takie coś? Krzesełko do karmienia Hauck mocowane do blatu (895868779) - Aukcje internetowe Allegro ja widzę, że mój 2,5 letni syn nie bardzo sięga do stołu ze zwykłego krzesła... więc takie rozwiązanie może się nie sprawdzić :eek:

Dzieks za link. Musze pomyslec i obl;ukac takie krzeselko..Zalezy mi na tym,zeby to bylo lekkie i zajmowalao malo miejsca, ze wzgledu na ograniczenia wagowe w samolocie. Dmuchana wanienka turystyczna sprawdza mi sie super.. Czas pomyslec o krzeselku...
Choc zastanawiam sie, czy nie przyzwyczaic malej do jedzenia bez krzeselka.. Do tej pory byl dramat, choc wczoraj cale karmienie ladnie przesiedziala sama na kanapie. Tylko musiala miec w rekach 2 lyzeczki :-D:-D I juz zglupialam ztymi krzeeslkami.

dmuchawcu dzieki za podpowiedz, bo wiesz ja jestem przewrazliwiona na tym punkcie bo ten moj 'maluch' troche juz wazy ;-)

No ja wiem jak to jest z tym przewrazliwieniem :tak:Ale to pewnie stad, ze nie uzywałas dotad chusty. Chuste wiazana wiaze sie tak, ze ciezar dziecka nie spoczywa na jednej warstwie materiału, ale na conajmniej dwóch, wiec nie ma szans, zeby cos sie stało nawet przy ciezkim dziecku. Bardziej bym sie martwiła o kregosłup mamy, która bedzie takiego brzdaca nosic. Na szczescie chusta ma ta zalete, ze jest zdrowasza dla kregosłupa niz inne nosidła i noszenie na rekach.

Stopi, a gdzie Ty ta chuste kupiłas za 30 zł?
Na allegro u kobitki co szyje chusty. Ta byla taka tania, bo ma mala skaze na materiale, ktora w praktyce e niczym nie przeszkadza.Oczywiscie chusta nowa, nie uzywka :tak:Ja nie wiedzialam czy sie chusta u nas sprawdzi dlatego szukalalam jak najtanszej.

Ja robie dzis rozeznanie w fotelikach.
I jak mi tu dobre duszyczki Lipcoweczki podpowiedzialy sa foteliki montowane tylem dla dzieci do 4r.z. W Szwecji wiekszosc dzieci tak jezdzi, bo to znacznie bezpieczniejsza pozycja. http://fotelik.info/pl/art/fotelik_samochodowy_tylem_do_kierunku_jazdy,10.html
Ja jednak waham sie , bo musze mala miec na oku, po akcji jak musialm zatrzymywalam samochod na awaryjnych ulicy, bo sie mala ksztusila. Chyba,ze kupie fotelik taki co mozna montowac przodem i tylem..

Do tego zdalam sobie sprawe, ze mala zanim osiagnie 9kg to kupe czasu minie (10kg to bedzie miec pewnie ok2 r.z:-D)... i mysle,ze w tym foteliku 9-18kg nawet jak ze wzgledu na wzrostem bedzie musiala juz w nim jezdzic, to bedzie jej niewygodnie, bo to chudzina. I tak mysle, ze u nas w re wchodza tylko foteliki 0-18kg??? sama nie wiem...

Niektore z Was tez maja taie chudziutkie coreczki. Jak macie zamiar rozwiazac przeniesienie do wiekszeo fotelika???

Ostatnia edycja:
reklama
Chusta kupiona, na dniach przyjdzie :tak: Teraz mam pytanko do mam noszacych - jak ubieracie pociechy do tego? Bo chyba troszke mniej niz do wozka? Nie majac takiej sprytnej kurteczki jak dmuchawiec w co powinnam malucha ubrac?

Do góry