reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy.... Wszystko dla naszych Dzieciaczków

Goteczka nawet ładny ten stanik jak na te do karmienia i dobra cena, muszę się wybrać w przyszłym tygodniu.
Antkowa no robią duże te staniki do karmienia, ja mam 75c, ale tak na stykach, nie wiem co to będzie po porodzie, także może wezmę tą jedną 80-ke.

reklama
Hej dziewczynki,jak rozłożyłam łóżeczko to sie załamałam 2 dni chodziłam jak struta 60m i nie ma jak się rozmiescic z tym wszystkim porażka,zawsze coś nie pasuje a to meble a to w sypialni za duże łoże,ja nie wiem jak to bedzie, to moje pierwsze dzidzi i juz sama nie wiem jak to urządzić żeby było funkcjonalnie,sama nie wiem.

pozdrawiam

Nie martw się. Nasz pokój ma 10 metrów i jakoś też musimy się zmieścić. Łóżeczko niestety musi być na kółkach, żeby mogło wędrować. Na pewno dasz radę to jakoś rozplanować.

ja tez mam taki problem, na razie nie mysle co i jak, bede sie zastanwiac jak juz przeprowadze sie z małym do nas, po spzitlau bed emieszkac u mojej mamy, i tam to przestrzeni zyciowej jest duzo po ponad 80 metrow, duzy salon 3 pokoje dodaytkowe, au nas w domku 46 metrow w tym 3 pokoje ale cos ma sie to na co stac człowieka:]

Mały bedzie w spilani z niami i bedzie tak, ze łozko nasze maksymalnie do sciany i obok wcisniete dosłownie na zapałki łozeczko, na przeciw komoda na kotrej duze akwarium obok koc do przewijania dziecka a telewizor na szczescie płaski zawiesimy na sicanie.

Witam,
Mam pytanie do dziewczyn, ktore planuja spróbować na początek pieluch tetrowych zamiast pampersów, jakie "ceratki" chcecie uzywać? Ja myślałam o czymś takim, ale prawde mowiac nie znam sie za bardzo ...:
JEDYNE KOLOROWE MAJTKI SUCHA PIELUCHA (634115103) - Aukcje internetowe Allegro

Co do staniczków to jakiś czas temu kupiłam te:
75D zestaw 3 biustonosze dla karmiącej 29,90@1 (596196917) - Aukcje internetowe Allegro
i wszystko bylo by ok (wygodne itd), gdyby nie tasemka, ktora (nie wiem po co) byl podszyty szew, musialam ja wyproc, bo strasznie mnie drapala, ale czegoz ja sie spodziewalam po takiej cenie :-D w sumie teraz mam trzy dobre staniczki, po malych przerobkach :-D

Witam,
Mam pytanie do dziewczyn, ktore planuja spróbować na początek pieluch tetrowych zamiast pampersów, jakie "ceratki" chcecie uzywać? Ja myślałam o czymś takim, ale prawde mowiac nie znam sie za bardzo ...:
JEDYNE KOLOROWE MAJTKI SUCHA PIELUCHA (634115103) - Aukcje internetowe Allegro

Co do staniczków to jakiś czas temu kupiłam te:
75D zestaw 3 biustonosze dla karmiącej 29,90@1 (596196917) - Aukcje internetowe Allegro
i wszystko bylo by ok (wygodne itd), gdyby nie tasemka, ktora (nie wiem po co) byl podszyty szew, musialam ja wyproc, bo strasznie mnie drapala, ale czegoz ja sie spodziewalam po takiej cenie :-D w sumie teraz mam trzy dobre staniczki, po malych przerobkach :-D

a wiec tak, ja chce startowac z terta i zkaupilam te majtki suche ktore wkleilas, sa bardzo fjanej jakosci porzadnie wykonane kupilam 3 pary takich majtek ze wzelgu na to ze ich nie wymienia sie przy kazdej wymienie tetry tylko jak kupka przedostanie sie na te majty wlasnie, wtedy mozna w sordku ta ceratke przetrzec lub całe wyprac :] oprocz tego dokupilam 4 pary majtek takich zwyklych ceratkowych bez materialu, ale msyze ze skocze do jakies sklepu kupie bawełniany material oraz szeorki rzep i na wzor tych co mam uszyje nastepne :]

co do stanika to zkaupilam taki sam jak wkleilas tylko od innego sprzedawcy, ale czekam na nie do dzis wie cnie powiem co to za stanik.

Dziekuje dziewczyny za info o poscieli i przydatne linki :-) Co do stanikow do karmienia ja wlasnie sie zastanawiam.... Bo kolezanka mi odradzila kupowac - sama uzywala go 2 razy i na tym koniec... Jak dla niej byl on zupelie nieprzydatny i niepraktyczny mimo ,ze karmila piersia. Wiec ja juz zglupialam czy sie przyda czy nie ???? Jeden tak ,zeby miec pewnie kupie tylko tu znow wielki znak zapytania , bo nie mam pojecia jaki rozmiar , bo ostatnio biust mi zmalal o rozmiar :-(

Dziekuje dziewczyny za info o poscieli i przydatne linki :-) Co do stanikow do karmienia ja wlasnie sie zastanawiam.... Bo kolezanka mi odradzila kupowac - sama uzywala go 2 razy i na tym koniec... Jak dla niej byl on zupelie nieprzydatny i niepraktyczny mimo ,ze karmila piersia. Wiec ja juz zglupialam czy sie przyda czy nie ???? Jeden tak ,zeby miec pewnie kupie tylko tu znow wielki znak zapytania , bo nie mam pojecia jaki rozmiar , bo ostatnio biust mi zmalal o rozmiar :-(

to chyba zalezy w jakim okresie karmila tzn cyz letnim cyz nie, bo wiaodmo ze latem ma sie tylko kosuzlke i stanik i łatwiej sie dostac do cyca, a w zieme to wiadomo ze ma sie duzo rzeczy i nie ma roznicy czy sie sicaga sweter koszulke i stanik, a moze kolezanka dzwigala sobie stanik do gory i karmila? bue wiem na allegro sa dosc tanie takie staniki i warto jeden zkaupic jak sie sprawdzi to dokupic drugi :] ale to moje osobiste zdanie i w sumie nie wiem czy ja bede uzywac :]

Biustonosz do karmienia niezbędny nie jest. Ze zwykłym też sobie poradzisz. Usztywniany wygodny nie jest, bo uwiera, ale inne się sprawdzają bez problemu. Nawet z fiszbinami :)

A co do rozmiaru piersi to chyba sprawa indywidualna. Ja mam mniejsze niż w ciąży. A karmię (no może narazie jeszcze nie bezpośrednio, ale ściągam pokarm) ;-)

witam..

Milgak a i tu Cie wypatrzylam no prosze..jak Hania:)?

Ja narazie podgladam linki dziewczyn bo sporo mi jeszcze brakuje.;-)

reklama
MILGAK - dziekuje za informacje :-) teraz jestes dla Nas na biezaco skarbnica wiedzy :-) :-) KASIUREK- ona urodzila w sierpniu , jakos cos jej te staniki nie podpasowaly. Ja chyba tez kupie taki na wszelki wypadek, ale po porodzie , bo teraz nie mam pojecia jaki rozmiar :-) No i kurcze sama nie wiem, czy juz powinnysmy miec jakies oznaki pokarmu?? Siara, trwarde piersi itp??

Do góry