reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy.... Wszystko dla naszych Dzieciaczków

Wyprawka z głową

(...) Do mycia najlepsza jest myjka uszyta z materiału, którą łatwo będzie wyprać.(...)
Prześcieradło gumowane lub z ceratki - najlepiej, by miało wszytą gumkę – wtedy nie będzie się ściągać. (...)
autor: Małgorzata Wesołowska (Dziecko, zakupy i my)

Myjka, w sensie wylęgarnia zarazków :confused: A dziecka ręką umyć nie można :confused:

Ja proponuje autorce, żeby sama sobie pospała na ceracie lub gumie w szczególności latem :tak:

Myjka - Mamo_Helenki a jak sama się kąpiesz to gąbki nie używasz, rękawicy do masażu skóry i ściągania martwego brudnego naskórka ? myślisz że sam spływa z wodą?
Ceratka - a kto każe zakładać ceratę na prześcieradło?? od 3 lat używam ceratek pod prześcieradło by w razie "powodzi" uchronić materac, więc trochę wyobraźni ...

Nie podoba mi się ton w jakim odpisujesz praktycznie każdej dziewczynie na posty, jakby żadna o niczym nie miała pojęcia, poza Tobą oczywiście. Dajesz sobie upust jedynie w pouczaniu a niczego tak na prawdę nie wnosisz, przykro mi że musiałam to napisać, ale może da Ci do powód do przemyślenia swojej postawy wobec pozostałych użytkowniczek tego forum

reklama
Tu niestety dla Ciebie popieram zdanie Aniki!!
Jesteś jedyna osoba na naszym forum, która tylko poucza i wprowadza niezłe zamieszanie. Jesteś matką swojego dziecka ale tylko Ty pokazujesz że jesteś najlepsza i wszechwiedząca. A w naszym gronie jest o wiele więcej bardziej doświadczonych mam....

Tu niestety dla Ciebie popieram zdanie Aniki!!
Jesteś jedyna osoba na naszym forum, która tylko poucza i wprowadza niezłe zamieszanie. Jesteś matką swojego dziecka ale tylko Ty pokazujesz że jesteś najlepsza i wszechwiedząca. A w naszym gronie jest o wiele więcej bardziej doświadczonych mam....

Chyba trafiłam w jakiś czuły punkt. ;-)

Nikogo nie pouczam i nikt nie musi korzystać z tego co piszę. Tak jak wszystkie inne mamy wyrażam swoje zdanie i tyle.

Jeszcze tylko nie wiem co to znaczy, że wprowadzam zamieszanie :confused: Możesz mi wyjaśnić?

iwon może dzieciaczek lezała na pieluszcze terrowej :tak: Ja podkładałam dla Kacperka pieluszkę tetrową jedną pod głowę a drugą pod resztę ciałka.

Nie kupowałam gabek tych do wanienki takich ale teraz miała zamiar i to wielki, ale jak Anika napisała że są kiepskie wiec dało mi to do myślenia. Zastanawiam się nad leżaczkim bo mam głęboki brodzik :baffled::eek: ale najpierw wyśle męża do piwnicy po wanienike i sprawdzę jak to w praktyce wygląda i czy ta wanienka zmieści się do brodzika, bo wolę być przygotowana w lipcu

Jeśli chodzi o gąbki do mycia. Ja synka nie myłam ale mały miał swoją myjkę ale kupiona dopiero jak miał z 3-4 miesiące a teraz synek myję sie sam raz swoją gąbką raz ręcami jak mu pasuję ważne że sam :laugh2:

A co do ceratki mój sny nie spał na takiej jak był mały i szczerze mówiąc to nawet niewiem dlaczego :baffled:
Ale jak zaczeliśmy go odzwyczajać od pieluch to kupiłam taką ceratkę podkład jakoś tak to się zwało chyba z belly ale nie jestem na 100% pewna ale na szczęście mały nie miał wpadek więc zbtynio się nie przydała :laugh2:

Izabell no gąbki są fajne ale nie trwałe, od częstego wyrzynania pękają a jak ich dobrze nie wyciśniesz to zatrzymują wilgoć. Ja kupię jedną na tzw w razie czego, jakiś wyjazd itp żeby nawet w dużej wannie sobie podłożyć.

moja siostra przy 3 dzieci miała pod prześcieradłem folię żeby materac nie przeciekał bo wiadomo że przy dziecku różnie bywa i żadnemu nic od tego się nie stało i ja mam zamiar zrobić podobnie

moja teściowa też twierdzi że te gąbki nie są dobre ale ja mam zamiar kupić przynajmniej na początek a podobno nie są one drogie to jak mi się zużyje a jeszcze nie będę umiała wykąpać dziecka bez niej (kąpania chyba najbardziej się boję) to kupię sobie drugą i tyle

reklama
myjek mozna miec kilka przeciez, uzyc raz i do prania [np. z recznikami], ja sie jeszcze nad tym nie zastanawialam, ale chyba bede ich uzywac...

Do góry