reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy.... Wszystko dla naszych Dzieciaczków

Mi tez najbardziej podoba sie to drugie lozeczko, ale niestety cena jest znacznie wyzsza... Zobaczymy co babcia Lenki kupi ;-)Tylko te lozeczko bez tej szuflady wyglada dziwnie, bo ma wysoki nogi...

Co do myjki, gabki itd. trzeba dziecko przyzwyczajac do bakterii:-D:-D. jak bedziemy tak chronic przed wszytskkim, to potem bedzie lapac na wszystko alergie:-D:-D:-D A tak na serio to ja pewnie tez bede mala myc myjka lub gabka.
Ceratke, albo ten fajny podklad co pokazala Antkowa to na pewno bede miec pod przescieradlem. Nie wyobrazam sobie prania materaca!!! A znajac moje szczescie, jak nie poloze pod materac ceratki to mala obsika materacyk.

Co do poscieli to KPJM masz swieta racje. upatrzylam na allegro fajne posciele, ale jak zobaczylam je w sklepie to jakosc bawelny byla straszna!! Nie wiem jak mozna z czegos takiego zrobic posciel dla dziecka, jak ja dorosla kobita nie chciala bym pod czyms takim spac.
A co do Ikei to fakt maja swoja rozmiarowke. Mam posciel z Ikei dla siebie i kupuje poszewki tez tam. Za ladna dalam duzo, ale takie na zmiane kupuje na przecenach. Dla dzieci tez maja swoj wymiar ten co DOSIA podala , ale maja za to tanie ...i taki jeden ladny komplecik :tak: Kurcze musze uwazniej poszukac jak DOSIU trafilas na mniejszy rozmiar w Ikei, moze tez cos znajde.. w maju....:tak:

reklama
Stopi ta posciel jest taka zielona w takie hipcie... mi sie podoba bo nadaje sie dla dziewczynki i dla chlopczyka. zreszta postanowilam ze urzadze pokoj dzidziusia wlasnie z zielonym akcentem. i pomyslec ze wczesniej nie lubialam tego koloru...:-)

Ta podkładka wygląda bardzo milusio, odbiega przynajmniej wizualnie od tych ceratek, trzeba pomyśleć o czymś takim, jeśli chodzi o myjkę to ciągle się zastanawiam, w sumie koleżanka ręką myła swoją dzidzie i jakoś problemu z myciem nie miała, a zawsze jest to kontakt z ciałkiem, można pomasować paluszkami.Doświadczenia to nie mam, tylko tak intuicyjnie myślę. Taka mała myjka a tyle z tym problemów:)
A te podkładki do wanienek to chyba jest dobre jak nie ma nikogo kto by pomógł przy kąpieli, bo trzymać dzidzię w jednej ręce i drugą myć, nie widzę tego.

Veritko ja miałam taki materac kokos - gryka jak Tymuś spał w łóżeczku i uważam że to był dobry wybór, doradzała mi go znajoma która przez 10 lat pracowała w hurtowni z asortymentem dla dzieci. Teraz też będziemy takiego używać.

:-) Dobrze, ze nikt mnie nie zganil za moj wybor;-)
Fajnie, ze mama z doswiadczeniem pochwala moj wybor, bo z mojej strony byl on strzalem w ciemno:-D

Iwon..nad sprezynowo-kokosowym tez sie zastanawialam, ale wymieklam, bo tylko jedna dziewuszka sobie go chwalila. W zasadzie myslalam, ze taki sprezynowy na dluzsza mete bedzie wygodniejszy, a kupilismy lozeczko i tapczanik w jednym, wiec maly bedzie na nim spal troche dluzej...ale coz...juz kupilam kokos-gryka, wiec musze sie cieszyc ze swojego zakupu. Jakby co poprostu zmnienie materac :-D:-) :-D:-D

Ostatnia edycja:
dziewczynki mam do Was pytanie które nurtuje mnie od kilku dni.
chodzi mi o wypełnienia poscieli do łóżeczka. naczytalam sie troszeczke na forach i wszedzie pisza co innego. na jednych przeczytalam ze wazne jest wypelnienie zeby bylo z bawelny, na innych ze wazniejsze jest zeby poszewka byla z bawelny.
na jednych pisza ze dziecka na poczatku i tak sie nie przykrywa kolderka ani nie kladzie sie poduszki, inne pisaly ze ich dzieci po pol roku spaly w becikach.
idzie zwariowac.
szczerze mowiac mam dla dzidziusia posciel welniana, ale wiem ze ona jest za ciezka i chcialabym aby dziecko spalo pod nia po skonczeniu roczku wiec nie mam zamiaru inwestowac duzo w ta posciel do lozeczka. ale kompletnie nie wiem na co zwrócic uwage...

Dosia- doswiadczone mamy na pewno dadza Ci rzetelna odpowiedz. :tak: Ja z tego co sie orientuje, to wypelnienie koldry i poduszki musi byc ze skaldnikow, ktore nie uczulaja i nie wywoluja alergii. I tez slyszalam,ze dziecko na poczatku nie spi pod kolderka, a na poduszce to dopiero od ktoregos miesiaca (to dla jego zdrowka).

No ja też słyszałam i czytałam, że posciel powinna być ze składników które nie uczulają.
Ha a ja wpadłam na pomysł i sie zastanawiam bardzo silnie nad zamówieniem becika, ale takiego jak były kiedyś jak ja byłam mała i miałam. Taki długi prostokątny z troczkami do wiązania. Jakos bardziej mi one pasują niż te obecne rożki. I chyba jeden sobie zamówię aby mi uszyli:tak:

Dosiu w pierwszym okresie te usztywniane są na pewno lepsze..... Wygodniejsze dla nas jako dla mam i dla gości, rodziny, która uparcie chce nasze Maleństwa brać na ręce. Nie martwisz się, że główka jest źle chwycona... że ktoś po prostu nie wie jak trzymać dziecko.
Wkład kokosowy zazwyczaj jest wyciągany... bo rożki przecież dajemy do prania.... Czyli nie ma problemu potem by dziecko leżało bez wkładki kokosowej.

Mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi... Bo jakoś chaotycznie myśli dziś zbieram....;-):zawstydzona/y::-:)tak:

Powiem tak, z racji że rożek kupuje na 200% to na pewno będzie z tym wkładem kokosowym. O!:-)

Zresztą widzę że producent ładnie wszystko wpisał w opis aukcji....

Ostatnia edycja:
reklama
wiem o co chodzi Iwon:tak:;-):-D
wlasnie zastanawialam sie nad tym rozkiem ale jak na nie patrzylam to mialam takie wrazenie ze wyglada to jakby dziecko na desce lezalo...:eek:

Do góry