reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy.... Wszystko dla naszych Dzieciaczków

Mam dwa komplety pościeli po męża (Piotrek) siostrze i skuszę się na tą z kubusiem, ale jak oglądałam przy Piotrku to powiedział, żebym nie przesadzała, że za szybko jest jeszcze na kupno takich rzeczy i tak jestem w kropce.
Stopi69 Mi też najbardziej te drugie się podoba, trzecie łóżeczko takie surowe się wydaje.
Z tą myjką to bym pomyślała, że super pomysł, ale faktycznie bakterii tam musi się masa zbierać.Jeśli chodzi o prześcieradło to dziecko i tak śpi w pampersie więc po co męczyć resztę ciała nienaturalnymi materiałami.Jak stosowali pieluchy to może był wtedy sens.

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczyny :-)
Ja tez sie wkoncu zdecydowalam na zakup lozeczka. Wybralam jednak lozeczko i tapczanik w jednym 140x70, bez skrzyni (pomyslalam, ze faktycznie dojscie moze byc utrudnione).
łóżeczko tapczanik ALEX 140x70cm (594839954) - Aukcje internetowe Allegro

Do tego materac kokos-gryka 9cm. Naczytalam sie w weekend na temat tych materacow i zglupialam :eek: Ile dziewczyn tyle opini. :baffled: Wkoncu wybralam kokos-gryka :laugh2: Mam nadzieje, ze malemu bedzie sie dobrze spalo :-p

ja sie do tej pory rozgladalam za 120 ale pogadalam z mama i ona mi radzi wziac 140, wiec dzieki za linka, bo podobaja mi sie lozeczka ktore ma ta firma w ofercie :-D

Myjka, w sensie wylęgarnia zarazków :confused: A dziecka ręką umyć nie można :confused:

Ja proponuje autorce, żeby sama sobie pospała na ceracie lub gumie w szczególności latem :tak:

Myjka tu została dziwnie opisana ale mam wrażenie że dla Ciebie nawet zwykła gąbka jest wylęgarnią zarazków.... ;-)

A ceratka do łóżeczka jest polecana przez każdego lekarza i opisana w każdej książce.... I nie wyobrażam sobie że ceratki nie będzie w łóżku.... Chyba że ktoś lubi zmieniać materac co chwilę....:-p

Do tego materac kokos-gryka 9cm. Naczytalam sie w weekend na temat tych materacow i zglupialam :eek: Ile dziewczyn tyle opini. :baffled: Wkoncu wybralam kokos-gryka :laugh2: Mam nadzieje, ze malemu bedzie sie dobrze spalo :-p

Jestem jak najbardziej ZA!!!:tak::tak:Jeszcze widziałam jeden sprężynowo- kokosowy i też mi się podoba....:-)

Ostatnia edycja:
Myjka tu została dziwnie opisana ale mam wrażenie że dla Ciebie nawet zwykła gąbka jest wylęgarnią zarazków.... ;-)

A ceratka do łóżeczka jest polecana przez każdego lekarza i opisana w każdej książce.... I nie wyobrażam sobie że ceratki nie będzie w łóżku.... Chyba że ktoś lubi zmieniać materac co chwilę....:-p

Owszem gąbka to wylęgarnia zarazków i bakterii :tak:

Mam 2 letnie dziecko i nie zmieniałam materaca ani razu :tak: Ba nawet nie musiałam go ani razu suszyć :tak: A autorzy tych książek niech sobie sami śpią na ceracie ;-) A lekarza polecającego ceratę chętnie poznam...

A Ty spałaś kiedyś na gumowanym prześcieradle ?? Proponuje wypróbować zanim się dziecko połozy :-D

Ostatnia edycja:
Wiesz szczerze mówiąc mam wrażenie że masz problemy z interpretacją... Ale nie będę nikomu mówić jak ma żyć i co ma robić.

ja tam dobrze sie nie znam, ale tez zamierzam kupic ceratke do łóżeczka. i z tego co wiem to sa one zalecane do lozeczka ale nie powinno rozkladac sie ich na calej dlugosci. przede wszsytkim nie powinien sie znajdowac pod glowka dziecka. a pod pupcia jak najbardziej...

Veritko ja miałam taki materac kokos - gryka jak Tymuś spał w łóżeczku i uważam że to był dobry wybór, doradzała mi go znajoma która przez 10 lat pracowała w hurtowni z asortymentem dla dzieci. Teraz też będziemy takiego używać.
Iwon zgadzam się z Tobą, ceratka nie zrobi dziecku krzywdy - zarówno jak Tymek był mały jak i teraz kiedy śpi bez pieluszki, kładę ceratkę pod prześcieradło, zdarza mu się popuścić jeśli popije dużo przed snem i wtedy nie muszę się martwić o materac. Na gąbce też był kąpany jako noworodek, po kąpaniu płukaliśmy ją w czystej wodzie, wyciskałam i na linkę żeby sobie wyschła. Tym razem poszukam jednak jakiegoś leżaczka mocowanego do wanienki bo te gąbki się po paru razach łamią a jak dobrze nie wykręcisz to trzyma wilgoć

reklama
Kurcze ja wczoraj oglądałam film z rodzinnej kolekcji od strony kuzynostwa... I taki pól roczny szkrabik leżał sobie SAM w wanience... :tak:Rączki latały, nóżki latały...:-) Piękny widok! :-) Ale nie mam zielonego pojęcia na czym on leżał.... Czy to jakaś taka mata była czy wanienka tak skonstruowana?? :sorry::confused:
Doświadczone mamuśki wiecie o czym piszę? Może któraś coś doradzi w tym temacie...:eek:

Do góry