reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy.... Wszystko dla naszych Dzieciaczków

mata super. ja tez bede chciala taka kupic, ale mysle ze juz po porodzie. i tak na poczatku nie bede z niej korzystala.

reklama
Dziewczyny powiedzcie mi z jakiej firmy kupujecie pieluchy na sam początek??:confused::confused: Pampers, Bella, Huggies, Tesco, Biedronka ... czy jeszcze coś innego????:confused::confused:

Bo ja mam dylemat szczerze mówiąc całkiem nie mały!!!!:baffled::sorry::confused2:

ja - przynajmniej póki co - zdecydowana jestem na pieluszki z rossmana - słyszałam od kilku osób że są ok bo nie są tak plastikowe tylko zdaje się papierowe a nie chciałabym na początku od razu maluszka odparzyć w upały. Jakby co - to zmienię... ale nie podjęłam jeszcze decyzji na 100%

ja do szpitala wezmę pampersa, natomiast potem dada są podobne a dużo tańsze i tesco (fioletowe nie białe-białe są ceratkowe) też są niezłe:) z doświadczenia odradzam huggies.

Goteczka dzięki za podpowiedź o Rossmannie bo całkowicie o tym sklepie zapomniałam.
O huggiesas też właśnie słyszałam kiepskie opinie ale wolę się upewnić żeby nie popełnić jakiś błędów....na samym początku.

ja pampersów się nieco boję ale może moja 'fobia' jest nieuzasadniona. Od dawna sama używam w toalecie nawilżanych chusteczek dla dzieci i chusteczki pampers są chyba jedynymi po których dostaję uczulenia i strasznego pieczenia. I boję się żeby podobnej reakcji nie miało moje dziecię. Wprawdzie chusteczki to nie pieluchy ale.... wolę być ostrożna.

reklama
Nas znow kobitka od noworodkow przekonywala, ze dziecko najczesciej nie ma uczulenia na pieluszki, tylko wlasnie na te mokre chusteczki do pupy. I prosila nas zebysmy w ostatecznosci te mokre chusteczki uzywaly. A juz na pewno przestac uzywac jak dziecko dostanie jakis uczulen. Ponoc w tych chusteczkach jest duzo skladnikow uczulajacych.Na poczatku zalecala stosowanie gazikow do podcierania pupci. A jak jestw rzeczyswistosci przekonam sie wkrotce :-D:-D

Do góry