reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy.... Wszystko dla naszych Dzieciaczków

Ja tez jestem zwolenniczka tych zwyklych wanienek i dokadnie pieluszki na dno, ewentualnie lezaczek :tak: Ale jak bedzie w praktyce to sie okaze. Gabki faktycznie to zaraz zarazkow. Profilowane sa fajniutkie dla troszke wiekszych bobasow.

reklama
ja te gąbki chcę kupić na sam początek, po kąpieli od razu na dwór na suszenie - dlatego 2 lub 3, a potem jak już człowiek się oswoi z tym co i jak to potem i bez tego będzie mycie
ale to na razie takie zamierzenia, jeszcze się okaże co i jak będzie wyglądało w praktyce ;-)

nam też położna wbijała do głowy, że te gąbki to wylęgarnie zarazków i też zamierzam pozostać przy wanience i pieluszce. Jak nie będę sobie dawać rady to pobiegnę ew. po foczkę ale.. póki co jestem dobrej myśli :-)

ja tez słyszalam o tych gąbkach ze sa do duszy i ze lepiej wkladac recznik na dno lub włąsnie tetrowa pieluche zeby dziecko sie nie slizgało, ewentualnie kupic taka gąbke i co rusz ja wygotowywac ale nie wiem czy mialabym tyle sily co dziennie cyz pozniej co drugi dzien gotowac gabke ?

wcięło mi posta :baffled:
to jeszcze raz: ja chcę kupić taką wanienkę:
Wanienka na wannę - plastikowa z korkiem TOMI.pl Warszawa
co o niej myślicie?
W łazience mam za mało miejsca żeby rozstawić się ze stelażem, a nie bardzo chce mi się latać po mieszkaniu z wanienką z wodą albo schylać do zwykłej wanienki wstawionej do wanny. Poza tym jak będzie już chłodno to łazienkę najłatwiej ogrzać.
Do wanienki chcę dokupić taki leżaczek foczkę - OKT Fotelik do kąpieli FOCZKA 0-8 miesięcy, o wzrośc. do 70cm/8kg TOMI.pl Warszawa
i to by było na tyle ;-)
koszt tego typu wydatków zamknie mi się w 60zł :tak:

Wiesz ile ja tej wanienki szukałam:baffled: ona jest świetna moja mama takiej (podobnej) używała (13 lat temu) i super nie latasz z pełną wanienką żeby wylać wode a i wysokość na ogół jest oki... no i oczywiście cena :-D

Ostatnia edycja:
Sysia, cieszę się że mój link okazał się pomocny :-D

też się zaczęłam zastanawiać nad tą wanienką. Mój mąż ma problemy z kręgosłupem, więc nie bedzie musiał dźwigac po mieszkaniu pełnej wanienki, a i sie nachylać do dużej wanny, w której ewentualnie mozna umieścic tę malenką. A poza tykm nie mam innego miejsca w łazience, gdzie mogłabym kąpać małego, więc takie umieszczenie na krawędziach wanny jest bardzo fajne!!!

dzieki Antkowa!!!

Ja na chwile wroce do tematu pieluszek - tez chcialam zaczac od tych z Rossmana, ale ze Los przypomnial sobie,ze jest "tata" :-D to kupil malej wielka pake Pampresow. Wiec startujemy z pampersami, w rzeczywistosci okarze sie jakie one sa :tak:

Hej kobitki moja siora używa dla małej pampersów i dada z biedronki. Nie ma problemów z tymi pieluszkami, raz kupiła jakieś takie właśnie plastikowe zbyt i te są na straty spisane. Natomiast mała miała jakieś odzczyny na któreś husteczki tylko kurczę nie pamiętam na które.....:-(
Właśnie ja dużo dobrego słyszałam o tych pieluszkach Dada z Biedronki, dużo moich koleżanek je używa:happy: I właśnie jednej z nich po trzech miesiącach u dziecka pojawiło się uczulenie i lekarz jej kazał odstawić te chusteczki nawilżane one podobno mocno uczulają. Muszę popatrzeć na te pieluszki z rossmana bo nie słyszałam o nich.

Iwon dzięki za ten link o pieluszkach, potwierdza on, że te dwie marki są dość dobre i cenowo podobne.Kwestia chyba wizualna została.

Z kolei spotkałam się z opiniami, że dziecko, tzn. jego skóra przyzwyczaja się do danego typu pieluszki i potem przy zmianie na inne potrafi mieć reakcję alergiczną, dlatego chyba warto stosować dany rodzaj od samego początku:tak:

A w ogóle chciałam się pochwalić zakupem:-), trochę długo polowałam na dobrą jakość i dobrą cenę ale się udało:-) Zawsze małego mogę wziąć do kuchni i nie dźwigać go, tylko na leżaczku położyć, u mojej kumpeli bardzo się sprawdził.
LEŻACZEK FISHER PRICE POZYTYWKA WIBRACJE (618228728) - Aukcje internetowe Allegro

Ostatnia edycja:
reklama
Makro ja mam taki sam leżaczek. Hania będzie trzecim dzieckiem, które z niego będzie korzystać i narzekać nie mam na co, bo na prawdę jest przydatny:-):-):-):-)

Do góry