reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy.... Wszystko dla naszych Dzieciaczków

reklama
Dosia - to ja dodam jeszcze swoje 3 grosze. Moja kolezanka ma taki usztywniany rozek i bardzo sobie go chwali!! Zwlaszcza jak jej mala na poczatku prawie non stop plakala i taki rozek sprawdzil sie super jak bylo trzeba ja dlugo nosic na rekach. W miekkim po dluzszej chwili nie dawala rady utrzymac dziecka w bezpiecznej dla niego pozycji. Rozek wcale nie musi byc gruby. Mozna tez znalezc ciensze. I jescze jedno. Takie rozki maja rozne rozmiary i spokojnie mozesz znalezc taki co do 4msc bedzie spelniac swoja funkcje. Jej corka urodzila sie duza !!! i teraz jak ma 3 msc to nadal ten rozek spelnia swoje funkcje.
Ja mam jeden miekki cieplejszy i teraz bede szukac wlasnie cienszego , z usztywnieniem tak, zeby spokojnie mozna bylo dluzej z niego korzystac.

a ja dość intensywnie interesuję się od dłuższego czasu chustami. Ostatnie wykłady w szkole rodzenia tylko utwierdziły mnie w przekonaniu że chcę takową zakupić i szukałam różnych informacji nt tego co warto i ostatnio rozmawiałam na temat chust z koleżanką, która praktycznie 'na nich' wychowała swoją córeczkę, Jeżeli któraś z Was jest zainteresowana wiedzą to chętnie mogę się podzielić ;-).
A dowiedziałam się, że 'na start' najlepiej kupić chustę elastyczną - bo można używać ją od pierwszych chwil, do mniej więcej 10 kg. Chusty tkane na poczatek nie są najlepsze bo są sztywniejsze i można sobie nie radzić tak dobrze z ich wiązaniem - zwłaszcza gdy dzieciątko jest maleńkie. Także lepiej z zakupem chusty typu nati poczekać troszkę aż w temacie chustowym poczujemy się pewniej.
No a jeżeli obawiamy się motania to najlepsze są chusty kółkowe (nie mylić ich z tymi chustami typu bag - takimi torbami, bo w nich podobno maluszek leży niewygodnie - jak w worku).
... może ta wiedza komuś jeszcze się przyda :sorry:

też poważnie myślę o chuście LennyLamb choć zastanawiam się równie poważnie nad 'samoróbkami' które nieraz wystawiane są na allegro. Sporo czytałam o nich i użytkowniczki nie narzekają bo szyją je kobietki które o chustach mają spore pojęcie. No a cena... kilkakrotnie niższa:baffled:

Chusty sa bardzo fajne i bardzo przydatne. Tez przymierzam sie do kupienia takiej chusty jak mala urodzi sie:tak:
Goteczko- cenne informacje. Jak bedziesz miec jescze jakies info o chustach to jak najbardziej pisz !! Koniecznie!!!:tak::tak::tak:

A Dosia nie pamietam z czego ma usztywnienie ta moja kolezanka w tym beciku, ale nie jest to takie usztywnienie typu decha:-D. I z tego co pamietam ona sporo za ten becik dala.

Chciałam się pochwalić :-) wczoraj przyjechały do mnie pierwsze ubranka dla Małej
bas06 PAJACYK RÓŻNE CARTER'S S 0-3m CARTERS NOWY (590731540) - Aukcje internetowe Allegro
bas06 BODY Carter's KWIATUSZEK 0-3M CARTERS (590694876) - Aukcje internetowe Allegro
bas06 BODY Carter's Motylek 3M CARTERS Promocja (590694354) - Aukcje internetowe Allegro
są śliczne :-)
Przyjechała też karuzelka
Zabawki - 67072 KARUZELA DOMEK - e-zabawka.pl
przez ponad miesiąc czekałam żeby pojawiła się na allegro bo kiedyś była, a jak już zamówiłam na e-zabawka to są aż 2 aukcje :sorry: ale z e-zabawka jestem bardzo zadowolona - bardzo szybka dostawa i miła obsługa, gdyby któaś była zainteresowana polecam :tak:

reklama
Antkowa ale super:-) już widzę przygotowania coraz bardziej zaawansowane, ja jeszcze jakoś nie mogę się przełamać do kupowania, fakt, że takie podstawy jak wózek, łóżeczko etc. dostałam, ale ciuszki, zabawki ten mój mąż mi zakazuje, a już też bym chciała poszaleć w tej dziedzinie:tak:

A te chusty to czym się różnią od nosidełek, czy mają jakieś zdrowsze dla dziecka? Bo się nie orientuje w tym temacie.

Do góry