reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy.... Wszystko dla naszych Dzieciaczków

Hej kobitki moja siora używa dla małej pampersów i dada z biedronki. Nie ma problemów z tymi pieluszkami, raz kupiła jakieś takie właśnie plastikowe zbyt i te są na straty spisane. Natomiast mała miała jakieś odzczyny na któreś husteczki tylko kurczę nie pamiętam na które.....:-(

reklama
Ja na sam początek zdecyduję się na pampersiaki a potem jak mała urośnie to zacznę zmieniać na tańsze. Też myślę o dadach albo tych z rossmana. A chusteczki nawilżone na sam początek mogą dla mnie nie istnieć. Zdecydowana jestem na waciki i zwykłą letniawą wodę, bo chusteczkami najprędzej pewnie pupkę można takiemu szkrabkowi odparzyć.

a powiedzcie mi na co zwracac uwage przy kupnie wanienki???
szczerze mmowiac nie wiem czy bym poruszany juz temat, ale moze ktos cos ciekawego napisze...

DOSIA - z tego co pamietam temat wanienek byl juz cos poruszany.I byla dyskusja na temat czy te zwykle wanienki czy te profilowane itd. Ale kiedy to bylo to nie pamietam , ale chyba na tym watku ;-) Ja to chce duza wanienke, ale jaka bedzie to sie okaze, bo tu znow ma byc prezent "niespodzianka", o ktorym juz wiem hehe, wiec zdana jestem na wybor cioci.

Dosiu ja wpierw myślałam nad dużą zwykłą wanienką ... Potem znalazłam coś takiego 0117 MATERACYK DO KĄPIELI PLUSZEK + GRATIS!!! (602126340) - Aukcje internetowe Allegro do wanienki. I myślałam że będzie oki ale oczywiście nie.... :-p:sorry:

Teraz jestem bardziej zdecydowana na taką:
WANIENKA wanna WANNY ONDA ok baby OKBABY (612408884) - Aukcje internetowe Allegro
Nie dość, że tez jest duża to jeszcze niemowlak może sobie sam leżeć i krzywda się mu nie robi.
Kiedyś pytałam Was o taką wanienkę ale dopiero moja kuzynka mi wyjaśniła konkretnie o co chodzi.... :tak:
Nie jest tania.... ale czego się nie robi dla swoich maleństw.:zawstydzona/y::-):-)

ja chyba kupie ze dwie czy trzy te gąbki - wanienkę już mamy - tylko muszę ją znaleźć na strychu i jeśli będzie cała to właśnie tak wygląda plan - te gąbki na zmianę by zdążyły wyschnąć, na początek, a potem jak już będzie siedział to bez gąbek
nasza wanienka ma chyba z 20 lat ;-) ale jeśli będzie cała, to się ją umyje i wyparzy, w końcu to tylko miska
chociaż iwon powiem ci, że śliczne są te wanienki...

wcięło mi posta :baffled:
to jeszcze raz: ja chcę kupić taką wanienkę:
Wanienka na wannę - plastikowa z korkiem TOMI.pl Warszawa
co o niej myślicie?
W łazience mam za mało miejsca żeby rozstawić się ze stelażem, a nie bardzo chce mi się latać po mieszkaniu z wanienką z wodą albo schylać do zwykłej wanienki wstawionej do wanny. Poza tym jak będzie już chłodno to łazienkę najłatwiej ogrzać.
Do wanienki chcę dokupić taki leżaczek foczkę - OKT Fotelik do kąpieli FOCZKA 0-8 miesięcy, o wzrośc. do 70cm/8kg TOMI.pl Warszawa
i to by było na tyle ;-)
koszt tego typu wydatków zamknie mi się w 60zł :tak:

Antkowa ja tez będę kupowała taką foczkę a wanienkę zwykłą taką 80cm. Byłam napalona na fisher-price wanienkę ale jest strasznie maleńka i płyciutka, a nie wierzę że będę miała mikre dzieciątko.... i szybko wyrośnie z takiej:tak:
Iwon ciekawa ta wanienka:tak:

Ja mam niby wanienkę właśnie taką jak Iwon załączyła link ale zdecyduję się na taką 20-letnią jak Fioletowa, bo wiem że na samym początku dzidziusia się raczej ciężko będzie kąpać w takiej przybajerzonej wanience? Tak myślę.
Ja mam takie staroświeckie podejście do kąpania a mianowicie, zwykła prosta wanienka i do tego pieluszka na dno i to wszystko. Straszą wszyscy tą gąbką, że zarazki się na niej zbierają i jakoś ja nie jestem do tego przekonana. Zobaczymy jak wyjdzie to wszystko w praktyce. Od samego początku jest powiedziane, że Dawid będzie kąpać Hanię ale jak to będzie to się zobaczy?

reklama
No dziewczyny ja juz to raz pisałam ze nasza położna bardzo odradzała kupowanie tych wynalazków z gąbki (własnie ze względu na bakterie, które sie tam mogą namnażać). Najlepszy jest stary i sprawdzony sposób naszych mam - zwykła wanienka i pieluszka na dno.Chociaz ta Onda, która załączyła Iwon jest też fajna.

Do góry