reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy.... Wszystko dla naszych Dzieciaczków

Iwon super ze wszystko tak dokladnie wiesz. ja dzieki pobytowi w szpitalu tez sporo wiem. na przyklad u nas rowniez ubieraja dziecko w szpitalne ciuszki. takze dla dziecka potrzebuje tylko pampersy, chusteczki nawilzajace,ewentualnie sudokrem. i u nas jak sie wychodzi ze szpitala jest zwyczaj zostawiania 3 pieluch tetrowych na oddziale...

reklama
ja zakupy ciuszkowe chyba już ukończyłam - mam kilka pajacyków o różnej grubości, body z krótkim i długim rękawkiem, dresiki, spodenki bawełniane, ogrodniczki, bluzeczki, sweterki, skarpeteczki, bluzy, kurteczkę i nawet kombinezonik na jesień :-D - część sklepowych, część używanych ale z zakupów jestem BARDZO ZADOWOLONA - i .. z czego teżjestem dumna - ciuszki są już poprane, poprasowane i poukładane w foliowych pozaklejanych workach czekają na swoje 5 min :tak:
żadnych kaftaników i śpiochów nie planuję kupować bo po prostu takich ciuszków nie lubię.

mam też już kocyki, pościel, ręczniczek, szczoteczkę do włosków, nożyczki i obcinacz do paznokietków, fridę, trochę kosmetyków (część dali nam na szkole rodzenia podobnie jak buteleczki), mam rożek, śpiworek... i sama nie wiem co jeszcze.
łóżeczko, matę edukacyjną i krzesełko do karmienia dostałam od brata po jego córeczce więc został w sumie jeszcze wózek, leżaczek, pieluszki flanelkowe i tetrowe i jakieś duperelki. Ufff... jak kiedyś pisałam, później czasu będe mieć jeszcze mniej a teraz jak po pracy uda mi się wygospodarować chwilę - to zakupuję. Poza tym nie mam pewności czy do końca będę 'na chodzie'.
A odnośnie tych otulaczy... to na szkole rodzenia położna mówiła nam żeby nie owijać dziecka nigdy tak żeby nie mogło ruszać kończynami bo to nie robi dla dzieciaczka nic dobrego - musi machać nóżkami i rączkami a w szpitalu tak opatulają dzieciątka dla swojej wygody. Podstawowa zasada - jakiej powinnyśmy się trzymać - to traktować dziecko jak małego normalnego człowieka - nie przegrzewać, nie motać cały czas w bety i.... byle do przodu :-D

Ostatnia edycja:
Tylko wiesz.... Ty piszesz, że masz już właściwie wszystko a ja się cieszę że mi ciuszków przybywa.;-) A o reszcie dopiero rozmyślam....:-p

goteczko poszalałaś :-) ja z moim body sztuk jeden i spodenki sztuk jeden mogę się zakopać pod piwnicą :-D a co do otulania to mi pielęgniarka środowiskowa mówiła identyko, poza tym mój Tymek nie lubił być zawinięty - co się dziwić jak urodziłam były upały

Anika, ja nie mam jeszcze absolutnie NIC! :szok: Więc dla mnie Twoje body i spodenki to i tak sporo ;-)
Wczoraj byłam w Ikei i wróciłam zła bo musiałam zmienić całą koncepcję pokoju dla Małej - nie ma komody którą chciałam kupić i nie będzie bo już jej nie robią :no:

o matko - ja mam karton ciuchow, ale nie wiem co w nim jest, bo nie moge go przejrzec, a tu juz kurcze tyle zakupow zrobionych
ech pozazdroscic ;-) ale troche motywujesz do zabrania sie za te zakupy :-D

reklama
Do góry