reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy.... Wszystko dla naszych Dzieciaczków

Ja z Wiki miałam zwykłą wanienkę i byłam bardzo zadowolona później ja pożyczyłam i już do mnie ona nie wróci bo dostałam nową od znajomej moich rodziców bo ona pożyczała dla swojego wnuka od mojej koleżanki która wyjechała do angli

reklama
Laski, ja miałam zwykłą, plastikową wanienkę z hurtowni dla dzieci, kosztowała 10 zł.
Sama kąpałam dziecko od pierwszych dni do czasu aż skończyła 9 miesięcy, potem zabawę w kąpiel przejął tatuś.
Jak młoda była malutka to kąpałam ją w sypialni, wanienkę miałam na stelażu, a jak młoda zaczęła chlapać do przeniosłyśmy się do łazienki.
Osobiście uważam że nie ma co wydawać kupy kasy na jakieś super hiper wypasione bajery. Nie korzystałam też z żadnych leżaczków do kąpieli, gąbek itp.

o takie coś mieliśmy, tylko że z żółtą wanienką :p

http://allegro.pl/item585208259_stojak_pod_wanienke_80_lub_100cm_boboraj.html

Ostatnia edycja:
Ja też miałam zwykłą sklepową wanienkę, tak samo jak e_mama, kąpaliśmy w pokoju a jak zaczęło chlapać to w łazience, stojaka używałam dobre pół roku - kiedy młody już siadał i kręcił się na boki wolałam wstawiać wanienkę do wanny. Przyznaję że bolały mnie plecy od tego nurkowania do wanny żeby młodzież się nie podtopiła :tak:

E-Mamo, a ten stelaż to się jakoś trzyma? Stabilny jest?

tak, jest dobry:tak::tak:
Wytrzymał jedno dziecko i teraz mam zamiar go używać przy drugim.
Naprawdę polecam:tak::tak:
A co do wanienek to polecam taką 100-kę, wystarczy do czasu aż potomstwo będzie mogło korzystać z normalnej wanny lub prysznica.:tak:

Dzięki za cenne rady Mamuśki. Też się właśnie zastanawiałam czy to w ogóle jest sens kupować jakieś stelaże itp.... U mnie to brak miejsca niestety robi swoje i muszę uważać co się kupuje...

Laski, ja miałam zwykłą, plastikową wanienkę z hurtowni dla dzieci, kosztowała 10 zł.
Sama kąpałam dziecko od pierwszych dni do czasu aż skończyła 9 miesięcy, potem zabawę w kąpiel przejął tatuś.
Jak młoda była malutka to kąpałam ją w sypialni, wanienkę miałam na stelażu, a jak młoda zaczęła chlapać do przeniosłyśmy się do łazienki.
Osobiście uważam że nie ma co wydawać kupy kasy na jakieś super hiper wypasione bajery. Nie korzystałam też z żadnych leżaczków do kąpieli, gąbek itp.

o takie coś mieliśmy, tylko że z żółtą wanienką :p

Stojak pod wanienkę 80 lub 100cm. BOBORAJ ####### (585208259) - Aukcje internetowe Allegro
E-mamo ja miałam taka samą i kąpałam w niej Jagodę do 1,5 roku. Jak była malutka to na stojaku a jak juz siedziała i podrosła - tak ok roku to stawiałam ja na podłodze bo mieszkalismy wtedy w takim hotelu pracowniczym gdzie nie było łazienki oddzielnej tylko taka wspólna na pietrze. Problemem byo tylko wylewanie wody - bo nie miała zadnego spustu i trzeba było ja dzwigać do umywalki - ale to juz była zazwyczaj rola męża. Gabke taka do wanienki kupiliśmy ale po 2 razach zaczeła smierdziec bo nie wysychała i połozna nam to odradziła mowiąc ze to siedlisko bakterii. Wystarczyła zwykła tetrowa pieluszka na dnie i kąpałam zazwyczaj sama bo mąż sie bała (i tak mi zostało do dziś - na szczescie teraz myje sie juz sama tylko musze być przy niej jak wychodzi z wanny no i włosy)

Matylda ja miałam z Marcelem taka profilowaną wanienkę i uważam to za świetne rozwiązanie:tak::tak: Juz od pierwszych dni jedno z nas mogło kąpac małego bez pomocy drugiej osoby.
Tym razem też mam zamiar jej używac:tak:
U mnie jest tylko ten mankament, ze jest dosyc mała i uzywaliśmy jej tylko z 5 miesięcy, potem poszedł już do dużej wanny:-)

O zgrozo ja to nie mam pojecia o wanienkach:szok:.
Syliwa to jak ja bede cały czas sama kąpać maleństwo to jaka powinnam kupic wanienke?? Taką profilowana?? W zwykłej moge miec poblem??

Kurcze ja to w sumie sama bede nosic ta wanienkę z woda. W łaziece to mam taki mały prysznic, ze jak bede miec brzuchol to sama sie do niego nie zmieszcze. A o wanience to nie ma mowy...

Stopi wszystko zależy od Ciebie:-) W zwykłej wanience na pewno też dasz radę, tylko pierwsze kilka razy może byc troszkę trudne, ale na pewno do zrobienia:tak::tak:
Jeśli zależy Ci bardziej na wygodzie niż na kasie to kup profilowaną:-)

Ja tez nosiłam długi czas bo w sypialni było cieplej niz w łazience no i w tej wannie nie nie musi byc aż tak duzo tej wody żeby nie byla taka ciężka:-)

reklama
Stopi zawsze mozna wylewać wodę partiami - np małą miska jak już dzidziusia utulisz i bedzie grzecznie spała. :-)
Ja tak robiłam jak trzeba było mi samej wylewać wodę. Zresztą napełniałam wanienkę w ten sam sposób

Do góry