reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy.... Wszystko dla naszych Dzieciaczków

reklama
Zestaw małego kibica już oglądałam.:tak: Jest po prostu super!:-):-) I pewnie będzie nasz w odpowiednim czasie.... bo wszyscy kochamy sport:-):-)

Antkowa - nie chce Cie straszyć, ale Karowa jest znana z porodów naturalnych i tam wcale nie jest tak łatwo mieć cesarkę. Nawet jak masz wskazanie do cesarki i zaswiadczenie od lekarza!! To najpierw Cie troche wymecza zebys próbowała naturalnie , a dopiero pozniej zrobia cesarke. Pisze to oczywiscie na podstawie co słyszałam od kolezanki, która miała od razu wskazanie do cesarki i zaswiadczenie, a oni ja meczyli 10h zeby rodziła naturalnie i dopiero kiedy był stan krytyczny połozyli ją na stół.
Ale sam szpital i opieka nad dzieckiem jest bardzo dobra. Tylko jest problem z cesarkami.

No zeczywiście śliczniusi :tak:

Antkowa - nie chce Cie straszyć, ale Karowa jest znana z porodów naturalnych i tam wcale nie jest tak łatwo mieć cesarkę. Nawet jak masz wskazanie do cesarki i zaswiadczenie od lekarza!! To najpierw Cie troche wymecza zebys próbowała naturalnie , a dopiero pozniej zrobia cesarke. Pisze to oczywiscie na podstawie co słyszałam od kolezanki, która miała od razu wskazanie do cesarki i zaswiadczenie, a oni ja meczyli 10h zeby rodziła naturalnie i dopiero kiedy był stan krytyczny połozyli ją na stół.
Ale sam szpital i opieka nad dzieckiem jest bardzo dobra. Tylko jest problem z cesarkami.

Słyszałam ta samą opinię :tak: Kobitkom, które rodzą kolejny raz nawet w przypadku położenia pośladkowego nie chcą zrobić cesarki :baffled:

Właśnie dlatego że na Karowej męczą na naturalny nie bardzo mi się tam spieszy - pierwszy z brzegu przykład - w niedzielę koleżanka męczyła się od 9 rano do północy i dopiero zrobili cesarkę jak jej córeczce zaczęło spadać tętno :baffled:
trochę pocieszam się tym że chodzę do ginki która jest tam ordynatorem patologii więc myślę ża jakby ona napisała zaświadczenie że trzeba cesarkę to by ją jednak zrobili... :sorry2:
Chociaż tak na serio to wcale mi się do tej cesarki nie spieszy, tylko tak sobie o niej myślę, żebym później nie przeżywała że nie rodzę naturalnie i będą mnie kroić, bo niestety jestem drobnej budowy (przed ciążą miałam w biodrach 92cm) i boję się że Mała jakby za bardzo urosła przez tą cukrzycę to po prostu mi się nie przeciśnie :-(

Antkowa wszystko się okaże tak na prawdę pod koniec ciąży. Bo jak dostaniesz od lekarza prowadzącego polecenie że ma być cesarka to nikt nie będzie miał innego wyjścia tylko ją zrobić.
A skoro Twoja ginka to ordynator to przeciez wie i zna sie na rzeczy.

Nie wiem czy już mówiłyście ale dziś mi się przypomniało o stojaku pod wanienkę, muszę kupić bo poprzednio mieliśmy pożyczony a to dużo wygodniej jak się nie musisz do wanienki schylać :tak:

moja a własciwie małego wanienka bedzie na automacie - obok prysznica wiec woda bedzie poblisko a i dziecko w wanience na odpowiedniej wysokosci :] chcialabym kupi stojak, drugie lozeczko czyli turystyczne i inne rzeczy ale niestety niby 3 pokoje a miejsca mało :( wiec trzeba kombinowac jak sie da a przy okazji kase sie zaosczedzi torchu :]

reklama
Nie wiem czy już mówiłyście ale dziś mi się przypomniało o stojaku pod wanienkę, muszę kupić bo poprzednio mieliśmy pożyczony a to dużo wygodniej jak się nie musisz do wanienki schylać :tak:

A masz jakas wanienkę ze stojakiem godną polecenia??
Mnie tez czeka zakup wanienki ze stojakiem, tylko kompletnie nie wiem czym sugerowac sie przy wyborze:confused::confused::confused:

Do góry