reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy.... Wszystko dla naszych Dzieciaczków

Robaczku to coś fioletowe to Kala. Moja siostra też tego używała jak Antonina się odparzyła i goiło się szybko. Dobry krem też na odparzenia Linomag-na pewno się w niego zaopatrze.

reklama
znając nasze szpitale to lepiej mieć wszystko swoje;-)
choć podobno u nas jest tak że nie trzeba mieć swoich rzeczy, ale za to przy wychodzeniu do domu każda mama zostawia coś dla oddziału, np. ubranka, pieluchy czy kosmetyki dla niemowląt

Ja dostałam dwie torebki róznych próbek gazet i ulotek, ale u mnie w szpitalu trzeba mieć własne pieluchy i niekoniecznie ale można było miec swoje ciuch dla dziecka ja oczywiście wolałam mieć swoje. Jaka brali synka do kompieli to dawałam tylko pieluchę czystą i ubranka kosmetyki do pielęgancji mieli swoje ale jak juz dzicko było na sali to trzeba było mieć własne kosmetyki.

A ja dostałam u ginki jak byłam w piątek taką torebkę z próbkomi i gazetkami :tak:

u nas do dzieciakow daja tylko komsetyki, ale i tak mamy przychodza ze swoimi rzeczami itd ! bo lepiej miec niz pozniej sie prosic czy dzownic po rodzinie zeby kupili. Ale zawsze mozna isc do spitala gdzie sie bedzie rodzic i zpaytac sie co oni wymagaja u nas np trzeba zoastwic 10 tetrowych pieluch . A przy wyjsciu dostaje sie jakies gratisy smoczki czapeczki gazety zalezy co maja na stanie ze tak powiem.

maylda ja myślę że wystarczy, raczej nie bede kupować z wibracjami i innymi duperelami
na razie przepojona ideałami mam zamiar wychowywać dziecko bez "rodziców zastępczych" typu posadź i niech się sobą zajmie - szczególnie dotyczy to tv
takie wibratory moim zdanie służą tylko temu żeby dziecko się sobą zajęło a matka miała święty spokój, a to chyba nie o to chodzi

te wibracje to tez wydaja mi sie nie potrzebne, ale na pewno jakies melodyjki lub wiszace zabaweczki jak najbardziej. nie ukrywajmy ze bedziemy mialy w domu takze inne obowiazki jak sprzatanie czy gotowanie i wtedy przyda sie nam jakis czasoumilacz dla dziecka...:-) :-) :-)

zabaweczki i melodyjki ok, bo to ma czemuś służyć - tak mi się wydaje
dziecko patrzy uczy się rozróżniać kształty kolory itd

reklama
Do góry