reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy.... Wszystko dla naszych Dzieciaczków

Ja zaopatrzyłam sie w tetrowe pieluszki i flanelowe jakiś czas temu na allegro.
Flanelowe pieluchy zamierzam stosowac do wyłożenia łóżeczka, na przewijak, do wytarcia niemowlaka itp.

Ja jak przeczytałam o grubości pieluch - jakie lepsze - to juz zgłupiałam. Z tydzień temu koleżanka tłumaczyła mi , że te cieńsze lepiej się sprawdzają , niż te grube. Grubych pozbyła sie szybko. To ja już sama nie wiem jakie są lepsze :-( :-(

e-mama - twoje wyliczenia kosztów przy uzywaniu pieluch wielorazowych bardzo mnie zaskoczyły. A raczej uświadomiły!! :tak: Nie brałam tego wogóle pod uwagę. A faktycznie niezłe koszta dochodzą jak często będzie trzeba pralkę włączać.
Wiec jaki z tego wniosek albo pampersy, albo rękawy podwijamy, tara i micha w rękę i ręczne pranko!!!!:-D:-D:-D Choć w sumie wodę też mam podgrzewaną prądem...

izabell96 - nie wiem czy pisać, żeby Cię nie denerwować, ale naprawdę śliczny ten leżaczek i cena super!!! I szkoda, że tak wyszło, że go nie kupiłaś.:-( Ja zakochałam sie w rzeczach fisher price.

reklama
Ja nikogo nie zamierzam zniechęcać do tetry. Jeśli ktoś ma w sobie tyle pary i wiary w sukces to chylę czoła i będę szczerze dopingowała w lipcu:tak::tak::tak:
Moja siostra wychowała 2 dzieci w tetrze, ale wtedy nie było jeszcze pampersów.
Pamiętam, że to był rodzinny horror:-p, pieluchy po siku to jeszcze nic, ale po kupsztalach?:baffled:, to spłukiwanie, gotowanie, prasowanie. W domu było ciągle pełno pary i wilgoci. Mieszkałam wtedy z rodzicami w domku jednorodzinnym z ogrodem więc pieluszyska suszyły się na podwórku. Teraz mieszkam w bloku i nie mam zupełnie warunków do suszenia dużych ilości tetry . Poza tym przy małym dziecku jest i tak masa prania poza pieluchami a jest jeszcze starsze dziecko, małż, ja...

Ja nikogo nie zamierzam zniechęcać do tetry. Jeśli ktoś ma w sobie tyle pary i wiary w sukces to chylę czoła i będę szczerze dopingowała w lipcu:tak::tak::tak:
Moja siostra wychowała 2 dzieci w tetrze, ale wtedy nie było jeszcze pampersów.
Pamiętam, że to był rodzinny horror:-p, pieluchy po siku to jeszcze nic, ale po kupsztalach?:baffled:, to spłukiwanie, gotowanie, prasowanie. W domu było ciągle pełno pary i wilgoci. Mieszkałam wtedy z rodzicami w domku jednorodzinnym z ogrodem więc pieluszyska suszyły się na podwórku. Teraz mieszkam w bloku i nie mam zupełnie warunków do suszenia dużych ilości tetry . Poza tym przy małym dziecku jest i tak masa prania poza pieluchami a jest jeszcze starsze dziecko, małż, ja...

kupsztal najgorszy, ale wez pod uwage ze dzieciak nie sra przez cały dzien :] tylko raz dziennie czy raz na dwa dni jak jest wiekszy . pozatym kiedys tak bylo ze sie gotowalo tetry w garach a teraz do automatu dajesz na gotowanie i sie gotuje , pozniej pierzesz czy tam płukasz i wieszasz ot co , jelsi dobrze powiesisz to nie musisz ich prasowac :]

Kasiurek1983 mój syn ma 15miesięcy i do tej por robi 4 kupy dziennie:baffled: a jak był noworodkiem to po każdym karmieniu a czasami na raty, czyli że ledwie założyłam czystą a tu kolejna kupa:baffled:

Życzę wytrwałości tym mamom, które postanowiły używac pieluch tetrowych. Może nie wszystkim się to podoba ale ja wybieram wygodnictwo:tak:

Moja młoda waliła po 6-8 kup dziennie jak była noworodkiem:-p:-p
a poza tym chyba najpierw musisz spłukać kupsko zanim wygotujesz taką pieluchę?

Kasiurek1983 mój syn ma 15miesięcy i do tej por robi 4 kupy dziennie:baffled: a jak był noworodkiem to po każdym karmieniu a czasami na raty, czyli że ledwie założyłam czystą a tu kolejna kupa:baffled:

Życzę wytrwałości tym mamom, które postanowiły używac pieluch tetrowych. Może nie wszystkim się to podoba ale ja wybieram wygodnictwo:tak:

ja też! po wsze czasy :tak: gdybym miała się jeszcze bawić z płukaniem i praniem tetrowych pieluch to bym zwariowała, no i ten smrodek :baffled: a tak zawijasz pampersa, zamykasz woreczek i do śmieci :-D toksykologia opanowana :-D

kupsztal najgorszy, ale wez pod uwage ze dzieciak nie sra przez cały dzien :] tylko raz dziennie czy raz na dwa dni jak jest wiekszy . pozatym kiedys tak bylo ze sie gotowalo tetry w garach a teraz do automatu dajesz na gotowanie i sie gotuje , pozniej pierzesz czy tam płukasz i wieszasz ot co , jelsi dobrze powiesisz to nie musisz ich prasowac :]

Na samym początku przy każdym karmieniu idzie kupa:tak: Czyli robi kupkę cały dzień:sorry: Dziecko karmione piersią kupka, potem min 2 razy dziennie :tak: Kupa raz na dwa dni to powód do zmartwień a nie radości, że nie trzeba prać. Żeby kupy sie spierały w pralce, trzeba zapierać, a nie często używać detergentów. A pielucha nie uprasowana nie jest najmilsza w dotyku i moze podrazniac delikatną pupcię...

Jeśli ktos ma ochotę uzywac tetry ja tego nie neguje :tak: Tylko wyprowadzam z błednych założeń :rofl2:;-)

Sama sie zastanawiam nad pileuchami eko, ale popierwsze najwcześniej po 4-5 miesiacach, a po drógie nie bedzie to tetra, która przecieka i jest pracochłonna :tak:

Pozdrawiam i życze wytrwałości :-)

ja tez podziwiam dziewczynki ktore zdecydowaly sie na tetre. ja niestety jestem zbyt wygodna i raczej uzywac bede papmpersów. nawet nie mialabym gdzie suszyc takiej ilosci pieluch...

...W domu było ciągle pełno pary i wilgoci.

To coś w sam raz dla mnie bo u mnie w domu to sucho jak cholera!!!:-D:-D:-D I tyle co z M. rozmawialiśmy o zakupie nawilżacza:tak:;-)

Jeśli ktos ma ochotę uzywac tetry ja tego nie neguje :tak: Tylko wyprowadzam z błednych założeń :rofl2:;-)

Na szczęście błędnych założeń nie mam. Jestem bardzo świadoma swojej decyzji. :sorry::-p
Z tym, że plan jest taki żeby wszystkim było dobrze to będziemy używać i tetry i pampersów! O! :-D:-D

.

reklama
Do góry