reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy.... Wszystko dla naszych Dzieciaczków

Ja bede miala dwa łozeczka, turystyczne u mojej mamci, am tez dziecko bedzie leżało przez pierwsze 2 tygodnie po porodzie i drewniane juz u mnie w domku , zwykle klasyczne drewniane.
Acha zeby nie było :] nie kupuje dwoch łozeczek, drewniane bedzie nowe a turystyczne po kuzynku :]

reklama
ja tez bede starala sie na pieluszka tetrowych wytrzymac (oczywiscie na spacer czy do lekarza pampers), ale zobaczymy czy mi sie uda :-)

dzięki za informacje - no to chyba trzeba będzie przystąpić do akcji "ekologiczna mama"
w końcu jeśli nasze mamy dały radę, to my nie damy ;-) ???

ja tez bede starala sie na pieluszka tetrowych wytrzymac (oczywiscie na spacer czy do lekarza pampers), ale zobaczymy czy mi sie uda :-)
no ja ta sama taktyke przyjmuje :] Poki co chcemy w tetrze trzymac i tak pracowac nie bede, przez pierwsze miesiace, bedzie ciepło wiec to co wypiore powiesze na balkon a poźniej dzieko opakuje tetra, a i jest jeszcze cos takiego jak sucha pielucha , gdzie wklada sie tetre a pielsuzke zpaina jak pampers, no i sie ona nie przemieszcza :]
Kasiu ja na szczęście mam koło siebie nie daleko sklep. Tetrówki maja po 1,23 zł
no a są one grube ? i jakie ymiary ? 60 x80 , 70x 80 czy 80x80 ?
dzięki za informacje - no to chyba trzeba będzie przystąpić do akcji "ekologiczna mama"
w końcu jeśli nasze mamy dały radę, to my nie damy ;-) ???

no ba ! damy rade tym bardziej, ze pracuja nad tym zeby u nas pileuchu KAZDE kosztowały z 7 %vat na 22 % a wiec to dwa razy tyle co do tej pory, wiec juz koloro tak nie bedzie.
A i jedna z dziewcyzn zauwazyla ze dziecko 15 tysiecy pieluch nosi od narodzin do chiwli "sikania" w kibelku. wiec troche sporo sie tego wsyztskiego nazbiera :]

Dam Ci namiary na nich jak znajdę..... Bo gdzieś na allegro sprzedają tez ponoć swój towar.

Pieluchy, Pieluszki tetrowe 80x80 MEGA PROMOCJA!!! (578473803) - Aukcje internetowe Allegro

SUPER PIELUCHY NISKA CENA pieluszki tetrowe 60x80 (579769082) - Aukcje internetowe Allegro

A przepraszam pomyliłam się o 1 grosz.

zostaniesz wychłostana za ten grosz ;] a tak powaznie to ja znalazlam tez pieluchu 70x 80 i miare tanie PIELUCHY pieluszki TETROWE tetra 70x80 PROMOCJA! (581904680) - Aukcje internetowe Allegro

a jednak nie kwadrat ale lepsze te 70x80 niz 60 x 80

reklama
no wałsnie nie wiem, tzn najlepsza jak najgrubsza w sensie jak je bedziesz wygotowywac o sie beda robic coraz to ciensze a jesli chodzi o rozmiar to ja bede kupywac 70x 80 bo 60x80 to bedzie za wąska jak sie ja złozy i wsadzi małemu, za to do wycierania buźki czy tam podklad na wage przy wazeniu dziecka to 60x80 tez bedzie dobra ! Ale moze jest tu jakas mama ktora sie w tetrowych meczyla ;]
moja mama pamieta ze byly w kwadracie ale , nie wie czy one nie byly 60x60 bo cos jej tak swita po głowie. Wiecie ostani raz pieluche tetrowa miala w rece z 25 lat temu wiec ...
moze wasze mamy pamietaja ?

Do góry