reklama
e_mama
Lipcowe mamy '05 '09
A to tez prawda. Twierdze że wszystko wyjdzie że tak powiem w praniu. Co w tym przypadku jest trafnym powiedzeniem
buhaha;-)
Mama Helenki
i Aniki :D
a to tez prawda. Twierdze że wszystko wyjdzie że tak powiem w praniu. co w tym przypadku jest trafnym powiedzeniem:-d:-d
:-d:-d:-d:-d
matylda1405
Lipcowe mamy'09
Ja sie nie odzywalam, bo wyjdzie, ze nie dosyc, ze niedoswiadczona to jeszcze leniwa i nieekologiczna Ale naprawde podziwiam te, ktore decyduja sie na tetre i jeszcze widza w tym tyle plusow. Osobiscie nie zamierzam nawet probowac...
*Alicja*
Lipcowe mamy'09
Izabell ten leżaczek faktycznie przesliczny i jaka cena, nastepnym razem kupuje nie pytaj
Co do pieluszek to slyszalam, ze lepiej prasowac, zeby nie odgniataly sie na pupciach naszych pociech, ale pieluchy to bedzie obowiązek mojego Pawła :-) taka cwana jestem
Co do pieluszek to slyszalam, ze lepiej prasowac, zeby nie odgniataly sie na pupciach naszych pociech, ale pieluchy to bedzie obowiązek mojego Pawła :-) taka cwana jestem
Kasiurek1983
Fanka BB :)
Na samym początku przy każdym karmieniu idzie kupa Czyli robi kupkę cały dzień Dziecko karmione piersią kupka, potem min 2 razy dziennie Kupa raz na dwa dni to powód do zmartwień a nie radości, że nie trzeba prać. Żeby kupy sie spierały w pralce, trzeba zapierać, a nie często używać detergentów. A pielucha nie uprasowana nie jest najmilsza w dotyku i moze podrazniac delikatną pupcię...
Jeśli ktos ma ochotę uzywac tetry ja tego nie neguje Tylko wyprowadzam z błednych założeń ;-)
Sama sie zastanawiam nad pileuchami eko, ale popierwsze najwcześniej po 4-5 miesiacach, a po drógie nie bedzie to tetra, która przecieka i jest pracochłonna
Pozdrawiam i życze wytrwałości :-)
nie, no spokojnie, wiem, ze dziecko na pocztaku robi ze tak powiem seryjnie, jelsi chodzi o kupke raz dziennie to tak maja dzieci pol roczne bynjamniej kuzynek, kuzynow i sasiadki dzieciaczki robia w tym wieku raz na dzien . Ze trzeba zaprac w detergencie to wiem. Jestem siwadoma ze to nie jest tak hop siup jak z pampersem ze sie wyciagnie wrzuci do kosza a nowa pieluche na dzidziola :]
Jak mowilam na razie jestesmy zdecydowani na tetre, jak to wyjdzie ozabcyzmy jak to jedna z was powiedziala w praniu. wiaodmo, ze jak bede sla gdzies dalej do rodiznki cyz do lekarza to dziecko bedzie w plastikowej pieluszcze, bo jednak jest to wygodniejsze i nie trzeba myslec co zorbic z pielucha tetrowa zapaskudzona :]
Tak jak mowilam, chce trzymac w tetrach bo wydaja mi sie najzdrowsze, a czasu bede miala kupe (coz za dobor słów) wiec bed emogla sie bawic w pieluchach no i jeszcze lato wiec jest gdzie suszyc :]
hihi ja proponuje mzienic temat z pieluch na jakis inny przyjemnijeszy :]
Ja sie zastanwiam jakich marek butelki polecaja inne mmusie
*Alicja*
Lipcowe mamy'09
Narazie stworzyłam sobie taką listę (bez łóżeczka i laktatora):
aspirator do nosa
butelka 125 ml
butelka 250ml
cerata pod prześcieradło
chusteczki nawilżone
gorączka- lek
herbatki
kocyk cienki
kocyk gruby
kołderka, poduszka (do prania w pralce)
krem do skórykrem do twarzykrem na odparzenia (bepanthen, sudocrem, linomag)
leżaczekmajtki na pieluchy (ceratka)
mata do przewijania
mata edukacyjna
materac
mydełko
myjka
nożyczki do paznokci
oliwka
pampersy
patyczki do uszu
pieluchy flanelowe
pieluchy tetrowe
płatki kosmetyczne
płatki mydlane
płyn do kąpieli
podgrzewacz do butelek
pościel
proszek do prania
ręczniki frotte
ręczniki kąpielowe z kapturem
smoczek
sól fizjologiczna
spirytus do pępka
sterylizator
szczoteczka do butelek
szczoteczka do włosów
śliniaczki
termometr do ciała
termometr do pokoju
termometr do wody
termos do butelk
watawazelina do termometru
wiaderko z przykrywką
wkładki laktacyjne
wózek (spacerówka, gondola, fotelik, torba)
zasypka
Co o niej sądzicie? pozdrawiam :-)
aspirator do nosa
butelka 125 ml
butelka 250ml
cerata pod prześcieradło
chusteczki nawilżone
gorączka- lek
herbatki
kocyk cienki
kocyk gruby
kołderka, poduszka (do prania w pralce)
krem do skórykrem do twarzykrem na odparzenia (bepanthen, sudocrem, linomag)
leżaczekmajtki na pieluchy (ceratka)
mata do przewijania
mata edukacyjna
materac
mydełko
myjka
nożyczki do paznokci
oliwka
pampersy
patyczki do uszu
pieluchy flanelowe
pieluchy tetrowe
płatki kosmetyczne
płatki mydlane
płyn do kąpieli
podgrzewacz do butelek
pościel
proszek do prania
ręczniki frotte
ręczniki kąpielowe z kapturem
smoczek
sól fizjologiczna
spirytus do pępka
sterylizator
szczoteczka do butelek
szczoteczka do włosów
śliniaczki
termometr do ciała
termometr do pokoju
termometr do wody
termos do butelk
watawazelina do termometru
wiaderko z przykrywką
wkładki laktacyjne
wózek (spacerówka, gondola, fotelik, torba)
zasypka
Co o niej sądzicie? pozdrawiam :-)
Ostatnia edycja:
robaczek_25
mama dwóch syneczków:)
ja się ciągle waham co do pieluch... z jednej strony pampers to wygoda ale i koszt a tetra może tańsza ale codziennie trzeba robić pranie, pieluchy z kupy najpierw trochę przepłukać co u mnie osobiście powoduje odruch wymiotny, prałam czasem pieluchy dzieci mojej siostry i wiem czym to pachnie a raczej śmierdzi;-)
sama nie wiem co lepsze....
sama nie wiem co lepsze....
reklama
Mama Helenki
i Aniki :D
Jeśli chodzi o butelki to my używamy nuk
Ale ja nic nie polecam ani nie odradzam...
Dzieci bywają wybredne co do smoczków, moja sama wybrała A ja wcześniej z polecenia kupiłam:
avent, chicco, tommee tippie ( czy jakoś tak) - mają dziurkę na czubku i moje dziecko nie umiało pić
cannpol, za głęboko pchała do buzi
a nuk first choise jej przypasował
Ale ja nic nie polecam ani nie odradzam...
Dzieci bywają wybredne co do smoczków, moja sama wybrała A ja wcześniej z polecenia kupiłam:
avent, chicco, tommee tippie ( czy jakoś tak) - mają dziurkę na czubku i moje dziecko nie umiało pić
cannpol, za głęboko pchała do buzi
a nuk first choise jej przypasował
Podziel się: