reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy.... Wszystko dla naszych Dzieciaczków

reklama
aspirator do nosa
butelka 125 ml

chusteczki nawilżone

kocyk cienki
kocyk gruby
kołderka, poduszka (do prania w pralce)

leżaczek

mata do przewijania

materac
mydełko

nożyczki do paznokci
oliwka
pampersy
patyczki do uszu
pieluchy flanelowe
pieluchy tetrowe
płatki kosmetyczne

pościel
proszek do prania

ręczniki kąpielowe z kapturem
smoczek

spirytus do pępka

szczoteczka do butelek
szczoteczka do włosów
śliniaczki
termometr do ciała
termometr do pokoju
termometr do wody
termos do butelk

wkładki laktacyjne
wózek (spacerówka, gondola, fotelik, torba)
zasypka

Na pewno nie zaszkodzi, jak będziesz to wszystko miała :tak:
Pozwoliłam sobie wykasować, rzeczy których wcale nie używałam, albo przynajmniej przez pierwsze 6 miesięcy :rofl2:

Ostatnia edycja:
Jeśli chodzi o butelki to my używamy nuk

Ale ja nic nie polecam ani nie odradzam...
Dzieci bywają wybredne co do smoczków, moja sama wybrała :tak: A ja wcześniej z polecenia kupiłam:

avent, chicco, tommee tippie ( czy jakoś tak) - mają dziurkę na czubku i moje dziecko nie umiało pić :baffled:

cannpol, za głęboko pchała do buzi

a nuk first choise jej przypasował :tak:
,łojej tyle firm ? yhhhh a ja mysallam ze sa dwie firmy i tyle :( a tu zonk kurdesz :/ To juz chyba raczej wstrzymam sie przed kupnem butli !
i bede sie dalej rozgaldala za ubrankami :]

Ja tam też jestem zdecydowaną zwolenniczką pampków. Odchowałam na nich jedno dziecko i teraz zamierzam drugie. Co do kosztów to też wydaje mi się, że jak się policzy prąd, wodę, proszek i własny czas to suma summarum żadna oszczędność.

Ostatnia edycja:
Lista niczego sobie.:tak::tak::tak:
Ja tez jestem na etapie produkcji takiej listy bo to jednak pomaga w zakupach. :-) Ale część z takiej listy jest na codziennym wyposażeniu chyba każdego domu.....

Alicja jestes wielka ale połowe tych rzeczy nie bedziesz uzywac a jezeli chodzi o krem do pupy to wybiesz 1 nie uzywaj wszystkich naraz wiem to z doswiadczenia mojej corce nie moglam np uzywac SUDOKREMU bo bardziej sie odparzala

A ja to bede strasznie wredna matka, bo mam zamiar syna "odchowac" na pieluchach z Biedronki :happy: Moze gdybym miala corke to bym sie zastanawiala czy nie kupic lepszej firmy ale chlopak od malego musi byc twardy :wink:

reklama
A ja to bede strasznie wredna matka, bo mam zamiar syna "odchowac" na pieluchach z Biedronki :happy: Moze gdybym miala corke to bym sie zastanawiala czy nie kupic lepszej firmy ale chlopak od malego musi byc twardy :wink:

tyle,ze wprzypadku chlopca trzeba uwazac na jego klejnoty, gdyby w przyszlości babcią chcialo sie zostac

Do góry