reklama
A ja mam bardzo głupie pytanie ale jestem zupełnym laikiem jeśli chodzi o opiekę nad takimi maluchami, więc czuję się przynajmniej częściowo usprawiedliwiona ;-)
Chodzi mi o osłonkę do łóżeczka - czemu ona ma służyć? Zeby dzieko np. przewracając się w łóżeczku nie poobijało się o szczebelki? Czy jak na początku Mała będzie spała w kołysce to też powinnam taki ochraniacz zamontować? Pytam, bo wydaje mi się, że taki ochraniacz bardzo ogranicza przepływ powietrza w łóżeczku/kołysce i z tego powodu nie zakładałabym go np w upalne dni jeżeli to nie jest konieczne...
Chodzi mi o osłonkę do łóżeczka - czemu ona ma służyć? Zeby dzieko np. przewracając się w łóżeczku nie poobijało się o szczebelki? Czy jak na początku Mała będzie spała w kołysce to też powinnam taki ochraniacz zamontować? Pytam, bo wydaje mi się, że taki ochraniacz bardzo ogranicza przepływ powietrza w łóżeczku/kołysce i z tego powodu nie zakładałabym go np w upalne dni jeżeli to nie jest konieczne...
będę mądra po "książce" ;-) - w języku niemowląt tracy hoog odradza w ogóle te osłonki, że niby dziecko mogłoby wpełznąć jakoś pod nie i się udusić
w sumie nie wiem czy to technicznie możliwe - my z mężem mamy zaplanowanie chodzenie po sklepach jakoś od przyszłego tygodnia to wtedy będę się przyglądać jak to jest rozwiązane
a służyć to ma chyba właśnie temu żeby dziecko się nie poobijało...
w sumie nie wiem czy to technicznie możliwe - my z mężem mamy zaplanowanie chodzenie po sklepach jakoś od przyszłego tygodnia to wtedy będę się przyglądać jak to jest rozwiązane
a służyć to ma chyba właśnie temu żeby dziecko się nie poobijało...
Antkowa - ja tez mało na ten temat wiem. Jednak ostatnio jak byłam u kolezanki. Ona mi zaczeła mowic co jest dobre co zle itd. I pediatra jej powiedziała, że te osłonki to sa fajne, ale jak dziecko jest juz wieksze. Ze na początku lepiej, zeby nie miało osłonki , zeby mogło poznawac otoczenie, a nie było tak ja w dziupli, "osaczone" przez osłonki. Wiec z tego wynika, ze lepiej na poczatku nie wkładac ich do łóżeczka.
Jednak ja tez z chcecia wysłucham opini doswiadczonych mam. Bo po tej informacji to juz sama nie wiem jak jest z tymi osłonkami
Jednak ja tez z chcecia wysłucham opini doswiadczonych mam. Bo po tej informacji to juz sama nie wiem jak jest z tymi osłonkami
Mama Helenki
i Aniki :D
Mam propozycję dla tych co potrzebują tanio i dobrze
~Szafa Helenki~ wyprawka 10szt 62cm body koszulki (581971040) - Aukcje internetowe Allegro
Zapraszam
~Szafa Helenki~ wyprawka 10szt 62cm body koszulki (581971040) - Aukcje internetowe Allegro
Zapraszam
izabell96
Lipcowe mamy'09
A ja już siebie nie kontroluję bo miałam kupić łóżeczko turystyczne i byłam pewnia na 100 % i miała już naet model wybrany a teraz odmieniło mi sie i już mam wybrane inne łóżeczko drewniane i poście l z baldachimem co wcześniej mi sie nie podobałao a teraz mogę non stop sie gapić ja te łóżeczka ślicznie wyglądają ehhh
może jescze mi sie odmienie ale to zaczyna być denerwujące a i nawet już karuzelę upatrzyłam coraz bardziej siebie samej nie poznaje
może jescze mi sie odmienie ale to zaczyna być denerwujące a i nawet już karuzelę upatrzyłam coraz bardziej siebie samej nie poznaje
Mam propozycję dla tych co potrzebują tanio i dobrze
Zapraszam
A wiec zakupy zrobione - w ramach pocieszenia po wizycie w ZUSie i wczorajszej obietnicy ,ze juz wiecej nic Lence w tym miesiącu nie kupie - dlugo nie wytrzymałam!!!
Mama Helenki
i Aniki :D
Może chcesz odebrać osobiście w wawie ??
reklama
veritaserum71
Fanka BB :)
A ja już siebie nie kontroluję bo miałam kupić łóżeczko turystyczne i byłam pewnia na 100 % i miała już naet model wybrany a teraz odmieniło mi sie i już mam wybrane inne łóżeczko drewniane i poście l z baldachimem co wcześniej mi sie nie podobałao a teraz mogę non stop sie gapić ja te łóżeczka ślicznie wyglądają ehhh
A ja robie wszystko od dupy strony Lozeczka jeszcze nie mam, za to wyposazenie czyt. posiel itp. do niego juz mam Jak zobaczylam posciel w TYM kolorze, to nie moglam sobie darowac. Wiem, ze gdybym teraz nie kupila a pozniej szukala czego chocby podobnego to bym nie znalazla:-)
Podziel się: