reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy.... Wszystko dla naszych Dzieciaczków

reklama
Ja oprócz łóżeczka muszę kupić tylko bujaczek, ale wstrzymam się na razie, bo koleżanki z pracy krzyknęły, że mi w prezencie przyniosą:-).

Anika, ale City czy Cabrio Fix? Podajrzewam że ten drugi?

pytasz o fotelik? Pierwszy to był firmy Jane model Rebel, drugi Maxi Cosi Priori i nadal jest w użytku :-)
a wózek to Jane Powertrack 360 - 3 kołowy, wygodny, lekki, świetnie się prowadzi, pojedzie po wszystkim - piasek na plaży mu nie straszny ani wyboje w lesie - przetestowane wielokrotnie :-) Mankament - za wąska gondola jak na zimowe kurteczki, Tymek był dużym bobasem i zimą było mu ciasno więc zmieniłam gondolę na spacerówkę (tzn tylko budę zmieniłam bo stelaż ten sam), mankament drugi to nie przystosowane podjazdy do 3 kołówek.

Anika, chodziło mi o fotelik.

A jeśli chodzi o wózek to chyba zaszalejemy i kupimy Teutonię Fun System. To podobno najlepsze wózki na rynku (tzn Teutonia w ogóle), nieawaryjne, a nawet jeśli coś się popsuje to bardzo łatwo to naprawić, mają aż 3 lata gwarancji, każdy może dopasować wózek do własnych potrzeb bo wszystko właściwie kupuje się osobno - osobno wybiera się ramę, kółka, gondolę (są az 4 rodzaje).

Bardzo podoba mi się rozwiązanie w którym kupuje się spacerówkę i dokupuje się do niej tylko taką przedłużkę dzięki której robi się taką pseudo gondolę. Pan w sklepie powiedział że bardzo często mamy dla kolejnego dziecka wybierają takie rozwiązanie bo jest tańsze i bardziej praktyczne, ale dla pierwszego po prostu się boją, chociaż podobno nie ma czego, i wybierają tradycyjną gondolę. Ja jeszcze nie wiem na co się zdecyduję - muszę uważnie się przyjrzeć tej spacerówce, czy dziecku nie będzie niewygodnie, bo wydaje mi się że gondola jest jednak inaczej zbudowana i bardziej płaska, chociaż tą spacerówkę i tak rozkłada się na płasko.

W związku z tym że wózek pewnie będzie droższy niż miał być mebelki kupimy w Ikei, tym bardziej, że te Drewexu na żywo nie zrobiły na mnie wrażenia a inne są sporo droższe.

Ale się rozpisałam... Mam nadzieję że przynajmniej komuś to pomoże w wyborze

Antkowa zainteresowala mnie ta informacja odnosnie lozeczek drewexu... bo juz bylam zdecydowana (na zywo nie widzialam). Co jest z nimi nie tak? Sa slabo wykonczone? A te lozeczka z Ikei to maja standardowe wymiary? Bo ja juz kupilam posciel (wklad) z Ikei i nie moge dopasowac nic innego bo ma wymiar 200x200 (?!) a standard to jest 220x200.

Pisząc o mebelkach Drewexu miałam na myśli głównie szafę, komodę itp, łóżeczka chyba są Ok, chciaż na nie tak bardzo nie zwracałam uwagi, bo w większości zestawów nie ma łóżeczek 140x70 więc i tak liczę się z tym, że łóżeczko i tak będzie nie do kompletu.
A co do mebelków Drewexu, to nie podobały mi się... mebelki ;-)Generalnie uparłam się na białe albo kolorowe, białe zwykle są tańsze, ale te z Drewexu są transparentne i wyobrażałam je sobie trochę inaczej... Poza tym mój T sam stwierdził że wszystkie te dzicięce mebelki od normalnych różnią się tylko wielkością, ceną i tym, że mają naklejonego misia czy coś, np. w zestawie Laura Drewexu ozdobą jest dosłownie maleńka naklejka z misiami :confused: więc może rzeczywiście lepiej zrobić sobie taki zestawik Hensvika Ikei, samemu go ozdobić i w ten sposób zaoszczędzić jakieś 1500zł, a w zamian za to kupić naprawdę fajny wózek i łóżeczko. Przecież i tak pewnie jakoś na początku wieku szkolnego trzeba będzie takie mebelki wymienić.
Nawet znalazłam naklejki do ozdabiania, tylko muszę jeszcze opracować odpowiednią koncepcję ;-)
Dziecięca Kraina - internetowy sklep dla dzieci. - Naklejki / Bordiury - Naklejki ścienne
albo
Przedmioty użytkownika IDG - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

A łóżeczka z Ikei są standardowe 120x60

Takie naklejki są rewelacyjne.:tak:;-):tak: Ja już mniej więcej koncepcję mam ale wpierw poczekam na łóżeczko a potem będę dodawać takie szczegóły. Dużo czasu miałam w trakcie niedawno przebytego remontu. I wiem gdzie co i jak.... :-)

reklama
Antkowa myślałam o takim zestawie i dokupieniu 2,3 kompletów pościeli do niego + prześcieradeł; z tym ze widziałam ciut tańsze ok. 220 zł

Do góry