reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy.... Wszystko dla naszych Dzieciaczków

DOSIA jak Twoja kuzynka bedzie jechac to pewnie niech Ci pokupuje ciuszki!!! jakos naewno bedzie lepsza niz "tanie" ciuszki dla niemowlakow u nas!!. Ja kupilam fajne body i spiochy w rozych rozmiarach (jest zadowolona z jakosci i moje kolezanki mamy tez uzywaja te body dla swoich pociech) Śliczne BODY 7 PACK EarlyDays 0-3M MIX wzorów (564020976) - Aukcje internetowe Allegro Na allegro mozna znalezc te 7pax za mniej iz 30zl .

Stopi tez się intensywnie zastanawiam nad tym zestawem. Wygląda dość przyjemnie no i cena super. :-):-):-)
dziewczyny a pojawiaja sie czesto te zestawy na allegro ? jestem ciekawa chce zaczac kupywac ubranka za jakis czas , i boje sie ze moze nie cbyc juz ich a widze ze Wy jestescie "obcykane" jesli chodzi o allegro

ps znacie jakas stronke www gdzie jest podane ilosciowo wyprawk adla dzidzi do spzitala i na pierwsze 3 miesiace zycia ?

reklama
7 sztuk za niecale 35 zl to rewelacja. Pewnie tez dostaniemy podarki z polski a tym czasem dzis rano kupilam 3 sztuki za 20 euro, mozna trafic dwupaki za 7, moze jakosc nie ta sama, lub na sztuki po 3-4 euro.W Polsce tez zamowilismy kocyki z drewexu i posciel mamo-tato, pieluszki fanelowe, ktorych tu nie ma,co do innych rzeczy w sumie wybor jest spory, ceny bardzo wysokie i niewspolmierne do tego co za taka cene sie dostaje, pstrokacizna i dziewne polaczenia klorow. Ale sa tez ciuszki, ktore na glowe bija to co w polskich sklepach, dzieci tylko na noc ubiera sie w spioszki, pajacyki, na wyjscie poza domek sa bardzo eleganckie, nie zawsze im w tym wygodnie...:-)

nasza wyprawka wyglądała tak
- kaftaniki (5 sztuk)
- śpioszki (5 par)
- body (5 sztuk)
- czapeczki po kapieli (3 sztuki)
- skarpetki (3 pary)
- pajacyki (3 sztuki)
- kombinezon + czapeczka, szaliczek i rękawiczki
- kocyki (jeden malutki, a drugi duży)
- flanelowe(2-3) i jednorazowe dla maluszków,
- rożek
- przescieradła (najlepiej z gumką, 3 sztuki)
- pościel (2-3 komplety)
- ochraniacz na łóżeczko (1 sztuka, ale 2 nie zaszkodzą ;))
- cerata na łóżeczko
- chusteczki nawilżane np pampers, nivea
- oliwka, krem, mydełko
- gruszka, ja później zmieniłam na fridę
- nożyczki do paznokci
- szczotka do włosów
- termometr do wody
- wanienka
- przewijak
- smoczek (ewentualnie)
- butelki + smoczki (ja miałam butelki już z laktatorem)
- proszek do prania dla dzieci
- myjka
- płatki kosmetyczne (do przemywania oczek, pupci, itd.)
- miseczka na wodę (do mycia twarzy)
- patyczki do uszu
- ręczniki kąpielowe z kapturkiem (2 sztuki)
- termos na butelki (ewentualnie, ale lepiej dokupić jak bedziemy karmic butlą)
- łóżeczko + materac
- kołdra, poduszeczka (ta nie jest na poczatku potrzebna, ale i tak sprzedaja w zestawach)
- wózek
naprawde tyle rzeczy trzeba dla dzidzi ? ja słyszałam, ze w pierwsyzm 6 miesiacach dziecko nie nalzy klasc na poduskze itd . Zastanwiam sie czy to lista ubrnaek na pierwsze 3 miesiace czy na dłuzszy czas?

Materac mam kupiony - Kokosowo-piankowy z łuską gryczaną, zapłaciala za nie go mama , nie wiem ile kosztował . Ale za pewno do tanich nie nalezał, co prawda ja mam w swoim lozeczku materac kosowowy i dla ludzi dorosłych ale zapłacilismyz aniego kolo 500 zyla. a w nasyzm swiecie nie ma znaczenia czy to dla dziecka cyz dla dorosłego tyle samo kasy sicagja :]

tzn dla sporstowania na pewno 5oo zyla ten dla dziecka nie kosztował ;p

dziewczynki ja jak na razie mam zakupiona:
1 czapeczke- nie wiazana, czy to ma duze znaczenie czy ta czapeczka powinna byc wiazana???
3 pary skarpetek - takie nie uciskowe
6 body z krótkim rekawem, wszsytkie na 62 ale te 3 angielskie sa jakies wieksze
1 spioszki na 62
1 raz kaftanik + spodenki rozpinane cale w kroku tez 62.
a i mam spiworek taki do wózka lub w domu. dostalismy go gratis przy zakupie poscieli wełnianej i idealnie nadaje sie dla dziecka.

DOSIA jak Twoja kuzynka bedzie jechac to pewnie niech Ci pokupuje ciuszki!!! jakos naewno bedzie lepsza niz "tanie" ciuszki dla niemowlakow u nas!!. Ja kupilam fajne body i spiochy w rozych rozmiarach (jest zadowolona z jakosci i moje kolezanki mamy tez uzywaja te body dla swoich pociech) Śliczne BODY 7 PACK EarlyDays 0-3M MIX wzorów (564020976) - Aukcje internetowe Allegro Na allegro mozna znalezc te 7pax za mniej iz 30zl .

Ale fajne te bodziaki, przede wszystkim ta cena:tak:, tutaj dwupak dobrej jakości kosztuje 15e, jedynie w h&m albo zarze się znajdzie tańsze. Już dzwonie do braciszka, żeby mi zamówił te z allegro . Ja właśnie buszuję po necie w poszukiwaniu pomysłów na pokój dziecięcy. Meble prawie na pewno kupię w ikei, teraz szukam naklejek na ściany.

reklama
Popatrzcie na te naklejki na ściany, ja się zakochałam od pierwszgo wejrzenia, niestety nie znalazłam strony po polsku
coś dla chłopaka:
Decorazione adesivi giganti da cameretta - Disney Cars CARS
dla dziewczynki:
Decorazione adesivi giganti da cameretta - Disney Fate Wróżki disneya
dla obojga:
Decorazione adesivi giganti da cameretta - Giungla e Safari DŻUNGLA

Decorazione adesivi giganti da cameretta - Animali della fattoria GOSPODARSTWO DOMOWE

Decorazione adesivi giganti da cameretta - Mondo Sommerso RYBKI

a to dla miłośników Kubusia Puchatka
Decorazione adesivi giganti da cameretta - Disney Winnie Pooh
Mi się najbardziej podobają rybki i gospodrstwo, ale ta cena:szok:, lecę poszukać czegoś tańszego:tak:.

Do góry