reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy.... Wszystko dla naszych Dzieciaczków

A ja maty dla Kacper nie miała bo uważałam że dziecko taki szybko rośnie że szkoda pieniążków a wolę więcej zainwestować w leżaczek który wiem że będzie dosyć długo używany, ale żebym dostała od kogoś taką matę to na pewno bym ją nie pohańbiłam :tak: ale sama wiem że nie kupie, a można zamiast tego kupić jakąś fajna karuzelę do łóżeczka. Ja w piwnicy jakąś tam mam po Kacperku ale jest bez bajerów i strasznie głośna jak się nakręca więc pewnie coś kupię

reklama
Ja też maty dla Uli nie miałam i chyba nie będę kupować. Miałam karuzelę na łóżeczko i kupiłam stojak gimnastyczny, który jej stawiałam jak była na bujaczku.

Co do maty to ja też planuję zakupić/zamówić u koleżanek bo planuję zorganizować baby shower ;-) moim zdaniem baaardzo fajne i niedrogie w porównaniu z innymi są maty Canpola i mają dużo wzorów:
CANPOL MATA EDUKACYJNA 9 MODELI DO WYBORU A.1 (541729566) - Aukcje internetowe Allegro
Leżaczek pewnie kupię/zamówię taki, chociaż przyznam szczerze że na żywo wykonanie aż tak mnie nie zachwyciło, więc może jeszcze sprawę przemyślę:
Leżaczek-Bujaczek Link a Doos FISHER-PRICE!!!! (539813802) - Aukcje internetowe Allegro
jego bardzo dużą zaletą jest to, że może posłużyć przez bardzo długi czas.
Jak byłam mała to sama miałam taki mały bujany fotelik i do tej pory pamiętam że go uwielbiałam :tak:

Tymuś matę dostał od moich przyjaciół na chrzciny, zachowałam ją więc przyda się dla drugiego. Karuzelę miałam z FP ale oddałam koleżance, może się grzecznie upomnę o zwrot kiedy urodzi się moje :-) póki co nie jest mi potrzebna więc siedzę cicho ;-)

Muszę kupić fotelik do samochodu i to jest w sumie jedyny zakup poza wyprawką typu ubranka, butelki, smoczki.

Ja chomikowałam wszystkie rzeczy po Julci bo wiedziałam, że prędzej czy później będziemy się starali o 2 bobo. Teraz tylko będę musiała zrobić przegląd tych różowości i powystawiać na allegro wszystkie sukienusie:-( Na samą myśl jest mi przykro, bo z każdym ubrankiem wiąże się jakieś wspomnienie.
Brakuje nam tylko fotelika samochodowego, bo ten pierwszy dla Julci mieliśmy wyjątkowo nieudany (firmy Nania). Teraz mam zamiar kupić fotelik Maxi Cosi.
Zastanawiam się też nad bujaczkiem. Nie miałam go dla J, ale z tego co widzę u kumpeli to jest bardzo praktyczna sprawa, więc chyba poszukam jakiegoś używanego.

Fotelik Maxi Cosi będę polecać każdemu! pierwszy fotelik mieliśmy Jane Rebel (wpinał się do wózka tez Jane więc kupiliśmy komplet) a drugi to był już Maxi Cosi i Tymek bardzo lubi w Nim jeździć. Znosi nawet najdalsze podróże bez większego marudzenia bo jest mu po prostu wygodnie, a co najważniejsze Maxi cosi sa uważane za najbezpieczniejsze foteliki na rynku. Warte swej ceny.

reklama
Fotelik Maxi Cosi będę polecać każdemu! pierwszy fotelik mieliśmy Jane Rebel (wpinał się do wózka tez Jane więc kupiliśmy komplet) a drugi to był już Maxi Cosi i Tymek bardzo lubi w Nim jeździć. Znosi nawet najdalsze podróże bez większego marudzenia bo jest mu po prostu wygodnie, a co najważniejsze Maxi cosi sa uważane za najbezpieczniejsze foteliki na rynku. Warte swej ceny.

no wiem wiem, że są debeściarskie :-) Następny dla Julki też kupiliśmy już nówkę Maxi Cosi Priori XP i jeździ w nim do dziś w moim samochodzie, a u taty w aucie ma Romera.

Ja mam wózek, nieszczęsną kobyłę X-Landera i przydałby się taki fotelik pasujący do niego.

Do góry