reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy.... Wszystko dla naszych Dzieciaczków

Annie - a jak zimno jest u Was? Na plusowe temperatury to ja po prostu na swoja kurtke zakładałam chuste, a Zosie w kombinezon taki cieńszy i tyle. Czasem, gdy było chłodniej nakładałam chuste na sweter, Zosie w tym cieńszym kombinezonie w chuste i na to polar mojego meza:-D Kombinezon jest z polarku. Pod spód dawałam bodziak i kaftanik.

Super do chusty sa kombinezony z dwoma suwakami z przodu. Wtedy mozna dziecka nie zasuwac, bo od Twojego ciała i tak mu bedzie ciepło, a moze byc za goraco. Postaram sie zaraz znaleźć zdjecie.

Znalazłam :)
Tu włozyłam mała do chusty tyłem do siebie, ale tak podobno nie powinno sie nosic zbyt czesto. Poza tym wcale jej sie tak bardzo nie podobało, jak myslałam, ze bedzie.

P1060996.jpg P1060994.jpg
123456.jpg :-D:-D:-D:laugh2::laugh2::laugh2:

Ostatnia edycja:
reklama
Ja robie dzis rozeznanie w fotelikach.
I jak mi tu dobre duszyczki Lipcoweczki podpowiedzialy sa foteliki montowane tylem dla dzieci do 4r.z. W Szwecji wiekszosc dzieci tak jezdzi, bo to znacznie bezpieczniejsza pozycja. fotelik.info :: Fotelik samochodowy tyłem do kierunku jazdy -
Ja jednak waham sie , bo musze mala miec na oku, po akcji jak musialm zatrzymywalam samochod na awaryjnych ulicy, bo sie mala ksztusila. Chyba,ze kupie fotelik taki co mozna montowac przodem i tylem..

Do tego zdalam sobie sprawe, ze mala zanim osiagnie 9kg to kupe czasu minie (10kg to bedzie miec pewnie ok2 r.z:-D)... i mysle,ze w tym foteliku 9-18kg nawet jak ze wzgledu na wzrostem bedzie musiala juz w nim jezdzic, to bedzie jej niewygodnie, bo to chudzina. I tak mysle, ze u nas w re wchodza tylko foteliki 0-18kg??? sama nie wiem...

Niektore z Was tez maja taie chudziutkie coreczki. Jak macie zamiar rozwiazac przeniesienie do wiekszeo fotelika???

Takie foteliki może i bezpieczne ale pasażer z przodu będzie jechał z nosem na szybie;-)

Kuoiłąm wczoraj butelkę fimy Nuby która ma smoczek niekapek (360ml) za 25zł, a kubek tej firmy dostałąm gratis, ma silikonowy dziobek też niekapek, posiada uchwyty. To chyba niedrogo, co? Podobno taką mają teraz promocje.

znalazłąm na allegro, to jest dokładnie coś takiego
http://www.allegro.pl/item929450113_nuby_butelka_360_ml_kubek_zastawki.html
Z przesyłką wychodzi to drożej niż aj kupiłam

Ostatnia edycja:
klamotka ja praktycznie nie nie kupuje na allegro dla Oskara,ponieważ jak pojde do sklepu to przewaznie ta sama rzecz wychodzi mi taniej, te koszty przesylki straszne sa. a w sklepie sobie na zywo wszystko poogladam a nie ze zdjecia

Kupując to w sklepie wyszło mi to całe 7 zł taniej :tak: Zawsze to dwa soki dla Małej ;-) Tanich rzeczy nie opłaca się kupowac, bo czasami tyle samo wychodzi przesyłka :sorry:

Do tego zdalam sobie sprawe, ze mala zanim osiagnie 9kg to kupe czasu minie (10kg to bedzie miec pewnie ok2 r.z:-D)... i mysle,ze w tym foteliku 9-18kg nawet jak ze wzgledu na wzrostem bedzie musiala juz w nim jezdzic, to bedzie jej niewygodnie, bo to chudzina. I tak mysle, ze u nas w re wchodza tylko foteliki 0-18kg??? sama nie wiem...

Oj, żebyś się nie zdziwiła..... Moja córcia w wieku 10 m-cy ważyła 10kg, a urodziła się malutka bo tylko 2900g. Teraz ma 2 latka 8 m-cy i waży 17kg..... Dzieci rosną nam szybciej niż się tego spodziewamy :-) Tak więc my musieliśmy robić przesiadkę do poziomu 2 fotelika jak miała 10 m-cy. Ale to też było dobre, bo wtedy już coraz mniej spała w samochodzie i dużo ją interesowało co się dzieje wokół, więc z nowego fotelika miała lepsze widoki :-) i mam wrażenie że było jej wygodniej.

Oj, żebyś się nie zdziwiła..... Moja córcia w wieku 10 m-cy ważyła 10kg, a urodziła się malutka bo tylko 2900g. Teraz ma 2 latka 8 m-cy i waży 17kg..... Dzieci rosną nam szybciej niż się tego spodziewamy :-) Tak więc my musieliśmy robić przesiadkę do poziomu 2 fotelika jak miała 10 m-cy. Ale to też było dobre, bo wtedy już coraz mniej spała w samochodzie i dużo ją interesowało co się dzieje wokół, więc z nowego fotelika miała lepsze widoki :-) i mam wrażenie że było jej wygodniej.

LUIZABALA -ale nie u LENKI .:-):-):-):-)

LUIZABALA -ale nie u LENKI .:-):-):-):-)

Taa zgadzam sie nie u nas... :-)

LUIZABALA moja z waga idzie powoli i 10kg nam nie grozi za szybko :-) :-) :-)

DMUCHAWIEC teraz dopiero wylukalam .. jaka Ty masz chuste, ze tak sie ladnie sciaga na gorze kieszonki??

stopi ja mam taki fotelik Graco Junior Mini Car Seat - Jupiter from Graco part of the Group 0, 1 range available at PreciousLittleOne
wczesniej mialam od 0-13kg taki do noszenia do reki ale mi nie pasowal wiec kupilismy Graco od 0-18, on jest od 0-9kg montowany tylem do kierunku jazdy a od 9-18 przodem, ma tez regulacje oparcia i jest zamontowany na stale, ja jestem bardzo zadowolona i mysle ze Mari bedzie dlugo z niego korzystac.

Caly cza zapominam, zeby podziekowac za info :tak: Wiec dziekuje teraz :-)

Ostatnia edycja:
reklama
od kilku dni przeglądam różne foteliki i sama nie wiem na jaki się zdecydować, a też już musimy pomyśleć o nowym bo dotychczasowy robi się już mały, i sama nie wiem jakiej firmy wybrać:-:)-:)-(kurcze, za dużo tego jest :wściekła/y::wściekła/y:

Do góry