reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy.... Wszystko dla naszych Dzieciaczków

Ja mam Maxi Cosi Tobi dla Tomasza. Jestem bardzo zadowolona. Łatwy montarz (u nas często fotelik wędruje z naszego auta do auta babci), posiada napinacz pasów (najpierw montujesz, naciągasz ile masz sił, a później dociągasz napinaczem), dzięki któremu fotelik naprawdę mocno się trzyma. I jest nie do ruszenia. Podobno jeśli chodzi o foteliki bez tej bazy Isofix to jeden z lepszych fotelików. Pokrowiec łątwo się ściąga do prania (ręcznego, w pralce nie można, bo ma usztywnienie za zagłówkiem) - bo w przypadku tych fotelików pranie jest częstsze (a to ciasteczko, a to okruchy, a to siku - jak juz bez pampka będą jeździć)... więc na to też warto zwrócic uwagę. Ja do niego dostałam frotowy pokrowczyk dodatkowy na lato i też uważam to za super sprawę, bo pokrowczyk się od promieni słonecznych odbarwił/wypłowiał, a jak go ściągnęłam po lecie to fotelik dalej jak nowy.

Jeżeli Fotelik jest badany w testach z bazą, to bez bazy oczywiście wyniki byłyby inne.

I jeszcze jedno... jeśli chodzi o zagłówek i pasy. W Maxi Cosi Tobi ich wysokość jest regulowana do wzrostu dziecka. Jak byliśmy w sklepie, to akurat jedny rodzice przymierzali dziecko do różbych fotelików i pomimo, że Tobi jest bardzo bezpieczny ma tak zaprojektowane te boczne "skrzydełka" koło głowy, że dziecko ma większe pole widzenia niż w innych fotelikach.

A co do fotelików tych do 36 kg, to są one dość niskie, więc jak takiego niespełna rocznego szkraba w nim posadzimy, to będzie widział przez okno jedynie wierzchołki drzew i może mu się to nie spodobać :)

Ostatnia edycja:
reklama
Adudz i jak z tym fotelikiem? kupiłaś już? bo ja właśnie szukam, bardzo dobre opinie ma Maxi cosi Tobi, ale jakoś mi wizualnie nie podchodzi. Za to mam ochotę na Fotelik Bebe Confort Iseos Isofix 9-18 kg - porównanie cen w sklepach internetowych tylko bez isofixa, więc sporo taniej. Fotelik ma regulowane nie tylko pochylenie ale i szerokość

no ja cały czas zastanawiam się nad ROMER'em, tylko ta cena
chociaż dużo słyszałam pozytywnych opinii o Chico Key, i też zaczęłam brać go pod uwagę, a co wy sądzicie o chicco??

Ania ja nie miałam do czynienia z ChicoKey, więc Ci nie pomogę. Wczoraj kupiłam spacerówkę parasolkę, bo potrzebowałam wózka o mniejszych gabarytach po złożeniu niż mój x lander xa. A w związku z tym, że jestem z tej firmy zadowolona to kupiłam coś takiego X-LANDER X-GO + NOSIDEŁKO 0-9KG Wys.0zł !!! (952613459) - Aukcje internetowe Allegro Na tej aukcji jest zaskakująco niska cena, bo w sklepach znalazłam tem wózek w granicach 700 zł. Mam nadzieję, że będzie ok. Miała któraś z Was okazję wypróbowania tego wózka??

ja bylam w sklepie i ogladalam foteliki. No coz tak jak pisalam jakis czas temu Lena kwalfikuje sie tylko do fotelika 0-18kg. W nich jest bardzo maly wybor. I ceny nie za fajne... Ten co wygrywa w testach - ok. 1400zl ,, ups..... Reszta ma slabsze wyniki.. A do tego pan mnie uswiadomil, ze jak mialam problem w samochodzie loska z zakrotkim pasem przy kolysce, to tu tez moze byc ten problem. I znow zaweza nam sie wybor... Kupuje ten fotelik juz zmiesiac i kupic nie moge.. ehhh

Stopi przy za krótkich pasach baza Isofix to pewnie jedyne rozwiązanie... chyba, że auto starsze, to może nie mieć mocowań.

Kurcze, a ja sie zastanawiam nad fotelikiem coneco:confused:

Mam wózek z tej firmy i jest naprawde fajny, a cenowo połowe tańszy od podobnych wygladem, waga i funkcjonalnoscia.
Tylko ze zadnych testów z jego udziałem nie znalazłam. Oczywiscie posiada jakies tam atesty czy cuś- czyli był testowany? Hmmm.... Kompletnie sie na tym nie znam:no:

CONECO wózki dziecięce, spacerowe, uniwersalne, foteliki, łóżeczka, krzesełka

FOTELIK CONECO ZENITH +POCIĄG EDUKACYJNY wys0 Wwa (946614031) - Aukcje internetowe Allegro

FOTELIK CONECO ATOS 9-25KG + WYSYŁKA_0+GRATIS (950186941) - Aukcje internetowe Allegro

Ostatnia edycja:
Ja tez sie zastanawiam nad fotelikiem. Mamy stare punto no i nie wiem jaki nam pasować będzie. W dodatku prawie wszystkie foteliki są od 9 kg...a moja tyle nie waży i co teraz? Ten do 13 kg jest taki na styk. Może góra z 2 miechy w nim pojeździ. I nie sądze by przybrała do 9 kg w 2 miechy. To byłby cud!!

Dziewczyny mój Adam nosi ciuchy 80/86 (body, bo spodnie to 74 ;P)... i jakoś się mieści do fotelika 0+ (0-13kg) bez problemu... nie widzę na razie potrzeby przesadzania go do większego - a waży koło 9 kilo. Jak długie są Wasze dzieci, że już Wam się nie mieszczą?

Willsonka teraz nasze maluchy nie będą już tak rosły, więc może Ci się wydawać, że za miesiąc to już na pewno się nie zmieści, a zrobi ci psikusa i jeszcze do roku w nim spokojnie pojeździ ;)

reklama
Mam ten sam problem co Willsonka. Zosi nózki wystaja i ma je podkuczone- tzn oparte na oparciu tylnego siedzenia w aucie. Poza tym w tym foteliku mała nie siedzi, a pół-leży i jest problem bo ona tak nie chce. Próbuje siadac i cała droge szarpie pasy i sie drze. A wazy 6,5kg:confused:

Do góry