reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy.... Wszystko dla naszych Dzieciaczków

a u was tez tak pampersy zdrożały?? ostatnio bylam w realu i huggiesy kosztowaly 50 zł a classic 44 :wściekła/y:a zawsze byly za 39, niewiem \jak w innych sklepach,my od poczatku mamy huggiesy i sa super bo maja u gory taka gumke i kupka nie idzie do gory, a teraz wyjotkowo mamy pampersy bo tesciowie kupili przy okazji.

U mnie cena bez zmiany . Choc ja najczesciej kupuje w Superpharmie - nam sa najtansze i maja czesto promocje np. druga paczka za pol ceny. Patrzylam te zostatnio w Auchan i bez promocji byly po 38zl, a classic po 30zl (paczka + 30% dodtkowe) Ja w realu bylam jakis czas temu i odnioslam wrazenie ze tam wszystko jest drozsze. W
Carefoure Huggisy classic kupowalam po 29zl, a te z Kubusiem puchakiem tak bez promocji kosztuja ok 45zl.

reklama
Co do pampersów, to używałam Papmersów, Huggisów i Dada. Pampersy są fajne, ale często kupa wychodziła bokami i górą (na plecki). Dada były trochę sztywniejsze, ale też ok. Chociaż po kilku dniach mały miał czerwoną pupę. Ale nie dam głowy czy to od pieluch. Muszę znowu spróbować. Huggisów miałam duży zapas, bo w Kaufflandzie była promocja- 84 szt. za 24,9 zł :szok: Więc kupiliśmy kilka paczek. Są trochę sztywniejsze, ale nie przeciekają.
O tych Wickes kilka razy słyszałam dobre opinie i chyba sprawdzę:tak:

Co do pampersów, to używałam Papmersów, Huggisów i Dada. Pampersy są fajne, ale często kupa wychodziła bokami i górą (na plecki). Dada były trochę sztywniejsze, ale też ok. Chociaż po kilku dniach mały miał czerwoną pupę. Ale nie dam głowy czy to od pieluch. Muszę znowu spróbować. Huggisów miałam duży zapas, bo w Kaufflandzie była promocja- 84 szt. za 24,9 zł :szok: Więc kupiliśmy kilka paczek. Są trochę sztywniejsze, ale nie przeciekają.
O tych Wickes kilka razy słyszałam dobre opinie i chyba sprawdzę:tak:

A kotre Huggiesy udalo Ci sie kupic w tej cenie?? Classic czy Premium (z Kubusiem Puchatkiem)??? Dla mnie classic sa faktycznie sa sztywniejsze, ale te premuim to mieciutkie.

a nam się udało kupić pampersy sleep & play za 36zł 78szt, tak sie cieszyłam jak głupia, ładnie pachną i ponoć są super. Tylko że nie mają tych gumek , ktore nawet dada mają, jak dla mnie to lipa, jakoś dziwnie mi się zakłada taką pieluszkę, mam też wrażenie że małej jest niewygodnie.

Stopi- to były te z Kubusiem Puchatkiem. Mój M. rozmawiał z kierownikiem tego działu, bo była resztka rozmiaru 3 i pytał czy mają więcej w magazynie. I było tak tanio, bo w gazetce z kaufflanda była promocja na huggisy i mieli pełne magazyny, bo myśleli, że ludzie to wykupią. A nie wykupili i zostało im tego duuuużo. I żeby się pozbyć, to dali za 1/2ceny. Żałuję teraz, że nie wzięłam więcej i to w rozmiarze 4. No ale trudno.

A jakby któraś z Was szukała stroju Mikołaja dla Maluszka, to w Tesco jest promocja 50% zniżki. Dla Pani Mikołajowej za 23 zł, a dla Mikołajka 26,50 zł.
Trwa do 16 grudnia. Ja czekam aż tańszy będzie pajacyk reniferek- też w Tesco.

Stopi- to były te z Kubusiem Puchatkiem. Mój M. rozmawiał z kierownikiem tego działu, bo była resztka rozmiaru 3 i pytał czy mają więcej w magazynie. I było tak tanio, bo w gazetce z kaufflanda była promocja na huggisy i mieli pełne magazyny, bo myśleli, że ludzie to wykupią. A nie wykupili i zostało im tego duuuużo. I żeby się pozbyć, to dali za 1/2ceny. Żałuję teraz, że nie wzięłam więcej i to w rozmiarze 4. No ale trudno.

.
</p>
Czemu w Warszawie nie ma tego sklepu :-( :-( ???????? Faktycznie okazja trafila Ci sie super!!! Mi sie tylko raz trafila taka okazjaz 3 msc temu w superpharmie. Tylko ze bylo trzeba kupic jedna paczke za 38zl, a druga dostawalo sie za pol ceny. A ja glupia ze wiecej nie kupilam !! :-(

ja chyba też będę musiała podjechać do kauflandu i zobaczyć jakie tam mają promocje i może wziąć na próbę te Wickes bo tez już parę razy dobra słowo o nich słyszałam

reklama
Próbowałam Wickies. Nie mają z zewnątrz już ceratki, przypominają bardzo pampersy tylko, że wewnątrz nie mają tych aloesowych pasków. Chłonność Hugisow. Jak dla mnie na dzień są ok. Nie odparzają i są wyższe. jednak na noc-pampersy bo są bardziej chłonne. 36 szt wickies kosztuje 15 zł. Wychodzi 20 gr taniej na pielszuszce od pampersów. Dla zainteresowanych mogę zrobić foto:p

Do góry