reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy.... Wszystko dla naszych Dzieciaczków

A ja ostatnio byłam u lekarza, i była tam gazeta DZIECKO a w niej ranking pampersów. Maksymalną ilość punktów dostały Pampersy i niejakie Wickes, produkowane dla firmy kaufland. Wszystkie pozostałe miały niższe noty. Poprosiułam teściową by mi kupiła te pieluszki. W gazecie pisało że 56 szt kosztuje 25zł. Jak wypróbuje to dam znać:)
One może tanie są ale są one na wierzchu z ceraty i skóra dziecka nie oddycha wiem bo pracuje w Kauflandzie i widziałam jak nie raz były paczki rozwalone i raz kupiłam dla Wiktoria jak była mała

reklama
Willsonka to daj znać co o nich sądzisz?? Bo ja je używam i jestem bardzo zadowolona. :tak::tak: Przy czym my mamy te maxi czyli 7-14kg. I żeby było zabawniej bardziej się opłaca kupić małą paczke niżeli dużą.

Dada biedronkowa była fajna jak Dominik był mały teraz po prostu masakra.
Jeszcze dobre są te z Rossmanna. :-)Ale nie te babydream tylko te drugie.... Baby Diapers.

P.S. Słonce gdzie Ty w nich widziałaś ceratę???????????????

ja używałam pampersów polskich, niemieckich i teraz mam dadę. Ogólnie polskie pampki są the best, ale dada też nie odbiega, nie przeciekają, nie są jakieś sztywne jak np huggisy, mała ma suchą pupcię bez odparzeń i jedyne co mi w nich przeszkadza to zapach jakiś taki chemiczny . Ale cena to ok 43gr za szt a oryginalne pampersy to ok 61gr wiec jak Julii służą tańsze to po co mam przepłacać. Ale i tak kupuję na zmianę polskie z niemieckimi i dadę, żeby jej pupcię przyzwyczajać do róźnych pieluszek.

Jak dla mnie to one są bardziej miększe niż jest Dada.:-)
Ale wiadomo, co tyłeczek to inne potrzeby. Bo my Pampersów np nie tolerujemy w ogóle. Natomiast macałam te Pampersy tylko dla chłopców Active boy i są po prostu rewelacyjne.:tak::tak:

Muszę sprawdzić te Wickes bo Kaufland mam dosłownie pod nosem i tam zaopatruje się w większośc rzeczy dla małego :tak: Nie skłamie, że jestem tam średnio co 2 dzień :-D

Ja używam dada biedronkową i jestem zadowolona, jak Filipek był mały miał troszkę odparzeń (ale lekarz twierdził, że przez zielone kupki), także niekoniecznie to wina pieluszek. A teraz prawie wogóle maści nie używam i zero odparzeń - używam 7-18. W sumie przez 4 miesiące nawet jednego opakowania kremu nie zużyłam.

Makro, Dominik te biedronkowe po prostu przesikiwał na maxa.:szok::-( Ale odparzeń też nie miał. Zresztą z żadnych nie miał!
I dlatego krem do du..y u nas jest w ogóle nie używany:-)

A ja najbardziej jestem zadowolona z Huggiesow z kubusiem puchatkiem i na nie jest duzo i czesto roznych promocji. Mozna kupic 104szt.za 49zl, a 90szt, za 38zl-42zl. Przetestowalam tez Huggisy classic - one sa tansze i tez dobre. Z Rossmanowskich pieluch bylam tez zadowolona. Pampresy jak dla mnie sa najgorsze i jedzie od nich strasznie chemia. Jak uzywalam ich naprzemiennie z innymi pieluchami to bylo wszystko dobrze, jednak jak uzywalm ich tylko przez 4 dni z rzedu to mialam wrazenie,ze zaraz alej sie pupa odparzy.
Dodam,ze u nas sa ogrmnie ilosci siuskow (to chybaz brakiem kup ma zwiazek) i pielucha po 3h jets bardzo ciezka i pampersy potrafily byc przesikane ;-(

reklama
a u was tez tak pampersy zdrożały?? ostatnio bylam w realu i huggiesy kosztowaly 50 zł a classic 44 :wściekła/y:a zawsze byly za 39, niewiem \jak w innych sklepach,my od poczatku mamy huggiesy i sa super bo maja u gory taka gumke i kupka nie idzie do gory, a teraz wyjotkowo mamy pampersy bo tesciowie kupili przy okazji.

Do góry