reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy - wszystko co potrzebne mamom i dzieciaczkom

reklama
Mikoto- szczerze Ci powiem, że nawet nie patrzyłam na ubranka w Aresie, bo mam ich tyle od dwóch koleżanek, że nie było po prostu takiej potrzeby. Jedyne, czego mi brakowało, to spodenek, a kupiłam je w TESCO w F&F. Ceny super (za dwie pary spodenek na lato dałam 25 zł), a koleżanka, z którą byłam, powiedziała, że są też bardzo dobre jakościowo.

Co do pieluch, to kupiłam też w ARESIE, bo ta znajoma mówiła, że jej Kuba ma już 9 miesięcy, a z pieluchami nic złego się nie stało pomimo ciągłego używania:-)

Ariena- koszulki rozpinane po bokach są straszne:sorry2: I nie chodzi o wypadanie cyca bo po rozpięciu guzików czy cyc mały, czy duzy jest po prostu cały na wierzchu. Teraz wyobraź sobie, ze karmisz z lewej piersi i dziecko kończy ssać, chcesz je przełozyć na drugą pierś. Musisz jedną ręką zapiąc te guziki z jednej strony i odpiąc te z drugiej (prawą to jeszcze nic, ale ja lewą nie dawałam rady, w najlepszym przypadku trwa to kilka minut, a dziecko się denerwuje, albo zasypia). Ewentualnie mozesz nie zapinać- wtedy po rozpięciu guzików z obu boków naraz masz oba cyce na wierzchu:-D Bez mozliwośći dyskretnego zakrycia ich w razie potrzeby. W dodatku moja koszula tego typu ma guziki w kształcie serduszek:sorry2::-DNo dla mnie te koszule to porażka. Najlepsze kopertowe, albo rozpinane na środku.

Dmuchawcu, Muzzy teraz też chyba ma koszule kopertowe z taką wstawką na dekolcie. Ja mam ich takie zwykłe kopertowe i tam jest bawełna 100%, i ta bawełna jest wg mnie ok, taka grubsza, a nie cienizna prześwitująca. Po kilku wyciągnięciach cyca ten dekolt trochę się rozciąga i powiększa, ale tylko do następnego prania

Bona moje znajome bardzo chwala sobie ubranka z F&F i sama często kupuję je na prezent. Teraz mam upatzronych kilka, ale czekam na przecenę - bo aktualna cena np. 2 par półśpiochów to 37 zł, a potem sa przecenione min. 50%. Fajnie, że masz ciuszki od koleżanek - to ogromne odciążenie.

Te Tescowe ubranka są super!!! nawet w Smyku takich fajnych nie widziałam, też właśnie czekam na jakieś promocje bo cenowo to jest DRAMAT! Podobają mi się ciuszki Puchatkowe a one kosztują ok 50pln, to troszkę dużo...

dziękuję Mikoto faktycznie mam już wszystko zostało tylko łóżeczko + pościel do niego ale to dalej nie mogę sie zdecydować jakie :baffled::dry:

wczoraj zamówiłam u wasala ostatnie potrzebne rzeczy m.in laktator ten :

AVENT PHILIPS Laktator butelka smoczek NATURAL (3172449841) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

i krem na słoneczko ten :

KREM emulsja na słońce wysoka ochrona 30 od 1 dnia (3152477149) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

i jeszcze tylko w aptece coś na gorączkę żeby mieć zawsze w domu w razie czego i jestem gotowa :tak:

reklama
Ariena- koszulki rozpinane po bokach są straszne:sorry2: I nie chodzi o wypadanie cyca bo po rozpięciu guzików czy cyc mały, czy duzy jest po prostu cały na wierzchu. Teraz wyobraź sobie, ze karmisz z lewej piersi i dziecko kończy ssać, chcesz je przełozyć na drugą pierś. Musisz jedną ręką zapiąc te guziki z jednej strony i odpiąc te z drugiej (prawą to jeszcze nic, ale ja lewą nie dawałam rady, w najlepszym przypadku trwa to kilka minut, a dziecko się denerwuje, albo zasypia). Ewentualnie mozesz nie zapinać- wtedy po rozpięciu guzików z obu boków naraz masz oba cyce na wierzchu:-D Bez mozliwośći dyskretnego zakrycia ich w razie potrzeby. W dodatku moja koszula tego typu ma guziki w kształcie serduszek:sorry2::-DNo dla mnie te koszule to porażka. Najlepsze kopertowe, albo rozpinane na środku.

też mam koszulę rozpinaną z 2 stron, totalna porażka !!!
po1 6 tyg używania (pranie suszenie w kółko bo miałam tylko 3 koszule) guziki same się rozpinały podczas mojego snu, mąż jak wstawał rano to się śmiał że z cyckami ma wierzchu śpię. zdecydowanie lepsze guziki na środku

edit: teri też mam zamówioną Ziaję 30 :)

Do góry