reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy - wszystko co potrzebne mamom i dzieciaczkom

reklama
Mikoto- szczerze Ci powiem, że nawet nie patrzyłam na ubranka w Aresie, bo mam ich tyle od dwóch koleżanek, że nie było po prostu takiej potrzeby. Jedyne, czego mi brakowało, to spodenek, a kupiłam je w TESCO w F&F. Ceny super (za dwie pary spodenek na lato dałam 25 zł), a koleżanka, z którą byłam, powiedziała, że są też bardzo dobre jakościowo.

Co do pieluch, to kupiłam też w ARESIE, bo ta znajoma mówiła, że jej Kuba ma już 9 miesięcy, a z pieluchami nic złego się nie stało pomimo ciągłego używania:-)

Ariena- koszulki rozpinane po bokach są straszne:sorry2: I nie chodzi o wypadanie cyca bo po rozpięciu guzików czy cyc mały, czy duzy jest po prostu cały na wierzchu. Teraz wyobraź sobie, ze karmisz z lewej piersi i dziecko kończy ssać, chcesz je przełozyć na drugą pierś. Musisz jedną ręką zapiąc te guziki z jednej strony i odpiąc te z drugiej (prawą to jeszcze nic, ale ja lewą nie dawałam rady, w najlepszym przypadku trwa to kilka minut, a dziecko się denerwuje, albo zasypia). Ewentualnie mozesz nie zapinać- wtedy po rozpięciu guzików z obu boków naraz masz oba cyce na wierzchu:-D Bez mozliwośći dyskretnego zakrycia ich w razie potrzeby. W dodatku moja koszula tego typu ma guziki w kształcie serduszek:sorry2::-DNo dla mnie te koszule to porażka. Najlepsze kopertowe, albo rozpinane na środku.

Dmuchawcu, Muzzy teraz też chyba ma koszule kopertowe z taką wstawką na dekolcie. Ja mam ich takie zwykłe kopertowe i tam jest bawełna 100%, i ta bawełna jest wg mnie ok, taka grubsza, a nie cienizna prześwitująca. Po kilku wyciągnięciach cyca ten dekolt trochę się rozciąga i powiększa, ale tylko do następnego prania

Bona moje znajome bardzo chwala sobie ubranka z F&F i sama często kupuję je na prezent. Teraz mam upatzronych kilka, ale czekam na przecenę - bo aktualna cena np. 2 par półśpiochów to 37 zł, a potem sa przecenione min. 50%. Fajnie, że masz ciuszki od koleżanek - to ogromne odciążenie.

Te Tescowe ubranka są super!!! nawet w Smyku takich fajnych nie widziałam, też właśnie czekam na jakieś promocje bo cenowo to jest DRAMAT! Podobają mi się ciuszki Puchatkowe a one kosztują ok 50pln, to troszkę dużo...

dziękuję Mikoto faktycznie mam już wszystko zostało tylko łóżeczko + pościel do niego ale to dalej nie mogę sie zdecydować jakie :baffled::dry:

wczoraj zamówiłam u wasala ostatnie potrzebne rzeczy m.in laktator ten :

AVENT PHILIPS Laktator butelka smoczek NATURAL (3172449841) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

i krem na słoneczko ten :

KREM emulsja na słońce wysoka ochrona 30 od 1 dnia (3152477149) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

i jeszcze tylko w aptece coś na gorączkę żeby mieć zawsze w domu w razie czego i jestem gotowa :tak:

reklama
Ariena- koszulki rozpinane po bokach są straszne:sorry2: I nie chodzi o wypadanie cyca bo po rozpięciu guzików czy cyc mały, czy duzy jest po prostu cały na wierzchu. Teraz wyobraź sobie, ze karmisz z lewej piersi i dziecko kończy ssać, chcesz je przełozyć na drugą pierś. Musisz jedną ręką zapiąc te guziki z jednej strony i odpiąc te z drugiej (prawą to jeszcze nic, ale ja lewą nie dawałam rady, w najlepszym przypadku trwa to kilka minut, a dziecko się denerwuje, albo zasypia). Ewentualnie mozesz nie zapinać- wtedy po rozpięciu guzików z obu boków naraz masz oba cyce na wierzchu:-D Bez mozliwośći dyskretnego zakrycia ich w razie potrzeby. W dodatku moja koszula tego typu ma guziki w kształcie serduszek:sorry2::-DNo dla mnie te koszule to porażka. Najlepsze kopertowe, albo rozpinane na środku.

też mam koszulę rozpinaną z 2 stron, totalna porażka !!!
po1 6 tyg używania (pranie suszenie w kółko bo miałam tylko 3 koszule) guziki same się rozpinały podczas mojego snu, mąż jak wstawał rano to się śmiał że z cyckami ma wierzchu śpię. zdecydowanie lepsze guziki na środku

edit: teri też mam zamówioną Ziaję 30 :)

Do góry