reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy - wszystko co potrzebne mamom i dzieciaczkom

Hej Dziewczyny!

Ja już po zakupach - straciłam 900 zł:szok: Ale kupiłam już zapas pieluszek i chusteczek nawilżanych :-)

Kupiłam kocyki, ręczniki, prześcieradła, podkłady pod prześcieradło, przewijak, podkład na przewijak, wanienkę, szlafrok (koszule dostałam od koleżanki), nożyczki, szczotkę i grzebyczek, szczotkę do czyszczenia butelek (butelki już miałam), smoczek, podgrzewacz do butelek (75 zł), becik-rożek, płatki mydlane do prania, sudokrem, podpaski poporodowe, wkładki laktacyjne, sól morską, bepanthen, fridę do noska...

Nie było niestety ochraniaczy do łóżeczka w rozmiarze 140x70, więc pewnie zamówię w Internecie... To samo z termometrem.

Dziś od koleżanki, która pojechała ze mną na zakupy, dostałam masę ubranek, a co najważniejsze - laktator!!! Baaaardzo się cieszę:-D

Mikoto- w zasadzie prawie wszystko kupiłam w hurtowni Ares w Kielcach na Łódzkiej niedaleko salonu KIA. Byłam miesiąc temu na Górnej niedaleko Galerii ECHO, żeby się zorientować, ale w Aresie jest większy wybór, a poza tym sporo pracowników do dyspozycji. Bardzo pomocni,a nie nachalni, także polecam jak coś :-)

Dmuchawiec- ale ładne koszule wybrałaś! Ja bym wzięła wszystkie trzy, bo są naprawdę rewelacyjne :-):tak:

Nayaa- nic się nie martw, ja też byłam lekko przerażona, jak widziałam, że Dziewczyny kompletują wyprawkę, ale wszystko w swoim czasie! Głowa do góry :-)

reklama
Bona obsługa W Aresie bardzo profesjonalna, a przede wszytskim kompetenta - my byliśmy zorientować się w temacie wózków. Super, że udało Ci się tyle załatwić!
Ja tak jak pisałam wcześniej większość kupię na allegro - tylko wózek w hurtowni. Po obejrzeniu ubranek, pieluch tertrowych i flanelowych stwierdziłam, że cena ma się nijak do jakości. Półśpiochy za 14-16zł, pajac za 39 zł - normalnie szok. To w markowych sklepach jest o wiele taniej, a jakość materiału nie umywa się do tych, które widziałam. Nie mówię, że wszystkie ubranka takie były, ale zdecydowana większość. A Ty jakie masz spostrzeżenia? Ciekawa jestem Twojej opinii...

Teri kiedyś pytałaś o kieleckie hurtownie - teraz i Bona ma doświadczenie w tym temacie, także jak coś śmiało nas pytaj. Tyle, że chyba Ty masz już większość rzeczy kupionych.

Mikoto, czytaliscie opinie o xmove?

Ariena, w Lomiankach na Akacjowej 35 jest sklep z wozkami. Maja duza ekspozycje i facet swietnie doradza, wytyka wady wozkow, nie slodzi. Oni maja m.in.mutsy exo, nie mylic z evo i on jest mniejszy od np.4ridera, swietnie sie sklada, ma spacerowke jak parasolka, ale ma jedna wade-nic nikt o nim nie wie, zero opini na necie, brak info od klientow, wozek jest nowy, chyba od lutego na rynku. Zerknij sobie na strony tego sklepu wozkidzieciece.pl i wozki-mutsy.pl. Na miejscu maja tez rozne teutonie.

A słyszałaś coś o sklepie Calineczka na Grochowskiej zdaje się, i jakimś na Solidarności? Łomianki troszkę daleko... i z tego co wiem, mój szef się tam z zoną zaopatrują - kto wie kiedy ich najdzie na zakupy a nie chciałabym się z nimi spotkać... :p Przynajmniej dopóki nic nie wie...
Wczoraj siedziałam, szukałam i też wynalazłam wózki bebetto i coletto- niektóre modele są mniejsze, i jeszcze takie:

edit: poprzednio linki się skopały - może teraz...

http://dino.sklep.pl/nowy/3w1-roan-teo-20122013-wozek-wielofunkcyjny-spacerowkagondolafotelik-maxi-cosi-citi-kurier-gratis-p-14031.html

http://dino.sklep.pl/nowy/3w1-wozki...axi-cosi-cabriofix-kurier-gratis-p-12965.html

Dmuchawiec - fajne te koszulki, też wzięłabym wszystkie 3 :D I jeszcze te z linku co wklejałam kilka stron wcześniej. Wszystkie cudne :)

Ostatnia edycja:
dmuchawiec- koszulki wszystkie ładne, masz juz spore doświadczenie więc wiesz w czym Ci wygodnie, bo jak dla mnie wyciąganie cyca przez te dziury było niewygodne, teraz kupiłam takie żeby tylko zsunąć przy dekoldzie, a drugą mam taka jak stanik do karmienia

Dzięki dziewczyny!
Dzika- ja nie lubię koszul na ramiączkach. Niewygodnie mi było w tych rozpinanych z dwóch stron- a takie jak te- luzik, więc się na nie zdecyduję. Ciekawe tylko co to za mareiał. Niby piszą , ze 95% bawełna, ale czasem różnie to bywa- bawełna bawełnie nierówna.

Ariena, kontaktowalam sie mailowo z Calineczka, mila babka, ale tam nie bylam. Na stronie maja duzo wozkow.

anisiaj - a tych łomiankach to duży sklep, dużo wózków na sklepie? Bo strona stroną, a potem się okaże, że większości i tak nie pomacam. Rozumiem, że nie będzie wszystkich bo gdzie to mieścić ale jakieś minimum... :-)

Apropo koszul - to jeestem w czarnej pupie - i tu nie chodzi o dostępność - a o wybór, ja z tych zupełnie niekoszulowych, jedynie to mam satynę na koronkowych szerokich ramiączkach i tyle. Także nie wiem, z której łatwiej wygodniej mi będzie cyca obsługiwać :-) Chyba kupię po jednej z rodzaju i wsio, przemawiają za mną te rozpinane - nie zapowiadają się duże cyce, więc nie powinno mi nic wypadać po rozpięciu :-D:-D

Fioletowa - dziękuję za info dot. pieluch - dwa zdania i wsio wiem :tak:

reklama
Protestuję! Tormentiol jest zakazany do 3 roku życia,bo zawiera kwas borny, może kumulować się w ciele dziecka- skóra malucha nie stanowi dla niego bariery. Zamiennikiem jest Tormentalum- bezpieczny dla dziecka, działanie to samo.

ja tormentiol stosowała tylko w nagłym wyapdku jak już sudocrem nie dawał rady i to max 3-4razy przechodziło, a co do Tormentalum to nie działa tak skutecznie jak Tormentiol

Do góry