reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy - wszystko co potrzebne mamom i dzieciaczkom

Hej Dziewczyny!

Ja już po zakupach - straciłam 900 zł:szok: Ale kupiłam już zapas pieluszek i chusteczek nawilżanych :-)

Kupiłam kocyki, ręczniki, prześcieradła, podkłady pod prześcieradło, przewijak, podkład na przewijak, wanienkę, szlafrok (koszule dostałam od koleżanki), nożyczki, szczotkę i grzebyczek, szczotkę do czyszczenia butelek (butelki już miałam), smoczek, podgrzewacz do butelek (75 zł), becik-rożek, płatki mydlane do prania, sudokrem, podpaski poporodowe, wkładki laktacyjne, sól morską, bepanthen, fridę do noska...

Nie było niestety ochraniaczy do łóżeczka w rozmiarze 140x70, więc pewnie zamówię w Internecie... To samo z termometrem.

Dziś od koleżanki, która pojechała ze mną na zakupy, dostałam masę ubranek, a co najważniejsze - laktator!!! Baaaardzo się cieszę:-D

Mikoto- w zasadzie prawie wszystko kupiłam w hurtowni Ares w Kielcach na Łódzkiej niedaleko salonu KIA. Byłam miesiąc temu na Górnej niedaleko Galerii ECHO, żeby się zorientować, ale w Aresie jest większy wybór, a poza tym sporo pracowników do dyspozycji. Bardzo pomocni,a nie nachalni, także polecam jak coś :-)

Dmuchawiec- ale ładne koszule wybrałaś! Ja bym wzięła wszystkie trzy, bo są naprawdę rewelacyjne :-):tak:

Nayaa- nic się nie martw, ja też byłam lekko przerażona, jak widziałam, że Dziewczyny kompletują wyprawkę, ale wszystko w swoim czasie! Głowa do góry :-)

reklama
Bona obsługa W Aresie bardzo profesjonalna, a przede wszytskim kompetenta - my byliśmy zorientować się w temacie wózków. Super, że udało Ci się tyle załatwić!
Ja tak jak pisałam wcześniej większość kupię na allegro - tylko wózek w hurtowni. Po obejrzeniu ubranek, pieluch tertrowych i flanelowych stwierdziłam, że cena ma się nijak do jakości. Półśpiochy za 14-16zł, pajac za 39 zł - normalnie szok. To w markowych sklepach jest o wiele taniej, a jakość materiału nie umywa się do tych, które widziałam. Nie mówię, że wszystkie ubranka takie były, ale zdecydowana większość. A Ty jakie masz spostrzeżenia? Ciekawa jestem Twojej opinii...

Teri kiedyś pytałaś o kieleckie hurtownie - teraz i Bona ma doświadczenie w tym temacie, także jak coś śmiało nas pytaj. Tyle, że chyba Ty masz już większość rzeczy kupionych.

Mikoto, czytaliscie opinie o xmove?

Ariena, w Lomiankach na Akacjowej 35 jest sklep z wozkami. Maja duza ekspozycje i facet swietnie doradza, wytyka wady wozkow, nie slodzi. Oni maja m.in.mutsy exo, nie mylic z evo i on jest mniejszy od np.4ridera, swietnie sie sklada, ma spacerowke jak parasolka, ale ma jedna wade-nic nikt o nim nie wie, zero opini na necie, brak info od klientow, wozek jest nowy, chyba od lutego na rynku. Zerknij sobie na strony tego sklepu wozkidzieciece.pl i wozki-mutsy.pl. Na miejscu maja tez rozne teutonie.

A słyszałaś coś o sklepie Calineczka na Grochowskiej zdaje się, i jakimś na Solidarności? Łomianki troszkę daleko... i z tego co wiem, mój szef się tam z zoną zaopatrują - kto wie kiedy ich najdzie na zakupy a nie chciałabym się z nimi spotkać... :p Przynajmniej dopóki nic nie wie...
Wczoraj siedziałam, szukałam i też wynalazłam wózki bebetto i coletto- niektóre modele są mniejsze, i jeszcze takie:

edit: poprzednio linki się skopały - może teraz...

http://dino.sklep.pl/nowy/3w1-roan-teo-20122013-wozek-wielofunkcyjny-spacerowkagondolafotelik-maxi-cosi-citi-kurier-gratis-p-14031.html

http://dino.sklep.pl/nowy/3w1-wozki...axi-cosi-cabriofix-kurier-gratis-p-12965.html

Dmuchawiec - fajne te koszulki, też wzięłabym wszystkie 3 :D I jeszcze te z linku co wklejałam kilka stron wcześniej. Wszystkie cudne :)

Ostatnia edycja:
dmuchawiec- koszulki wszystkie ładne, masz juz spore doświadczenie więc wiesz w czym Ci wygodnie, bo jak dla mnie wyciąganie cyca przez te dziury było niewygodne, teraz kupiłam takie żeby tylko zsunąć przy dekoldzie, a drugą mam taka jak stanik do karmienia

Dzięki dziewczyny!
Dzika- ja nie lubię koszul na ramiączkach. Niewygodnie mi było w tych rozpinanych z dwóch stron- a takie jak te- luzik, więc się na nie zdecyduję. Ciekawe tylko co to za mareiał. Niby piszą , ze 95% bawełna, ale czasem różnie to bywa- bawełna bawełnie nierówna.

Ariena, kontaktowalam sie mailowo z Calineczka, mila babka, ale tam nie bylam. Na stronie maja duzo wozkow.

anisiaj - a tych łomiankach to duży sklep, dużo wózków na sklepie? Bo strona stroną, a potem się okaże, że większości i tak nie pomacam. Rozumiem, że nie będzie wszystkich bo gdzie to mieścić ale jakieś minimum... :-)

Apropo koszul - to jeestem w czarnej pupie - i tu nie chodzi o dostępność - a o wybór, ja z tych zupełnie niekoszulowych, jedynie to mam satynę na koronkowych szerokich ramiączkach i tyle. Także nie wiem, z której łatwiej wygodniej mi będzie cyca obsługiwać :-) Chyba kupię po jednej z rodzaju i wsio, przemawiają za mną te rozpinane - nie zapowiadają się duże cyce, więc nie powinno mi nic wypadać po rozpięciu :-D:-D

Fioletowa - dziękuję za info dot. pieluch - dwa zdania i wsio wiem :tak:

reklama
Protestuję! Tormentiol jest zakazany do 3 roku życia,bo zawiera kwas borny, może kumulować się w ciele dziecka- skóra malucha nie stanowi dla niego bariery. Zamiennikiem jest Tormentalum- bezpieczny dla dziecka, działanie to samo.

ja tormentiol stosowała tylko w nagłym wyapdku jak już sudocrem nie dawał rady i to max 3-4razy przechodziło, a co do Tormentalum to nie działa tak skutecznie jak Tormentiol

Do góry