reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy - wszystko co potrzebne mamom i dzieciaczkom

Wybrałam Roan Marita. Miałam okazję nim pobrykać, pomiętolic, i jest to coś o co mi mniej więcej chodzi...Póki się nie rozmyślę .
Właśnie dlatego,że dziecko często muka i ślimaczy ten pałąk,wystarczy go przetrzeć a pranie i owszem,ale nie po każdym chrupku czy biszkopcie. Z córką praktyczniejszy był zafoliowany,chociaż równie niezły był ortalionowy (?),też wystarczyło przetrzeć.Z pianki też widziałam-zgroza!Dziecko jednym zębem potrafi wszystko ugryźć.Kosz nie nadawał by mi się-mam do domu ok. 200m polnej drogi ,tylko jak byłoby sucho mogłabym używać.Muszę coś wymyślić.
:-D ja mamgranatowego roana-zaden wypas ale na inny nie zamienie,miałam inny jako 2 też był ok ale roanek niezawodny był-jest

serio chcesz mieć zafoliowany ten pałąk? po co?
moim zdaniem to nie praktyczne - dziecko czasem obgryza, targa, więc zaraz będzie w strzępach, a taki materiałowy można zdjąć i wrzucić do pralki
?
ja w roanku mam zafoliowany -2dzieci przeżył i jest jak nowy foli nie rozwaliły za to w drugim wózku pałąk piankowy-pianka w strzępach

reklama
image.jpgMy już zdecydowaliśmy się na wózek, jednak Emma :) bez skretnych kół, priorytetem jest dla nas wygoda na wertepy. A z czasem kupi sie fajna parasolke :)
To duży i wygodny wózek z wieloma wybudowanymi bajeram jak moskitiera, dalszek przeciwsloneczny :) Mąż jest Norwegiem więc jednak skandynawska solidna marka u nas zwyciężyła :p to ten konkretny model chcemy :) waga nie njlzejsza ale my po schodach nie musimy taskac, a za to niesamowicie stabilny :)

Zobacz załącznik 535742My już zdecydowaliśmy się na wózek, jednak Emma :) bez skretnych kół, priorytetem jest dla nas wygoda na wertepy. A z czasem kupi sie fajna parasolke :)
To duży i wygodny wózek z wieloma wybudowanymi bajeram jak moskitiera, dalszek przeciwsloneczny :) Mąż jest Norwegiem więc jednak skandynawska solidna marka u nas zwyciężyła :p to ten konkretny model chcemy :) waga nie njlzejsza ale my po schodach nie musimy taskac, a za to niesamowicie stabilny :)

Bardzo ładny wózeczek :tak: Powiedz mi kochana , a jak ze składaniem tego wózka, mieści się do bagażnika ???

Roan jak rodziłam Olivierka miał niezłe opinie :tak:
Emaljunga to był jeden z moich ulubieńców - nie zależnie od modelu ;-)

Nayaa tez mam te spodnie dla Franka ;-) cudne są. Kurteczka też rewelacja!

Pałąk w wózku mam z materiału takiego jak wózek i jestem zadowolona.

reklama
Dziewczyny,

ten wózeczek, model Edge można kupić na 4 różnych podwoziach, zależnie od tego co kto potrzebuje lub lubi, nowością jest podwozie na lekkich kołach skrętnych, ja się jednak na to nie piszę bo nie mieszkam w centrum Warszawy tylko na wyboistych czasem nieźle przedmieściach, plus wszędzie dookoła lasy :)

http://www.emmaljunga.com/pl/Wozki_...Podwozie_Mondial_oraz_Edge_Duo_Combi-843.html tu znajdziecie tu opisy podwozi wraz z wagą

Do mojego samochodu wejdzie bo ja mam ogromny bagażnik, więc to nie ma problemu. Pewnie do co poniektórych mniejszych aut może być za duży.

Z tego co wiem sprawdza się rewelacyjnie w zimę, w śniegu, ale i w lato ma super wentylację i osłonkę od słońca. A przede wszystkim gondola jest duża, ja mam mieć chłopca i to już większego niż średnia ;) Nie chcę kupić wózka, który po 4 miesiącach okaże się za mały, moja koleżanka urodziła kolejno dwóch synów po prawie pięć kilo każdy i miała niestety ten problem.

Co do ceny, to nie są to niestety tanie wózki :( ale można kupić używane w naprawdę niezłych cenach i w super stanie, bo Emmy są generalnie bardzo trwałe. Ja raczej zainwestuję w nowy, jak rodziłam Zuzię nie było mnie na nie stać więc teraz poszaleję :p Ale fotelik z tej samej serii już kupiłam użwyany na Allegro więc choć na tym zaoszczędzę :)

Ostatnia edycja:
Do góry