reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy - wszystko co potrzebne mamom i dzieciaczkom

Wybrałam Roan Marita. Miałam okazję nim pobrykać, pomiętolic, i jest to coś o co mi mniej więcej chodzi...Póki się nie rozmyślę .
Właśnie dlatego,że dziecko często muka i ślimaczy ten pałąk,wystarczy go przetrzeć a pranie i owszem,ale nie po każdym chrupku czy biszkopcie. Z córką praktyczniejszy był zafoliowany,chociaż równie niezły był ortalionowy (?),też wystarczyło przetrzeć.Z pianki też widziałam-zgroza!Dziecko jednym zębem potrafi wszystko ugryźć.Kosz nie nadawał by mi się-mam do domu ok. 200m polnej drogi ,tylko jak byłoby sucho mogłabym używać.Muszę coś wymyślić.
:-D ja mamgranatowego roana-zaden wypas ale na inny nie zamienie,miałam inny jako 2 też był ok ale roanek niezawodny był-jest

serio chcesz mieć zafoliowany ten pałąk? po co?
moim zdaniem to nie praktyczne - dziecko czasem obgryza, targa, więc zaraz będzie w strzępach, a taki materiałowy można zdjąć i wrzucić do pralki
?
ja w roanku mam zafoliowany -2dzieci przeżył i jest jak nowy foli nie rozwaliły za to w drugim wózku pałąk piankowy-pianka w strzępach

reklama
image.jpgMy już zdecydowaliśmy się na wózek, jednak Emma :) bez skretnych kół, priorytetem jest dla nas wygoda na wertepy. A z czasem kupi sie fajna parasolke :)
To duży i wygodny wózek z wieloma wybudowanymi bajeram jak moskitiera, dalszek przeciwsloneczny :) Mąż jest Norwegiem więc jednak skandynawska solidna marka u nas zwyciężyła :p to ten konkretny model chcemy :) waga nie njlzejsza ale my po schodach nie musimy taskac, a za to niesamowicie stabilny :)

Zobacz załącznik 535742My już zdecydowaliśmy się na wózek, jednak Emma :) bez skretnych kół, priorytetem jest dla nas wygoda na wertepy. A z czasem kupi sie fajna parasolke :)
To duży i wygodny wózek z wieloma wybudowanymi bajeram jak moskitiera, dalszek przeciwsloneczny :) Mąż jest Norwegiem więc jednak skandynawska solidna marka u nas zwyciężyła :p to ten konkretny model chcemy :) waga nie njlzejsza ale my po schodach nie musimy taskac, a za to niesamowicie stabilny :)

Bardzo ładny wózeczek :tak: Powiedz mi kochana , a jak ze składaniem tego wózka, mieści się do bagażnika ???

Roan jak rodziłam Olivierka miał niezłe opinie :tak:
Emaljunga to był jeden z moich ulubieńców - nie zależnie od modelu ;-)

Nayaa tez mam te spodnie dla Franka ;-) cudne są. Kurteczka też rewelacja!

Pałąk w wózku mam z materiału takiego jak wózek i jestem zadowolona.

reklama
Dziewczyny,

ten wózeczek, model Edge można kupić na 4 różnych podwoziach, zależnie od tego co kto potrzebuje lub lubi, nowością jest podwozie na lekkich kołach skrętnych, ja się jednak na to nie piszę bo nie mieszkam w centrum Warszawy tylko na wyboistych czasem nieźle przedmieściach, plus wszędzie dookoła lasy :)

http://www.emmaljunga.com/pl/Wozki_...Podwozie_Mondial_oraz_Edge_Duo_Combi-843.html tu znajdziecie tu opisy podwozi wraz z wagą

Do mojego samochodu wejdzie bo ja mam ogromny bagażnik, więc to nie ma problemu. Pewnie do co poniektórych mniejszych aut może być za duży.

Z tego co wiem sprawdza się rewelacyjnie w zimę, w śniegu, ale i w lato ma super wentylację i osłonkę od słońca. A przede wszystkim gondola jest duża, ja mam mieć chłopca i to już większego niż średnia ;) Nie chcę kupić wózka, który po 4 miesiącach okaże się za mały, moja koleżanka urodziła kolejno dwóch synów po prawie pięć kilo każdy i miała niestety ten problem.

Co do ceny, to nie są to niestety tanie wózki :( ale można kupić używane w naprawdę niezłych cenach i w super stanie, bo Emmy są generalnie bardzo trwałe. Ja raczej zainwestuję w nowy, jak rodziłam Zuzię nie było mnie na nie stać więc teraz poszaleję :p Ale fotelik z tej samej serii już kupiłam użwyany na Allegro więc choć na tym zaoszczędzę :)

Ostatnia edycja:
Do góry