reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy - wszystko co potrzebne mamom i dzieciaczkom

ariena dokładnie na ta samą pościel do wózka patrzyłam mam jednak wątpliwości czy będzie ona w ogóle potrzebna....

reklama
DZIEWCZYNY pochwalę się, że wybrałam dziś mebelki dla Małej :-).
W sumie optymalne rozwiązanie - dobrej jakości mebelki z drewna bukowego, cena w miarę przystępna - łóżeczko 140x70 z funkcją tapczanika i z zamykaną szufladą, duża komoda z przewijakiem i regał zamykany, który będzie u nas pełnił funkcję szafy.
Pokoik Lenki jest malutki i stwierdziłam, że nie będę go zagracać szafą. W komodzie i regale pomieścimy się z bieżącymi ubrankami i przyborami, natomiast wszystko inne będę trzymać w garderobie. Jest też duża szuflada pod łóżeczkiem - pewnie ją wykorzystam za zimowe rzeczy i jakieś kocyki itd.

Wybrane mebelki:
Zestaw drewnianych mebli dziecięcych- 3 elem.- białe - Wisad - Meble z drewna litego
[komodę wymieniam na tą większą 110cm, łóżeczko też wymienię na większe]

FIOLETOWA - właśnie czytam, że miałaś takie rozwiązanie z większym łóżeczkiem. Sprawdza się??? Nie mogę sobie wyobrazić do ilu lat dziecko będzie korzystało z takiego łóżka - 140cm.

Jeżeli chodzi o pościel to marzy mi się taka delikatna, haftowana, jasno różowa - pastelowa. Co do elementów pościeli to chciałabym w zasadzie tylko kołderkę + poduszkę, i taką falbankę na materac [nie pamiętam jak to się fachowo nazywa]. Zastanawiam się nad ochraniaczem. Chciałabym też moskitierę, ale taką typową p/owadom, z dobrego materiału, dobrze oddychającą. Nas komary kochają i zawsze chodzimy z Natką pogryzione, nawet jak nie widać krwiopijców. Nie wiem czy znajdę coś takiego.
Przybornik super wygląda, ale przypuszczam jak pisze FIOLETOWA w przypadku przewijaka na komodzie się nie sprawdzi.

NIKA - ja wychodzę z podobnego założenia - jeżeli jest miejsce to oprócz funkcjonalności musi się też nam podobać. Sama mam wiele rozwiązań w domu, które cieszą oko, ale wymagają większej pracy. Należę do grupy wybierającej więcej pracy :).

ARIENKA - co do używanych rzeczy to ja nie mam w tym problemu. Pościel też bym wzięła używaną. Ale tak jak FIOLETOWA nie skorzystałabym z materacyka. Tego jednak nie da się dobrze wyprać, a często zostają zasikane, zakupkane itd. Materac traktuję baaardzo intymnie ;-)

Ostatnia edycja:
Ta pościel jest chyba najładniejszą i jakościowo i estetycznie. Przejrzałam na szybko inne satynowe i to już nie to samo ;-) Mi się te kontrasty podobają, w ogóle bardzo ładny ten wzór :) Z bardziej stonowanych to chyba jeszcze ten przedostatni...
Mi z tych wszystkich najbardziej wpadły w oko te niebieskie, iście chłopięce. Może to jakiś znak... :-)

ARIENKA - nie wiem w sumie na kogo troszeczkę bardziej czekasz, ale... ja widziałam wszystko na niebiesko hihihi Musiałam zweryfikować spojrzenie :-).

Już zmieniłam zdanie i prawie znalazłam to czego szukałam:
komplet pościeli Magnolia Baby

Tylko ta falbanka mi nie daje spokoju, gdzie ja taką znajdę :cool: i to jeszcze na większe łóżeczko.

ARIENKA - nie wiem w sumie na kogo troszeczkę bardziej czekasz, ale... ja widziałam wszystko na niebiesko hihihi Musiałam zweryfikować spojrzenie :-).

Już zmieniłam zdanie i prawie znalazłam to czego szukałam:
komplet pościeli Magnolia Baby

Tylko ta falbanka mi nie daje spokoju, gdzie ja taką znajdę :cool: i to jeszcze na większe łóżeczko.

Po moich stresach z wynikami to czekam na... zdrowe Dziecko :-) I tak samo będę się cieszyć z niebieskich jak i różowych rzeczy. A ten niebieski mnie przyciąga może tylko dlatego, że sama lubię ten kolor 3/4 mojej szafy jest niebieska :-)

Chodzi Ci o taką falbankę "maskującą" ?

Kurczę, Camellia 2 też ładna :) ale i ta allegrowa też mi się podoba :-p (mimo, że nie niebieska :-))

natis przepiękne mebelki:-) kupuję dokładnie taki sam zestaw tylko w ikei dla mojej Lenki :-) wcześniej myślałam nad takim otwartym przewijakiem ale jak dziewczyny słusznie zwróciły uwagę wszystko byłoby na wierzchu wiec też wybrałam komodę z tym nakładanym przewijakiem :-) mnie taki zestaw też wyniesie ok 1800zł, pościel cudna:-) bardzo podobne mamy gusta:-)

reklama
co do pościeli do wózka, przyda się - pamiętajcie że my wprawdzie rodzimy latem, ale z pół roku gondola będzie w użyciu - a wrzesień czy październik potrafią już być chłodne
Artur jest z sierpnia i jak najbardziej używaliśmy pościeli w wózku
a kołderkę to potem można i w spacerówc używać

nie wiem czy się otworzy, ale tu jest fota, młody w kombinezonie, a to niebieskie co wystaje to kołderka, widać pasy czerwone, więc to jest spacerówka
https://plus.google.com/photos/1175...3/5437321847550659042?authkey=CLaj3ouJ-t7ijAE
natis - łózeczko 120 na 60 jak słyszałam jest w użyciu ok 2 lat
to nasze 140 na 70 nadal używamy i chyba nieprędko skończymy, młody się swobodnie mieści

myślę że jeszcze z rok, półtora pouzywamy - a potem chłopakom kupimy chyba łóżko piętrowe

tylko że jak pisałam, można wtedy zapomniec o przewijaku na łóżeczko - one są za krótkie do tak szerokiego łóżeczka

Ostatnia edycja:
Do góry