reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy styczniówek 2009

reklama
My mamy dwa kombinezony z wójcika jeden jednoczęściowy z pingwinkiem na 74 , ale teraz jest za duży pomimo że mały ma już dużo ubranek z innych firm na 80 wogóle wójcik ma teraz bardzo dziwną rozmiarówkę Franuś w lecie nosił ich ubranka na 74 więc teraz pokupowałam na 80 i wszystkie musiałam wymieniac bo są przeogromne i wymieniłam na 74 co się okazało te też narazie za duże a letnie np. dresy na 74 za małe :wściekła/y:
Drugi kombinezon kupiłam mu dwu częściowy "Fajna wycieczka " ale ta brązowa bo są dwie kolekcje , tyle że spodnie na 80 a kurtkę na 74 bo ta na 80 wydaje mi się przeogromna .
Generalnie bardzo lubie ubranka z wójcika ale rozmiarowo to teraz moim zdaniem przesadzili !!

Ja nic nie kupuje bo nie ma sensu...Piotrek mi śmignie w tydzien kilka cm i potem sobie moge kombinezoniki wsadzić :-D Nagle sie zimno nie zrobi a jak będzie już szła pierwsza zima to do sklepu nie jest daleko :-)

Adiva - masz rację , tyle że jak ja sobie upatrzyłam jeden kombinezonik w wójciku to już rozmiaru nie było miesiąc temu i mi go dziewczyny z innego sklepu ściągały , więc nie wiem co by było zimą :no:

Nie no ja po prostu mam tyle sklepów pod nosem, że ja postanowiłam sie wstrzymać...Poza tym wiecie że Piotrek to kawał chłopa i boję sie że znowu mi nagle śmignie...Taką akcje np mi sprezentował przed swoimi chrzcinami...;-)
Jedyne co to babcia kupiła kurteczkę z Cherokee....nawet ładna...błekitna podszyta polarkiem więc nawet gdyby "zima zaskoczyła drogowców" jak co roku to na szybko zawsze jakaś kurtka jest :-) :-D

Pielichomajtki kupione, przetestowane - REWELKA!!!!:tak::tak::tak:
Jeżeli chodzi o ciuszki to ja praktycznie nie muszę nic kupować tylko buty i jakieś body z długim rękawem by się przydały, bo wszystko mam od szwagierki, bratowej, siostry i nawet od koleżanek mojej mamy, które chcą się pozbyć zbędnych ciuchów zalegających w szafach.:happy::happy::happy:

No właśnie ja na noc stosuje i są super. Dominik lubi spać na boku i zwykłe pieluchy czasem przeciekały na zaczepkach i cały boczek był mokry, a pieluchomajtki nie:tak::tak::tak:

... Poza tym kupiłam nocnik tylko nie wiem od kiedy mozna zacząc sadzać? może Wy wiecie cos na ten temat? wiem jedynie że sa dwie szkoły jedna mówi ze mozna wczesnie sadzac a druga za absolutnie :)
Z tego, co pamiętam zwolennicy wczesnego oswajania dziecka z nocnikiem radzą pierwsze próby podjąć przed ukończeniem roczku.

reklama
Lucy rozumiem że 22 przy twoim niku to twój wiek.
Jako bardzo młoda mama, możesz nie mieć wiedzy w tym zakresie.

Polecam wprowadzić nocnik pomiędzy 1,5 a 2 lata, wcześniej nie ma sensu biorąc pod uwagę fizjologię rozwoju człowieka. Ale sa osoby, które już sadzają na nocnik i cieszą się że dziecko zrobi tam siku i kupę - tyle że dziecko nic z tego "nie rozumie"

Do góry