reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy styczniówek 2009

A po kiego grzyba nocnik dziecku które nawet nie zdaje sobie sprawy z tego że siusia???? Mnie do dzisiaj młody obsika jak sie za bardzo z pieluchą bawie :-D I co mam mu powiedzieć "teraz nie siusiaj bo mama zmienia pieluszke"??? Raczej wątpie żeby wiedział o co mi kaman ;-) :-D :-D

A ja wlazłam z nudów na allegro, bo moje chłopy śpią już 1,5 godziny...i wyczaiłam bardzo fajne kompleciki na zimę...w sumie nie drogie a fajne...i nawet jakbym nie trafiła z rozmiarem to mam komu z nich prezent zrobić...No to laseczki poradzicie który lepszy???

nowy KOMBINEZON komplet kurtka spodnie 12 18 24 M (744994415) - Aukcje internetowe Allegro ten jest mega słodki...uwielbiam takie uszka na kapturku :-) ale bardzo jasny...może sie często brudzić

ia: NOWE 2cz.super kombinezony -MISIE -ok 86 (740893350) - Aukcje internetowe Allegro te byłby najlepszy ale jakos mnie nie powala

KidsMode~2cz.ZIMOWY KOMBIN. *słonik 18-ok.86 beig (745147249) - Aukcje internetowe Allegro no a ten taki fajny dziwny ;-)

No to który lepsiejszy?

reklama
Ja niestety będę nocnikowac już Tusia, a raczej udawac że to robię, pokombinuje jak to rozegrac. Muszę, bo Janek ma super czas na odpieluchowanie i wszystko byłoby super gdyby nie to, że on nie bedzie nocnikował bo brat nie robi tego. bliźniaki diabelne.
Z jedzeniem łyżeczką jest to samo, teraz jak karmie Tuska to ma on łyżeczkę do machania w kółko i jakoś Janek sie przekonuje, że sam może jeśc, ale było mało fajnie, bo postanowił całkowicie zarzucic korzystanie ze sztucców.

Ja musze kupic kombinezon dla Jaśka, choc może wejdzie w coś co mam. Piszecie o rozmiarach ubranek waszy ch maluchów, a mój Jasiek ma jeszcze rzeczy na 86 w których chodzi :-p. No inie dobił jeszcze do 12 kg.
I dlatego czeka nas zakup 2 fotelika dla Tuska w tej samek klasie co ma Janek, bo coś mi się widzi, że do 15 kg to oni razem dobiją...

W temacie nocnika każdy ma oczywiście swoje zdanie, ja mimo starszego wieku, jestem zwolennikiem dość wczesnego nocnikowania. Paule w wieku 8 miesiecy sadzaliśmy na nocnik i jako roczne dziecko nie robiła kupy w pieluchę, szybko też zaczęła wołać siusiu. Tak samo jak z myciem zebów - już teraz daję Karoli szczoteczkę, żeby się przyzwyczajała i kojarzyła pewne fakty - jemy kaszkę wieczorem, a po kaszce dostaje szczoteczkę. Wiem, że teraz może nie rozumie o co kaman,ale po jakimś czasie będzie kojarzyć - to tak jak z kołysankami na dobranoc, jak codziennie wieczorem słyszy tą sama, to kojarzy, że czas na spanie. Nocnik też już kupiliśmy i jak widzę, że Karola się czerwona robi, to ją czasem sadzam na niego.
Ale to tylko moje zdanie ;-)

Co do kombinezonów 1+ 1 to sponie koniecznie muszą być wysokie czyli z całymi pleckami i przodem a szeleczki zapinane na cyculkach - i to niezależnie od wieku- bo inaczej plecki sa nieosłoniete bo kurteczki sie podnosza.... same wiecie teraz przy dzinsach i kurtce

My kombinezon dostaliśmy w spadku. Mało dziewczęcy, bo granatowy, ale pocieszam się tym, że jasny szybko by się brudził ;-)
Zastanawiałam się nad bucikami zimowymi, ale z tymi się jeszcze wstrzymam, bo nie wiem ile Julce noga urośnie. Jak będą robiły się potrzebna to wtedy kupimy.
No i rozglądam się za jakimiś ciepłymi spodenkami ;-)

Co do kombinezonów 1+ 1 to sponie koniecznie muszą być wysokie czyli z całymi pleckami i przodem a szeleczki zapinane na cyculkach - i to niezależnie od wieku- bo inaczej plecki sa nieosłoniete bo kurteczki sie podnosza.... same wiecie teraz przy dzinsach i kurtce
No o tym to nie pomyślałam...zapomniałam zupełnie że mały będzie sie w tym bawił na dworze itd...no to chyba jednak ogrodniczki zdecydowanie....tylko jak ja mam to moje dziecko pomierzyć ????:confused::confused::confused:

reklama
Hmmm z tymi pieluchami jednorazowymi to wcale nie takie glupie :-/
Co do nocnika jedno jest pewne. Tak male dzieci nie sa na tyle rozwiniete, aby moc kontrolowac oddawanie moczu itd, dlatego w tym wieku nie da sie ich nauczyc zalatwiania do nocnika. Tego zadna teoria nie jest w stanie podwazyc.

Ostatnia edycja:
Do góry