reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy styczniówek 2009

ja też myślałam o tzw. bieliznie modelującej.
Ale nie wiem jak to jest po cesarce :confused:, czy można coś takiego nosić i napewno nie za szybko bo jest ona mało "wentylujaca". Z jednej strony ciało powinno wrócić szybciej do swojej poprzedniej formy, z drugiej strony po ciągłym noszeniu matek i rajstop biodrówek - nie wiem czy dam radę :baffled:

reklama
moja kolezanka (po 3 ciazach jest) zakupila sobie pas vibroaction...ten reklamowany w TV market- ja baaaaardzo sceptycznie podchodze do tych reklamowanych rzeczy ale ona sobie kupila "na sprobowanie" po pierwszym dziecku i teraz jest juz po 3ech porodach i do kogo tylko moze to sobie ten pas bardzo chwali, musze przyznac ze figure ma lepsza niz niejedna pani bezdzietna, dupcia zgrabniutka a skora na brzuchu sprezysta, naprawde super laska! i teraz sama sie zastanawiam nad zakupem takiego sprzęta hihihi

ja do takiej bielizny to raczej z przymrużeniem oka podchodzę - wierzę tylko i wyłącznie w ćwiczenia i to regularne no i dietka odpowiednia, aha no i jakieś kosmetyki ujędrniające :tak: też kiedyś zastanawiałam się czyt akie specyfiki jak ten pas chociażby o którym Emilka pisze sprawdzają się - ale jakoś nie mam zaufania do tego typu rzeczy :sorry:

moja mama po każdej ciązy to nosiła i brzuch ma w sumie fajny jak na swój wiek. wiec myślę ze spróbuję. wiadomo że do tego dojdą ćwiczenia. byle by te 6 tygodni minęło i jak lekarz mi pozwoli to oprócz spacerków - brzuszki, i inne ćwiczenia

No i oczywiscie nie stosuje sie go od razu po porodzie. Mozna dopiero po pologu (6 tyg)
U nas położna w szkole rodzenia też tak mówiła, bo dopiero po 6 tyg. macica wraca do swojego poprzedniego położenia, a wcześniej jak jest jeszcze nieobkurczona, to można ją zniekształcić ściągając się pasem.

tak sobie myślę że na pewno nie zaszkodzi taki pas, drogi też nie jest, a jeśli ma pomoc to może warto spróbować. tylko na allegro np jest dużo różnych tych pasów i nie wiem na który się zdecydować. chyba jednak wybiorę się do apteki tam przynajmniej na żywo zobaczę jak to wygląda.

je słyszałam że ten pas tylko osłabia- i często nawet uzależnia- bo jak się ładnie w nim wygląda to niektórzy zaczynają przesadzać i spędzają w nim cały dzień (co pewnie totalnie osłabia mięśnie)
także wydaje mi się że trzeba "odczekać swoje" oczywiście nie zapominając o ćwiczeniach..:tak:

reklama
Wczoraj mieliśmy dzień grubszych zakupów. Muszę przyznać, że mimo normalnej racjonalności sklepowej, w "dzieciowej" hurtowni czułam się jak 5-latka w sklepie z zabawkami. Zgłupiałam całkiem i całe szczęście, że z równie zamroczonym małżonkiem tam byłam, więc wszystkie zakupy uzgodnione i zaakceptowane :-D

W każdym razie nie wytrzymam i muszę się pochwalić najważniejszymi nabytkami:

Łóżeczko Laura Drewexu + materac gryka/kokos + pościel z ochraniaczem Feretti

Ręcznik kąpielowy frotte BabyOno

Kocyk Drewex

Rożek-śpiwór-kocyk - milutkie 3w1 z Matex'u

Cieszymy się z tych zakupów jak dzieci :-)

Do góry