reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy styczniówek 2009

ja też myślałam o tzw. bieliznie modelującej.
Ale nie wiem jak to jest po cesarce :confused:, czy można coś takiego nosić i napewno nie za szybko bo jest ona mało "wentylujaca". Z jednej strony ciało powinno wrócić szybciej do swojej poprzedniej formy, z drugiej strony po ciągłym noszeniu matek i rajstop biodrówek - nie wiem czy dam radę :baffled:

reklama
moja kolezanka (po 3 ciazach jest) zakupila sobie pas vibroaction...ten reklamowany w TV market- ja baaaaardzo sceptycznie podchodze do tych reklamowanych rzeczy ale ona sobie kupila "na sprobowanie" po pierwszym dziecku i teraz jest juz po 3ech porodach i do kogo tylko moze to sobie ten pas bardzo chwali, musze przyznac ze figure ma lepsza niz niejedna pani bezdzietna, dupcia zgrabniutka a skora na brzuchu sprezysta, naprawde super laska! i teraz sama sie zastanawiam nad zakupem takiego sprzęta hihihi

ja do takiej bielizny to raczej z przymrużeniem oka podchodzę - wierzę tylko i wyłącznie w ćwiczenia i to regularne no i dietka odpowiednia, aha no i jakieś kosmetyki ujędrniające :tak: też kiedyś zastanawiałam się czyt akie specyfiki jak ten pas chociażby o którym Emilka pisze sprawdzają się - ale jakoś nie mam zaufania do tego typu rzeczy :sorry:

moja mama po każdej ciązy to nosiła i brzuch ma w sumie fajny jak na swój wiek. wiec myślę ze spróbuję. wiadomo że do tego dojdą ćwiczenia. byle by te 6 tygodni minęło i jak lekarz mi pozwoli to oprócz spacerków - brzuszki, i inne ćwiczenia

No i oczywiscie nie stosuje sie go od razu po porodzie. Mozna dopiero po pologu (6 tyg)
U nas położna w szkole rodzenia też tak mówiła, bo dopiero po 6 tyg. macica wraca do swojego poprzedniego położenia, a wcześniej jak jest jeszcze nieobkurczona, to można ją zniekształcić ściągając się pasem.

tak sobie myślę że na pewno nie zaszkodzi taki pas, drogi też nie jest, a jeśli ma pomoc to może warto spróbować. tylko na allegro np jest dużo różnych tych pasów i nie wiem na który się zdecydować. chyba jednak wybiorę się do apteki tam przynajmniej na żywo zobaczę jak to wygląda.

je słyszałam że ten pas tylko osłabia- i często nawet uzależnia- bo jak się ładnie w nim wygląda to niektórzy zaczynają przesadzać i spędzają w nim cały dzień (co pewnie totalnie osłabia mięśnie)
także wydaje mi się że trzeba "odczekać swoje" oczywiście nie zapominając o ćwiczeniach..:tak:

reklama
Wczoraj mieliśmy dzień grubszych zakupów. Muszę przyznać, że mimo normalnej racjonalności sklepowej, w "dzieciowej" hurtowni czułam się jak 5-latka w sklepie z zabawkami. Zgłupiałam całkiem i całe szczęście, że z równie zamroczonym małżonkiem tam byłam, więc wszystkie zakupy uzgodnione i zaakceptowane :-D

W każdym razie nie wytrzymam i muszę się pochwalić najważniejszymi nabytkami:

Łóżeczko Laura Drewexu + materac gryka/kokos + pościel z ochraniaczem Feretti

Ręcznik kąpielowy frotte BabyOno

Kocyk Drewex

Rożek-śpiwór-kocyk - milutkie 3w1 z Matex'u

Cieszymy się z tych zakupów jak dzieci :-)

Do góry