reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy styczniówek 2009

Ciekawe jak to jest z tym pasem po cesarce. Z chęcią zaopatrzyła bym się w taki sprzęt jeśli to faktycznie ma pomóc. Jakoś nie wyobrażam sobie że mój wyćwiczony kiedyś brzuch zamienia się w wór wiszącej skóry.

Ja nadal nie moge się zdecydować jaką pościel kupić. Podobało mi się na allegro ta od mamo-tato, ale pisałyście że nie jest najlepszej jakości.

reklama
Ja też miałam w zamiarze zakup pościeli z mamo-tato. Ale jak już pojechaliśmy do hurtowni i zobaczyliśmy "na macanego" różnicę w jakości pościeli tańszych i droższych, to mocno zwątpiliśmy. Tu naprawdę za ceną idzie i materiał i sposób wykonania.

Ostatecznie wzięliśmy feretti i co prawda na razie mogliśmy pozwolić sobie tylko na jeden komplet, ale jak ma to te parę lat wytrzymać, to chyba wolę kupić raz a dobrze. A jeszcze udało nam się trafić na komplet z ubiegłorocznej kolekcji i był sporo tańszy niż zwykle.

Aż złość człowieka bierze, że ktoś może dla dzieciaczków szyć pościel z takiego sztywnego badziewia. Nie mówię tu akurat o mamo-tato, tylko o pościelach, które miałam okazję dotknąć w sklepie :dry:

A co do tych pasów poporodowych to opinie słyszałam różne. Koleżanka po cesarce chwaliła sobie, chociaż mówi że mogła chyba więcej nosić, bo nie jest w 100% zadowolona z efektów. Z kolei położna ze szkoły rodzenia odradzała twierdząc, że lepiej krem+ćwiczenia+ dieta (tylko bez szaleństw z odchudzaniem), bo zna dziewczyny, którym po noszeniu pasa brzuszek spadł, a skóra została wiotka - tak jakby nie chciała "pracować" opinana przez pas. Ale moim zdaniem to może bardziej zależeć od indywidualnych predyspozycji. W każdym razie ja chyba spróbuję wrócić do formy bez pasa. Mam już dość majtek i spodni kończących się pod biustem ;-)

Ostatnia edycja:
all4seasons piękne łózeczko!! wszystko pod kolor!! a ten kocyk w 1 fajny jest bo widziałam go ostatnio w Smyku i zastanawiam się nad kupnem!?
Ja narazie pasa nie kupuje bo nie wiadomo jak to bedzie po cesarce... i ile zrzucę..!!
A wczoraj kupiłam oliwkę, puder, sudocrem i pieluszki tetrowe ze wzorkami - fajne:-) i już mała ma wszystko!!
A powiedzcie jaki termometr kupić?? bo tego nie mam jeszcze czy taki elektroniczny 3 w 1 czy coś moze macie jakiś sprawdzony i niedrogi...bo te brauna cenowo mnie przerazają;-)I czy podgrzewacz do butelek kupujecie?? i jaki??

ja mam termometr z brauna do ucha za ok 100 zł - moze byc ale co normalny to normalny jedyny minus ze dziecko nie usiedzi z nim... Kupiłam go dopiero jakis rok temu wczesniej ze zwykłym dawało rade
Kasiu odpusc sobie podgrzewacz poki co bo jak bedziesz karmic piersia to po co on Ci bedzie?? Ja butelki z herbatka odciaganym mlekiem czy zupki w mikroweli podgrzewałam w razie koniecznosci

Kasiu na kiedy Ci Buczkowa wyznaczyła termin cc i czy sama Ci bedzie robic czy ktos inny??

Ostatnia edycja:
nam położna w szkole rodzenia radziła zeby z podgrzewaczem sie wstrzymac tak samo jak z odciagaczem pokarmu bo nie wiadomo czy sie nam przyda a w razie gdyby to w kazdym momencie moze ktos z rodziny kupic...za to mam ewidentny problem z wyborem termometru ehhh...moze ktoras cos doradzi?

Mam nadzieję ze nastawiłyście się na karmienie naturalne , Ale warto mieć w pogotowiu mleko modyfikowane pierwsze. (Jedynka na opakowaniu).
Podgrzewacz jest baaardzo przydatny a jak nie masz podgrzewacza to zagotuj wodę i wlej do termosu nieco przestudzoną, W nocy wystarczy podać dziecku lub przygotować mleko.

co do termometru to dziewczyny - ja o to całkiem niedawno pytałam - ktoś niedokładnie czyta forum :-p:-p ja zastanawiałam się nad tym do ucha brauna, dziewczyny polecały też taki:
Termometr do UCHA i CZOLA Geratherm 4 KOLORY 1 SEK (492257426) - Aukcje internetowe Allegro

i ja chyba na ten się zdecyduję, bo on jest i do ucha o do czoła - a oglądałam program gdzie akurat o termometrach mówili i [polecano bardziej do czoła niż do ucha ;-)

co do mleka, to ja nie kupuję na razie - mam nadzieję że będę karmić piersią, ale jakbym poczatkowo miała z tym problemy to wtedy kupimy mleko - w aptece na pewno sprzedają, więc nie będę mieć problemyu - moja koleżanka nie kupowała mleka na zaś, fakt miała problem z karmieniem, bo mała nie umiała chwytać brodawki, zasypiała Jej podczas karmienia, więc kupili mleko i Ją dokarmiali trochę takim mlekiem a tyrochę ściągniętym poprzez butelkę, ale teraz już tylko pierś jest w ruchu :-)

Ostatnia edycja:
Madziu własnie ten z baruna jest fajny... jeszcze poczekam z kupnem na nast. wypłatę;-) A termin cc jeszcze nie wyznaczony! Mam wizyte 16 grudnia i myślę, że wtedy się wszystkiego dowiem! kiedy i kto!! hehe ja nawet nie wiem jak do tego szpitala jechać;-)Nioo a podgrzewacz tez slyszalam ze nie jest konieczny...zobaczymy co wyjdzie z karmienia piersią...bo mnie nic a nic nie urosły i nawet wczoraj chciałam kupić stanik do karmienia i miska B jest wieeelka dla mnie:zawstydzona/y:;-)
EmilkaT dzięki za rady laktatora też narazie nie kupuje... kupiłam jedną butelkę 125 z Aventu tylko...

reklama
Kasiu jak sie pokarm zacznie zbierac to do dd dojedziesz...
szpital jest na ul 1go Maja 9 w sumie to centrum jesli takowe w siemcach wogóle istnieje Na porodówke wchodzi sie wejsciem bocznym...
Proponuje wam zrobic sobie wycieczke na oddział w celach poznawczych
jesli chodzi o gina do cc to proponuje Ci dr Moja pracuje tam juz ponad 15 lat

ordynator jest niemiły...

od listopada jest zakaz prywatnej połoznej nie mozna tez szczepic nierefundowanymi szczepionkami... Wczoraj sie tam dowiadywałam

Do góry