reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy styczniówek 2009

Klaudia - poza tym gdy rękawek troche przy długi to i w łapki cieplej ;-)

Takiego maila dziś dostałam - może komuś sie przyda :

Szanowni Państwo, miło nam poinformować, że sklep internetowy Befado przystąpił do ogólnopolskiej akcji Dzień Darmowej Dostawy. W dniu 01.12.2010 (środa) wszystkie zakupy dokonane i opłacone przelewem zostaną dostarczone bezpłatnie przesyłką pocztową na koszt naszej firmy.

reklama
Wczoraj dziewczyny poszły na chwilkę na sanki, Blance wyciągnęłam kombinezon na 86 z tamtego roku, jakieś 2 miesiące temu było ok, a wczoraj doznaliśmy szoku jak nam dziecko urosło-za mały, w kroku ciągnie, opina się za bardzo.
Mąż rano poleciał do piwnicy po drugi kombinezon tylko że 2-częściowy na 92 i jest ok. Kurtka trochę duża ale spodnie super, do kurtki dorośnie a teraz będę jej ubierać tą w której teraz chodzi.

Ja też jestem w szoku jak Ola ostatnio urosła.. Nie tak dawno bluzki z H&M na 86 były sporo za duże - rękawy się podwijało i w ogóle a ostatnio jej zakładam a tu idealna!! Nie mam pojęcia kiedy tak urosła :)
A ja nie mam pomysłu w sprawie rękawiczek, chyba muszę coś doszyć do rękawów kurtki tak żeby wkładając rękaw miała dłonie zakryte - bo masakra, co to dziecko wyprawia :/ Kupiłam jej też palczaste rękawiczki - takie większe, mniejszych nie znalazłam no i też nie pasują :( A przecież nie będzie mi z gołymi rękami paradowała po śniegu w mróz :/

Ola dostała rok temu kombinezon na 92 i jest w sam raz, nawet portki mogły by być dłuższe, bo na sankach sie podciągają i buty sporo odkryte. Zastanawiam sie nad jeszcze jednym na zmiane ale to po Nowym Roku
Mamjakty- widziałam dziś przypadkiem na allegro rękawiczki H&M takie przedłużone , chyba aż do łokcia....takich Twoja Ola też by pewnie nie zaakceptowała.
Znalazłam je *H&M* DŁUGIE RĘKAWICZKI_ŚNIEG_ róż _ 86 (1344715312) - Aukcje internetowe Allegro nie są aż tak długie, tylko drogie niestety.

Ostatnia edycja:
Kupinosia, my też polecamy mebelki Mammut, tylko stolik właśnie też. Bardzo dobrze się siedzi:-)
Mamjakty my mamy rękawiczki z C&A takie do łokcia prawie, wkładam Basi pod kombinezon i jest ok.
My za to chcemy kupić łóżko dla Basi i myślimy o takim rosnącym razem z dzieckiem z Ikei IKEA | Dzieci | Łóżka dla dzieci | LEKSVIK | Rama łóżka, reg. dług./podst.szczeb, na początek ma długości 138 cm i rozkłada się aż do 2 metrów. Troche drogie jest, ale myślę, że długo będzie 138 cm, potem 170 cm więc nie będzie tak zagracało pokoju jakbyśmy od razu kupili takie 2 metrowe. Dla 2 dziecka też potem takie kupimy bo jakoś nie mamy przekonania do piętrowego. Boimy się, że Basia spadnie, że dziecko w nocy będzie chciało siku i zapomni że jest na górze, a co jak będzie chore itp, takie mamy obawy, więc chcemy dwa oddzielne.
Ktoś ma może takie łóżko rosnące z wiekiem???;-)

Mamjakty, te rękawiczki z C&A są dłuższe od tych co Kupinosia znalazła z H&M, i jeszcze podgumowane tu gdzie palce, naprawde bardzo fajne i na rzepy w nadgarstku, dobrze się trzymają. Cena 29 zł w sklepie.

Ola jak tylko słyszy o rękawiczkach to ucieka i stanowczo woła NIE! :( Więc sądzę, że obojętnie jakie by to były te rękawiczki to i tak by ich chętnie nie założyła :( Mamy dwie pary z H&M, takie:
*H&M* __RĘKAWICZKI __ HAFT __ brąz __ 86 (1337142671) - Aukcje internetowe Allegro
*H&M* RĘKAWICZKI 86(12-18m-cy) NOWOŚĆ (1334490965) - Aukcje internetowe Allegro
te drugie są dłuższe, bardziej rozciągliwe, nie krępują ruchów a i tak nie pasują :(
No i ostatnio kupiłam takie palczaste, zwykłe.

Co do łóżka, to moja kuzynka dla synków ma właśnie te rosnące z Ikea i jest z nich bardzo zadowolona :) Trzylatek jest na tym najkrótszym, a pięciolatek ma już przedłużone. Chłopaki mają jeden nie za duży pokoik i łóżeczka bez problemu się mieszczą ;)

Dziewczyny,
chcę kupić Basi rowerek na urodziny. Myślę o takim trójkołowcu, tylko tam są pedały przy przednim kole i boję sie czy dostanie nóżkami. Jakie Wy macie rowerki??? I czy zdają egzamin, mam na mysli czy dzieciaczki same pedałują czy je tylko pchacie?? Bo zastanawiam się też nad takim biegowym bez pedałów ale sama nie wiem co robić:-) Co polecacie dla naszych dwulatków?;-)

Magdalen - ja bym poczekała z zakupem rowerka do wiosny/lata - jak pogoda pozwoli na to, żeby z niego korzystać ;) Wtedy łatwiej Ci będzie ocenić czy Basia da rade na trójkołowcu sama pedałować czy jeszcze nie bardzo.
My zeszłej wiosny kupiliśmy trójkołowy z "pchaczem", z barierką, którą można zdemontować - Ola w nim tylko siedziała, nóżki trzymała na podpórkach - nie dostawała do pedałów. Teraz rowerek schowany, więc nie wiem jak na tą wiosnę będzie sobie radzić z nim - myślę, że barierkę zdemontujemy, ale pewnie pchacz jeszcze zostanie ;)

reklama
Rowerek trójkołowy z pedałami na przednim kole jakiś czas temu 'mierzyliśmy' M. w sklepie, i raz- nie mogła sięgnąc do pedałów, dwa- nie mogła załapac o co chodzi z pedałowaniem. Później poczytałam opinie i okazuje się, że pedały lepiej żeby od razu były tak jak w 'dorosłych' rowerach, a nie na przodzie, bo to nienaturalna pozycja, niezdrowa itd.
Za jakiś czas (może już na to lato?) chciałabym kupic M. rowerek biegowy- podobno sprawdza się dużo lepiej:tak:.

Do góry