reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy styczniówek 2009

U nas wczoraj zrobiło sie 0 stopni i spadł pierwszy śnieg z deszczem ! Kupiłam nowe buty dla młodej takie na już do chodzenia. Są ładne, niemarkowe, kosztowały 50 zł. Na 1,5 - 2 miesiące powinny starczyć. Na później mam te Bartki sympatexy.

reklama
Nie i wcale go nie chce :( ale przedwczoraj po obiedzie zaczęło sypać z deszczem , momentami to leciało z nieba więcej śniegu niż deszczu ale na ziemi śladu nie było... Dziś +3 ale wieje ostro i dzieciaki u nas na zimowo chodzą. Akurat mieszkamy na przeciwko przedszkola :) Pod spód już nic nie zakładam. Druga opcja to ciepły sweter i jesienna kurtka ale wtedy wygląda na taką nadmuchaną. Mam nadzieje że jeszcze sie ociepli choć na pare dni.

U nas w ciągu dnia wczoraj wiał taki zimowy wiatr, że musiałam małemu ubrać kurtke z kombinezonu....Masakrycznie zimno sie robi....Wieczorem wychodziłam bo robiłam za kierowce i było już bezwietrznie i o wiele cieplej....Za to rano zobaczyłam szron na samochodach...Tzn że opony trzeba zmienić ;-)

Aha...kupiłam ostatnie kapcie dla Piotrka.....Z allegro od pani której nick to Informacje o Użytkowniku dora2270 - Aukcje internetowe Allegro ....nikomu nie polecam....Kobieta karze czekać 10 dni ROBOCZYCH na wysłanie, nie wiem po jaką cholere proponuje wysyłke kurierem, a na dodatek dzwoni do mnie 9 dnia i mówi że nie ma naszego koloru :dry: gdyby chociaż zaznaczyła w aukcji, ze produkt jest sprowadzany czy cokolwiek...ale nie...po prostu czekaj babo 10 dni bo ona raz na 10 dni robi przesyłki....I chociaż kapcie są fajne i oddychające i w ogóle to czekałam na nie od 08.10...U mnie ta kobieta trafia na czarną listę :dry:

Ostatnia edycja:
U nas wczoraj też bardzo mocno wiało aż wyciągnęłam śpiworek do wózka, Blanka siedziała sobie jak królowa opatulona, potem polatała i padła w domu na drzemkę.

Blanka też już chodzi w zimówce, nie chciała ubierać rękawiczek ale któregoś razu zmarzła w rączki mówiąc cimno to teraz ubiera.

Wczoraj kupiliśmy dziewczynom buty w deichmanie z dei-tex
Blanka rozmiar 24 (99 zł)
Oliwia 30 (69 zł)
Dziewczyny zadowolone

Aśka masz racje co używane to uzywane ale dla mnie jest róznica miedzy anonimem z netu a zdrowa siostra i chcrzesniakiem który miał kupione zamałe i nie chciał ich nosic :)

Daga w Daichmanie sa fajne kozaczki na nasze dziewczynki ale niestety dopiero moze za rok albo i dwa bo od 30 czy 31...

Madzia no właśnie zauważyłam że od rozmiaru 30 w górę są fajne butki i jest wybór, tak samo do rozmiaru 25 jak dla naszych maluchów jest wybór, ale jeśli chodzi o rozmiar 27-29 to jest koszmar. Te co kupiliśmy wczoraj to typowo na śnieg i mokrą zimę bo jeśli nie będzie śniegu to Oliwia ma kozaczki lekko ocieplane te w których teraz chodzi tak samo Blanka te jesienne.

ja modle sie zeby zeszłoroczne śniegowce były na cała zime- dostała pod choinke od dziadków z połbutów i cienkich kozaczków z ecco wyrosła całkiem a niestety nie kupilismy latem jak była wyprzedaz a teraz na miesiac szkoda mi było dawac ponad 300 zł wiec pomyka w tych z ccc ale one jakies felerne chociaz młoda je bardzo lubi:)

Dzisiaj nareszcie kupiłam małej kożuszek:) w Smyku!
Daga super buciki! też mierzyłam mojej ale ma wysokie podbicie i rzepy nie obejmowały. A butki są takie fajne! Cóż musimy w tych Gufo jakoś przezimować, bo dzisiaj mierzyłam już wszystkich firm i klapa! Moja ma szczupła nóżkę i wysokie podbicie...
adi no nieźle tyle czekać na kapcie.. hehe moja by już z nich wyrosła! Ja kupiłam mojej z 3 tyg. temu Befado r. 22, miała luz z 1 cm a już dzisiaj są na styk ...
Madziu ja też jestem tego zdania butki zawsze kupuję nowe i te które są w bdb stanie zostawiam dla kolejnej dzidzi resztę sprzedaję albo wydaję..

reklama
Lucy - tesciową wczoraj poprosiłam żeby dziś z rana poszła do Lidla po pampki i załapała sie na nie
Kasia- moja sie do kożuszków nie nadaje bo wycieruch straszny. Kurtka od kombinezonu po 2 dniach do prania :/

Do góry