reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy styczniówek 2009

U nas wczoraj zrobiło sie 0 stopni i spadł pierwszy śnieg z deszczem ! Kupiłam nowe buty dla młodej takie na już do chodzenia. Są ładne, niemarkowe, kosztowały 50 zł. Na 1,5 - 2 miesiące powinny starczyć. Na później mam te Bartki sympatexy.

reklama
Nie i wcale go nie chce :( ale przedwczoraj po obiedzie zaczęło sypać z deszczem , momentami to leciało z nieba więcej śniegu niż deszczu ale na ziemi śladu nie było... Dziś +3 ale wieje ostro i dzieciaki u nas na zimowo chodzą. Akurat mieszkamy na przeciwko przedszkola :) Pod spód już nic nie zakładam. Druga opcja to ciepły sweter i jesienna kurtka ale wtedy wygląda na taką nadmuchaną. Mam nadzieje że jeszcze sie ociepli choć na pare dni.

U nas w ciągu dnia wczoraj wiał taki zimowy wiatr, że musiałam małemu ubrać kurtke z kombinezonu....Masakrycznie zimno sie robi....Wieczorem wychodziłam bo robiłam za kierowce i było już bezwietrznie i o wiele cieplej....Za to rano zobaczyłam szron na samochodach...Tzn że opony trzeba zmienić ;-)

Aha...kupiłam ostatnie kapcie dla Piotrka.....Z allegro od pani której nick to Informacje o Użytkowniku dora2270 - Aukcje internetowe Allegro ....nikomu nie polecam....Kobieta karze czekać 10 dni ROBOCZYCH na wysłanie, nie wiem po jaką cholere proponuje wysyłke kurierem, a na dodatek dzwoni do mnie 9 dnia i mówi że nie ma naszego koloru :dry: gdyby chociaż zaznaczyła w aukcji, ze produkt jest sprowadzany czy cokolwiek...ale nie...po prostu czekaj babo 10 dni bo ona raz na 10 dni robi przesyłki....I chociaż kapcie są fajne i oddychające i w ogóle to czekałam na nie od 08.10...U mnie ta kobieta trafia na czarną listę :dry:

Ostatnia edycja:
U nas wczoraj też bardzo mocno wiało aż wyciągnęłam śpiworek do wózka, Blanka siedziała sobie jak królowa opatulona, potem polatała i padła w domu na drzemkę.

Blanka też już chodzi w zimówce, nie chciała ubierać rękawiczek ale któregoś razu zmarzła w rączki mówiąc cimno to teraz ubiera.

Wczoraj kupiliśmy dziewczynom buty w deichmanie z dei-tex
Blanka rozmiar 24 (99 zł)
Oliwia 30 (69 zł)
Dziewczyny zadowolone

Aśka masz racje co używane to uzywane ale dla mnie jest róznica miedzy anonimem z netu a zdrowa siostra i chcrzesniakiem który miał kupione zamałe i nie chciał ich nosic :)

Daga w Daichmanie sa fajne kozaczki na nasze dziewczynki ale niestety dopiero moze za rok albo i dwa bo od 30 czy 31...

Madzia no właśnie zauważyłam że od rozmiaru 30 w górę są fajne butki i jest wybór, tak samo do rozmiaru 25 jak dla naszych maluchów jest wybór, ale jeśli chodzi o rozmiar 27-29 to jest koszmar. Te co kupiliśmy wczoraj to typowo na śnieg i mokrą zimę bo jeśli nie będzie śniegu to Oliwia ma kozaczki lekko ocieplane te w których teraz chodzi tak samo Blanka te jesienne.

ja modle sie zeby zeszłoroczne śniegowce były na cała zime- dostała pod choinke od dziadków z połbutów i cienkich kozaczków z ecco wyrosła całkiem a niestety nie kupilismy latem jak była wyprzedaz a teraz na miesiac szkoda mi było dawac ponad 300 zł wiec pomyka w tych z ccc ale one jakies felerne chociaz młoda je bardzo lubi:)

Dzisiaj nareszcie kupiłam małej kożuszek:) w Smyku!
Daga super buciki! też mierzyłam mojej ale ma wysokie podbicie i rzepy nie obejmowały. A butki są takie fajne! Cóż musimy w tych Gufo jakoś przezimować, bo dzisiaj mierzyłam już wszystkich firm i klapa! Moja ma szczupła nóżkę i wysokie podbicie...
adi no nieźle tyle czekać na kapcie.. hehe moja by już z nich wyrosła! Ja kupiłam mojej z 3 tyg. temu Befado r. 22, miała luz z 1 cm a już dzisiaj są na styk ...
Madziu ja też jestem tego zdania butki zawsze kupuję nowe i te które są w bdb stanie zostawiam dla kolejnej dzidzi resztę sprzedaję albo wydaję..

reklama
Lucy - tesciową wczoraj poprosiłam żeby dziś z rana poszła do Lidla po pampki i załapała sie na nie
Kasia- moja sie do kożuszków nie nadaje bo wycieruch straszny. Kurtka od kombinezonu po 2 dniach do prania :/

Do góry