reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy styczniówek 2009

My używamy z Johnsona jakiś taki szampon, taka pianka - ale średnio zadowolona jestem. To znaczy Ola ma rzadkie włoski i normalnie jej się rozczesują więc tu myślę, że szampon nie ma znaczenia. My mamy inny problem, bo Ola znowu nie lubi myć głowy i na szybko tą czynność robimy, niedokładnie ma tą główkę spłukaną - no i pojawiła nam się ciemieniucha, więc obecnie używamy specjalną emulsję na to. A jak się wyleczymy to zamierzam kupić jej jakiś szampon z Musteli.

Ja też obkupiona na zimę jestem, to znaczy kurtę mam, buty mi jeszcze zostały, ale mam upatrzone, kwestia przymierzyć i wydać kasę ;)
Oli muszę rękawiczki kupić, ręce jej marzną strasznie. Buciki kupiliśmy - jednak Ecco ;) Tyle, że nie chce sobie ich założyć :/ Muszę zacząć ją z nimi oswajać, bo te wiosenno-jesienne już są małe chyba - nie chce ich sobie dać założyć, więc pewnie muszą już ją ściskać. No i mam problem, bo nie opyla mi się już kupować na jesień, kupiłam te zimówki i co - leżą, a młoda łazi w takich a'la sandały :| :zawstydzona/y:
Chwalicie ten sklep Pepco - u nas też jest, ale chyba jakiś mały, bo ja strasznie mało ciuchów na Olę w nim widzę - więcej jest dla niemowlaków i dla starszych dzieci niż na nią - ale nawet tamtych ciuszków jest kilka na krzyż na dany rozmiar.

reklama
U nas niedawno otworzyli Pepco, jeszcze nie byłam ale wybiorę sie, jak chwalicie że fajne ciuszki.
Szampon mam z Ziajki ale ja myję jej włoski raz na tydzień bo ma mało jeszcze, codziennie przemywam właśnie żelem z Topialyse.
Moja swoje zimówki chce cały czas zakładać hehe..
Adi ja kapcie kupuję co 2 miesiące więc wiem coś o tym... i myślę, ze na jednych butach zimowych się nie skończy...

Ostatnia edycja:
U nas też problem z myciem głowy ale z bólem serca trzymam ją dopóki porządnie nie spłynie szampon. Raz jej tak niedokładnie musiałam spłukać to sie drapała potem po główce. Nie lubi myć włosów, nie lubi czesania- brudasek jak nic.

Nie wiem czy nasze Pepco jest duże czy małe na tle innych, ale całkiem podobne jest w Ostrowi Mazowieckiej :) Wybór faktycznie nie za wielki, ciuszki takie sobie na tle firmówek ale i ceny przyzwoite. Rzadko bywam ale można upolować tam czasami coś na prawdę fajnego

Kasia - moja antybucikowa w ogóle jest - to i tak sukces, że na spacer chętnie jakieś zakłada ;) Ale myślę, że i do wyższych kozaczków się przekona, musi z nimi pobyć po prostu :)
Kupinosia - moja Ola też nie pozwala nic gmerać przy główce, buźce... Mam nadzieję, że to stan przejściowy, jak była młodsza nie mieliśmy takich problemów, a teraz takie awantury :( No i włoski to ja je w sumie rzadko czeszę, a nawet jak mi się to uda to ona po swojemu i tak robi bałagan na głowie ;) A używasz nadal szczotki czy już grzebyk? My szczotkę, tylko taką nieco twardszą niż na samym początku.

A ciuszki to ja lubię Oli kupować na Allegro :p :) Bardzo mało rzeczy kupuję jej w "normalnym" sklepie.. :)

my główkę myjemy szamponem johnson's baby. Filip ma króciutkie włoski więc problemu nie ma...Ze spłukiwaniem mielimy swego czasu problem..ale na szczęscie minęło..i teraz w końcu mycie włosków jest bez płaczu :-)

Firmy Pepeco ja nie znam..nie ma u nas takiego sklepu...
My na razie mamy tylko kurtkę zimową akurat udało mi sie kupić w fajnej cenie z NEXTa, i mamy jakies rekawiczki, czapki, szaliki..
Kombinezony dwa mi się spodobały na allegro..no i kozaki też upatrzone...
Kurcza jakos wszystko na allegro kupuje hehe
a dla siebie za to nie mam nic:sorry:

Ha ha ja też allegrowiczka całą gębą :) Ostatnio mnie spotkały pod rząd dwa rozczarowania. Upatrzyłam sobie kurtke, biłam sie o nią i jak za złość wygrałam ZIMOWA KURTKA DLA CÓRCI - George-86/92, j.nowa (1247569511) - Aukcje internetowe Allegro miała być jak nowa a ona ma malutką dziurke na rękawie- maluśka ale fakt, a na drugim plamy, pachnie proszkiem więc najwyrazniej sie nie dopiorą. Poza tym to co białe na zdjęciu w realu jest zielone i osoba nie wspomniała nic o tym w opisie a mi jakoś nie pasuje zielone z różowym. Napisałam maila i osoba milczy. Kolejna rzecz to czapka NEXT 2009 Śliczna Jesienna Czapeczka 12-24 (1248394657) - Aukcje internetowe Allegro w realu wygląda na taką spraną, wyblakłe kolory a osoba mi napisała jak na dzianinie mogą sprać sie kolory ? Nie wiem jak ale wygląda nieciekawie i na dodatek jest za mała :/ z całej reszty zakupów jestem zadowolona. Nawet listonosz już sie nauczył żeby nie dzwonić tylko delikatnie pukać bo dziecko może akurat spać :)

Mamjakty- ja długo czesałam ją tą pierwszą szczoteczką z miękkiego włosia , aż któregoś dnia dotarło do mnie że dziewczynka już duża i to jest głaskanie nie czesanie :) , teraz czesze moją szczotką i właśnie kupie jej żeby miała swoją

Ostatnia edycja:
Kupinosia - ja też kilka razy się zawiodłam na zakupach, ale zdecydowanie z większości jestem zadowolona, a to co mi nie odpowiadało to sprzedałam ;) Ciuszki używane kupuję od stałych osób przeważnie i wiem już czego mogę się spodziewać ;)
A kurteczka bardzo fajna mimo wszystko :)

A ostatnio z ciuszków nic takiego jej nie kupowałam, bo dostałam też całą reklamówkę ubranek od kuzynki po jej córeczce. Rajtki tylko kupiłam, z nexta - mamy kilka par i je lubimy :)

mamjakty- Rajstopek nexta nigdy jeszcze nie miałam. Z firmówek dostałam kiedyś gratisa z allegro wójcik i mariquita. Zwłaszcza te drugie były cudowne. Kupiłam wiosną na bazarku rajstopek po 7 zł i szkoda gadać. Teraz testuje tuptusie ale jeszcze nie prałam więc tu dla mnie znak zapytania, koleżanka je chwali że są ok a i Wola jest ok tylko jak dla mnie gładkie bo wzorzyste nie podobają mi sie tej akurat firmy

reklama
Wójcika rajtki mamy też, fajne są bo milutkie, mięciutkie ale dość szybko się mechacą - no nie? Niby każde rajtki po praniu się zmieniają, ale nie wszystkim takie mechy od razu się robią.

Klaudia - no i jak buciki? One takie wyższe są chyba, no nie? Nie są wycięte na kostkach tylko tak zabudowane trochę? Bo zastanawiam się czy kupić jej jednak jeszcze tego typu czy lepiej już kozaki zakładać...? A jaki rozmiar kupiłaś?

Do góry