reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy styczniówek 2009

Ja już do mata buciki mam, babcia mu kupiła za 49zł w ccc, nie wiem, czy tez właśnie nie guffo, dla mnie rewelacja. A w sumie, po co takie drogie buty dziecku kupować, skoro za rok i tak nie będą pasować, nawet, jeśli nie zdąży ich zniszczyć...:confused2::sorry::dry::cool:. Przecież godzinami po dworze nie będzie chodzić. Te butki, co ma Mat, są ocieplane, ale nie ze skóry, no wiadomo, za tą cenę... ale ciepło w nich mieć będzie na pewno, jak przyjdą mrozy po -15 stopni to na pewno na dwór nie wyjdzie, a jak będzie mniej to najwyżej z godzinę, dwie, i to w kilku odstępach. A w domu wiadomo, kapcie ciepłe i dlatego ja bym tyle w buty nie inwestowała.

A kurtkę na szczęście też mamy, Natasi jest już za mała, a dla Mata jak znalazł, a ma Natalka taką brązową, więc mu będzie pasować, specjalnie kiedyś taką właśnie trochę "męską" kupiłam, żeby potem Młody miał. Coś podobnego, jak wklejam w linku, tylko kurtka ciemniejsza, taki wzorek i dla chłopca i dla dziewczynki:tak::-D.

MM____BEŻOWY kombinezon dziecięcy ___roz. 86 (1256458114) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
ja powtórze za moim pediatrą

ciuchy z lumpexu ale buty porządne...

Kupilismy młodej w ccc kozaczki na wyglad super ale juz po jednym dniu całe powyginane i zdefasonowane a w ecco po 2 sezonach zmian nie widac..

Pysia myśmy w tamtym roku kupili ten kombinezon....i powiem Ci że u nas porażka straszna....Sztywny i Młody nie potrafił sie w nim w ogóle ruszać....Musiałam na szybko kupić inny jednoczęściowy bo był ryk przy ubieraniu

Z butami dałyście mi do myślenia....w niedziele jedziemy na sklepy :-)

A Blanka w domu chodzi na bosaka, skarpetki, rajstopki ściąga nie uznaje nic na nogach jak jest w domu. Oby to jej nie zaszkodziło i nie chodzi mi o katarki. W tych jesiennych co wklejałam linka super jej się chodzi, biega.

Daga - to o jakim "zaszkodzeniu" myślisz? Jeśli boisz się o stópkę w sensie rozwoju to przestań - na bosaka jest najzdrowiej :) Jakbyśmy mieli w domu więcej dywanów i wykładzin to tez bym pozwalała OLi tak chodzić, ale u nas głównie panele i płytki i ja się boję, że się zaziębi jakby mi tak na bosaka teraz biegała... Na szczęście rajtek nie ściąga ;)

Co do bucików, to mnie tez kuszą te Ecco, tym bardziej że mamy teraz tej firmy i jestem super z nich zadowolona. Ola też nosiła latem buciki firmy superfit i tez były w porządku.
Koleżanka chwaliła sobie też buciki z firmy Sunway, ale to letnie sandałki, z zimowych bucików takie znalazła i się nad nimi zastanawia - w sumie nie głupie, ale nie wiem czy by nie przemakały...
TRZEWIKI OCIEPLANE ZIMOWE SUNWAY 325 BEŻ R: 25 (1262601812) - Aukcje internetowe Allegro

A ja jeszcze mam takie pytanko, skoro teraz Ola nosi rozmiar 21 i są one już takie na styk (zero luzu jakiegokolwiek) to na zimę kupić jej 22 czy jednak 23?

Z ciuchów to Ola ma po kuzynach jakieś tam kurtki i spodnie na szelkach, myślę, że powinny być w porządku, tylko jak jedną jej przymierzałam to rękawy i długość ok ale strasznie szeroka :/ I z tym głównie mamy problem :|

U nas zimowe buty póki co są na 1 sezon, bo potem nóżka po prostu wyrasta. W zeszłym roku Natasia miała 23, a w tym ma 26 :szok::szok::szok:, więc nie ma co przechowywać. A nie są nawet powyginane czy "wykoślawione", tylko za małe :sorry::confused2: Zresztą, i tak bym nie kupiła butów na kilka m-cy za 200zł, ale przecież każdy robi tak jak chce, jak może i go stać :tak::tak::tak:.

Może zresztą, moje dzieci nie niszczą tak butów, bo nike mojego Mateuszka nawet na allegro upchnęłam za niezłą kasiorkę (jak na używane)
:tak:

Buty są....skórka, oddychająca wkładka, antypoślizgowa podeszwa...super :) I pasują idealnie do naszego nowego kombinezonu i czapeczki itd... :-D

A teraz moje pytanie.....Piotrek ma strasznie suchą skórkę na buzi....policzki, czółko, nawet skóra miedzy brewkami jest sucha....Kremujemy sie tak jak zawsze rano, wieczorem i przed wyjściem....Potrzebuje krem dla dzieci, który dobrze i szybko nawilży skórkę buzi !!!!!! ten nasz obecny chyba już nie daje rady...Nie ważne ile, ważne żeby działał....Pomóżcie Myszki bo ciałko ma piękne i zadbane a buzia taka brzydka sie robi :-(

Jak Ola miała problemy z buźką i ogólnie ze skórą - też miała takie suchotki, to kupiłam kremiki z Musteli - balsam i jakieś pielęgnujące na wyjście, w tym taka pomadę super nawilżającą i Oli pomogło - teraz tylko te kremiki używam, przed wyjściem z domku, bo tak to niczym jej nie smaruję.

reklama
u nas na suchą skórkę buzi stosujemy oilatum soft krem. A na ciałko nic bo jest ok, czasami dziewczynkom do kąpieli wlewam parę kropelek parafiny i wtedy są takie tłuściutkie.

Do góry