reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy styczniówek 2009

Ja już do mata buciki mam, babcia mu kupiła za 49zł w ccc, nie wiem, czy tez właśnie nie guffo, dla mnie rewelacja. A w sumie, po co takie drogie buty dziecku kupować, skoro za rok i tak nie będą pasować, nawet, jeśli nie zdąży ich zniszczyć...:confused2::sorry::dry::cool:. Przecież godzinami po dworze nie będzie chodzić. Te butki, co ma Mat, są ocieplane, ale nie ze skóry, no wiadomo, za tą cenę... ale ciepło w nich mieć będzie na pewno, jak przyjdą mrozy po -15 stopni to na pewno na dwór nie wyjdzie, a jak będzie mniej to najwyżej z godzinę, dwie, i to w kilku odstępach. A w domu wiadomo, kapcie ciepłe i dlatego ja bym tyle w buty nie inwestowała.

A kurtkę na szczęście też mamy, Natasi jest już za mała, a dla Mata jak znalazł, a ma Natalka taką brązową, więc mu będzie pasować, specjalnie kiedyś taką właśnie trochę "męską" kupiłam, żeby potem Młody miał. Coś podobnego, jak wklejam w linku, tylko kurtka ciemniejsza, taki wzorek i dla chłopca i dla dziewczynki:tak::-D.

MM____BEŻOWY kombinezon dziecięcy ___roz. 86 (1256458114) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
ja powtórze za moim pediatrą

ciuchy z lumpexu ale buty porządne...

Kupilismy młodej w ccc kozaczki na wyglad super ale juz po jednym dniu całe powyginane i zdefasonowane a w ecco po 2 sezonach zmian nie widac..

Pysia myśmy w tamtym roku kupili ten kombinezon....i powiem Ci że u nas porażka straszna....Sztywny i Młody nie potrafił sie w nim w ogóle ruszać....Musiałam na szybko kupić inny jednoczęściowy bo był ryk przy ubieraniu

Z butami dałyście mi do myślenia....w niedziele jedziemy na sklepy :-)

A Blanka w domu chodzi na bosaka, skarpetki, rajstopki ściąga nie uznaje nic na nogach jak jest w domu. Oby to jej nie zaszkodziło i nie chodzi mi o katarki. W tych jesiennych co wklejałam linka super jej się chodzi, biega.

Daga - to o jakim "zaszkodzeniu" myślisz? Jeśli boisz się o stópkę w sensie rozwoju to przestań - na bosaka jest najzdrowiej :) Jakbyśmy mieli w domu więcej dywanów i wykładzin to tez bym pozwalała OLi tak chodzić, ale u nas głównie panele i płytki i ja się boję, że się zaziębi jakby mi tak na bosaka teraz biegała... Na szczęście rajtek nie ściąga ;)

Co do bucików, to mnie tez kuszą te Ecco, tym bardziej że mamy teraz tej firmy i jestem super z nich zadowolona. Ola też nosiła latem buciki firmy superfit i tez były w porządku.
Koleżanka chwaliła sobie też buciki z firmy Sunway, ale to letnie sandałki, z zimowych bucików takie znalazła i się nad nimi zastanawia - w sumie nie głupie, ale nie wiem czy by nie przemakały...
TRZEWIKI OCIEPLANE ZIMOWE SUNWAY 325 BEŻ R: 25 (1262601812) - Aukcje internetowe Allegro

A ja jeszcze mam takie pytanko, skoro teraz Ola nosi rozmiar 21 i są one już takie na styk (zero luzu jakiegokolwiek) to na zimę kupić jej 22 czy jednak 23?

Z ciuchów to Ola ma po kuzynach jakieś tam kurtki i spodnie na szelkach, myślę, że powinny być w porządku, tylko jak jedną jej przymierzałam to rękawy i długość ok ale strasznie szeroka :/ I z tym głównie mamy problem :|

U nas zimowe buty póki co są na 1 sezon, bo potem nóżka po prostu wyrasta. W zeszłym roku Natasia miała 23, a w tym ma 26 :szok::szok::szok:, więc nie ma co przechowywać. A nie są nawet powyginane czy "wykoślawione", tylko za małe :sorry::confused2: Zresztą, i tak bym nie kupiła butów na kilka m-cy za 200zł, ale przecież każdy robi tak jak chce, jak może i go stać :tak::tak::tak:.

Może zresztą, moje dzieci nie niszczą tak butów, bo nike mojego Mateuszka nawet na allegro upchnęłam za niezłą kasiorkę (jak na używane)
:tak:

Buty są....skórka, oddychająca wkładka, antypoślizgowa podeszwa...super :) I pasują idealnie do naszego nowego kombinezonu i czapeczki itd... :-D

A teraz moje pytanie.....Piotrek ma strasznie suchą skórkę na buzi....policzki, czółko, nawet skóra miedzy brewkami jest sucha....Kremujemy sie tak jak zawsze rano, wieczorem i przed wyjściem....Potrzebuje krem dla dzieci, który dobrze i szybko nawilży skórkę buzi !!!!!! ten nasz obecny chyba już nie daje rady...Nie ważne ile, ważne żeby działał....Pomóżcie Myszki bo ciałko ma piękne i zadbane a buzia taka brzydka sie robi :-(

Jak Ola miała problemy z buźką i ogólnie ze skórą - też miała takie suchotki, to kupiłam kremiki z Musteli - balsam i jakieś pielęgnujące na wyjście, w tym taka pomadę super nawilżającą i Oli pomogło - teraz tylko te kremiki używam, przed wyjściem z domku, bo tak to niczym jej nie smaruję.

reklama
u nas na suchą skórkę buzi stosujemy oilatum soft krem. A na ciałko nic bo jest ok, czasami dziewczynkom do kąpieli wlewam parę kropelek parafiny i wtedy są takie tłuściutkie.

Do góry