reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy styczniówek 2009

reklama
Klaudia - a jaki rozmiar kupowałaś ?
taki na wymiar stopy dokładnie ?
bo tu widzę, że rozmiar wkładki jest 15,5 cm.
Paproszek ma taką stopę około 13-13,5 cm i zastanawiam się jaki mu kupić rozmiar, bo na przykład tu:
NOWE GUMOWCE KALOSZE GUMIAKI (3806-9) R. 20/21 (1155374593) - Aukcje internetowe Allegro
długość wkładki wewnętrznej dla rozmiaru 20/21 ma 14,2 ....

====

polazłam do CCC.
były tylko wielkie rozmiary - takie coś około 26 i kosztowały 45 złotych !!!

Aga - jak kupowałam kalosze młodej to też miała stópke 13 cm albo 13,5 już nie pamiętam ! (to było miesiąc temu) w każdym bądź razie jak mierzyliśmy kalosze na mieście to te 22-23 były sporo za duże i nie mogła w nich chodzić. Kupiliśmy 20/21 kaczorka ale bez wkładki izolacyjnej. Z wkładką pewnie kupię na jesień. Ogólnie z tych gumiaków jesteśmy zadowoleni.

Aga my mamy te kalosze rozmiar 20-21
Filip ma stopkę 13,5 cm teraz
Jak pójdę do sklepu to wyciągnę ja z auta, przymierzę młodemu i dam Ci znac jak to wygląda :tak:
Na pewno nie kupowałam ich dokładnie na wymiar stopy, tylko 1-1,5 cm większe...

Ja też mam te kalosze dla małej rozmiar 20 -21 są duże! My je kupiliśmy z Bartku za 39 zł. Można wyciągnąc ten ocieplacz i zmierzyć nóżkę. Moja ma teraz 13,5 cm i są dobre nawet z wkładką.

i ja zmierzyłam z tym ocieplaczem i bez..i nie muszę na razie nowych kaloszy kupować ten rozmiar jest OK:-) Jeszcze nie są na styk, trochę miejsca zostaje!
Kurczaki , a byłam pewna że już będą za małe :szok:

dzięki Dziewczęta :-)

pomna Waszych sugestii dziś - całkiem przypadkiem - znalazłam koleszki w Tesco.
byłam bez Barta, a kaloszki małe były tylko "21" w ilości 2 pary.
ponieważ Wasze maluchy w tych rozmiarach chodzą to doszłam do wniosku, że powinny być ok.
poszłam z kaloszami na dział z pomocami szkolnymi, gdzie je zmierzyłam linijką.
wzięłam z myślę, że jakby były do bani to przecież można oddać.
są git :-)
a swoją drogą poraziła mnie cena kaloszy.
ja kupiłam z przeceny. wyjściowa cena 55 złotych - szczyt wszystkiego !!!
za gumiaki - tyle kasy.
teraz kosztowały 27,50.

Bartosz zwariował !!!
nie wiemy czy to dlatego, że są kolorowe i mają lokomotywę Thomasa, czy może tak mu wygodnie w gumiakach ;-)
zmierzyłam, uznałam, że dobre i zdjęłam. zaczął jęczeć i wkładać do nich nogi
ostatecznie łaził w kaloszach cały wieczór i nawet wlazł w nich do łóżka.
pozwolił sobie zdjąć dopiero gdy uznał, że idzie spać :rofl2:

reklama
Zmiana tematu ;-)

Do mam dziewczynek: czy Wasze córy mają już wózki dla lalek? Jeśli tak, to napiszcie, co macie, co polecacie :)

Do góry