reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy styczniówek 2009

Adiva też o tym słyszałam i z moich obserwacji to sie sprawdza ! Ja to chyba pierwsze dziecko (ogólnie spokojne) dostałam na zachęte ... :-D

reklama
To to drugie powinno być spokojne ?
...na pocieszenie wam dodam że wg badań te dzieci łobuzerskie i ciekawskie najczęściej, przy dobrym ukierunkowaniu, wyrastają na mocne i zdolne umysły...Dzieci spokojne to zazwyczaj myśliciele, miłujący sie w logice itp
Nie wiem ile w tym prawdy ale akurat jako socjolog mam dostęp do takich danych :-)

U nas ta teoria się też sprawdza ;-) Paula była o wiele spokojniejsza i do teraz taka jest - ciągle nos w książce trzyma i mądra dziewczynka wyrosła (no w każdym razie jesteśmy z niej dumni jeżeli chodzi o naukę) ;-) za to ten mały czort, to nie wiem skąd się wziął :-D:-D po tacie ma pieprz w tyłku i skłonności do kombinowania na każdym kroku :-p:-D ciekawe co z niej wyrośnie ;-)
u mojej siostry pierwsza córka była baaaaaardzo niegrzeczna, za to druga o wiele spokojniejsza :sorry2:

Filip jest grzeczny...ale bardzo, bardzo ruchliwy...kombinuje...majstruje..w miejscu nie usiedzi...szok! :-D

a żeby było w temacie to muszę szukać jakiś sandałków dla Filipa, bo "Bartki"są już na styk...

Ola też jest bardzo żywym dzieckiem, podobnie jak Filip nie usiedzi w jednym miejscu zbyt długo - jedynie w piachu trochę dłużej się zajmie, a tak to wszędzie jej pełno :happy2: Co do grzeczności to sama nie wiem jaka jest Ola, czasem posłucha mnie w czymś, czasem się buntuje - często robi coś na przekór - np tysiąc razy będzie włazić na stół, ja ją zdejmuję i tak w kółko dopóki jej się to nie znudzi :sorry2: Za rączkę iść w ogóle nie potrafi, jak zbliżamy się w ruchliwe miejsce to albo do wózka ją daję albo na rączki - bo ją ciągnie do aut :sorry2:
Jest bardzo szybka, na nic nie ma czasu, wszystko w biegu - po tatusiu, mamusia powolniejsza była i jest ;-) hihi

Klaudia - ja też właśnie byłam zmuszona kupić nowe sandałki bo te, co mamy już małe - palec duży wychodzi poza but hehe :blink: I co śmieszne, kupiłam butki tej samej firmy tylko o jeden rozmiar większe a różnica jest kolosalna - ma z 1,5 cm luzu :happy2:

Co do teorii "grzeczności" to coś w tym musi być.Moja starsza siostra jako niemowlę była podobno straszna-wieczne kolki,ryk-nic tylko bujanie w wózku:angry:a ja byłam aniołek-grzecznie spałam w łóżeczku-nie byłam płaczliwym dzieckiem wręcz rodzice nie odczuli drugiego bobasa;-)Ale w dzieciństwie to ja skakałam po drzewach,ja bawiłąm sie na wsi siekierą babci,ja chciałam palić ognicho przed domem :rofl2:
Plus taki,że mam naturę przebojową i jak sobie coś postanowię to nie spocznę puki tego nie dopnę!

Natalka przykład dziecka z adhd-nie usiedzi na miejscu,cały czas biega,przewraca pokoje do góry nogami...mały Tajfun...Krzyczy,śpiewa,tańczy i w ogóle dziecko nie do ogarnięcia:-)ostatnimi czasy kocha przymierzać moje buty-demolka wzmacnia...Ale furorę robi wyciąganie ciuchów z szafy i zakładanie sobie wszystkiego na szyję-najbardziej uwielbia przewieszać sobie moje stringi przez szyje i paradować tak po domu:-p:-p:-p

My dzisiaj testowaliśmy wózek...jest rewelacyjny:-) Młodemu od razu spasował!!
Wielki ukłon w stronę Agi_q za polecenie! Dziękuje! :tak::-)

reklama
My dzisiaj testowaliśmy wózek...jest rewelacyjny:-) Młodemu od razu spasował!!
Wielki ukłon w stronę Agi_q za polecenie! Dziękuje! :tak::-)

:-) cieszę się, że Wam spasował, bo byłaby kicha jakbym ja tak chwliła, a Wy przeciwnie.
wyszłoby, że mam układ z Peg Perego ;-)

przyznam, że Paproszek duuużo bardziej użytkuje Si niż Mutsy.
potrafi w nim wysiedzieć znacznie dłużej i nawet kilka razy przysnął.

Do góry