reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy styczniówek 2009

Aga..no właśnie dzisiaj dostałam odpowiedź...190zł i będzie 7-14 dni lub 105zł i będzie 4-8 tygodni :-D
ale znalazłam na bobowózki.pl...tylko trochę mnie ta cena przeraża...ale "napaliłam" się strasznie na ten wózek hehehe na jakiej stronie Ty zamawiałaś??
też czytałam o tym Si na forum...no i w sumie prawie same pozytywy...ktos tylko na temat kosza na zakupy narzekał że za nisko..no i jedna osoba tez o pałąku że jakieś takie badziewie...
ale oglądałam też zdjęcia które jedna z dziewczyn dodała..no i jest super :D

Adiva jest też coś takiego... IKEA - śliniak na rzep,fartuszek z rękawami 2szt (1064650310) - Aukcje internetowe Allegro

Ostatnia edycja:
reklama
adiva- Ola ma takie śliniaki koszulki z materiału zakładane przez głowe ale je dostała w prezencie więc nie wiem... Sprawdziłam metki i jest napis "Gingerbread" może to coś pomoże, pewnie to nazwa firmy. Tych ceratowych z kieszonką też nie lubie za bardzo zwłaszcza gdy są upały ale sie sprawdzają przy jedzeniu zupy, bo nie przemakają. ( tu metka "Sassy" , zapinane na rzep ) Kiedyś przebierałam Ole do jedzenia tak jak Kuleczka ale teraz mi sie nie chce , za dużo zachodu jak dla mnie.

znalazłam na bobowózki.pl...tylko trochę mnie ta cena przeraża...ale "napaliłam" się strasznie na ten wózek hehehe na jakiej stronie Ty zamawiałaś??

właśnie na bobowózki.
kupiłam ostatni w kolorze kiwi, następną dostawę mieli mieć n koniec czerwca.
nie wiem jak z innymi kolorami jest, bo nie pytałam.

pisałam jeszcze do Tosi (www.90n.pl) bo u nich Mutsy kupowałam, ale mi odpisali, że termin dostawy to około 18 czerwca - więc ewentualnie możesz jeszcze u nich zapytać.
znalazłam tańszy w ''tylkomarkowe'', ale mi nawet na maila nie odpisali.
tu masz za 970: PEG PEREGO SI COMPLETO - NAJNOWSZA KOLEKCJA 2010 - Wszystkie kolory cena 970.00 PLN
tylko nie wiem jak z kosztami przesyłki.
tu masz najtaniej: Wzek Peg Perego Si Completo : Piotru Pan tylko dopytaj czy ma przykrycie i folię w komplecie - ja tam nie pisałam, bo wcześniej nie znalazłam tego sklepu.

...ktos tylko na temat kosza na zakupy narzekał że za nisko..no i jedna osoba tez o pałąku że jakieś takie badziewie...

kosz na zakupy jest wadliwy w tych modelach z 2009 roku. w tych nowych kosz poprawili już. dlatego zwracam Ci uwagę, że ten na allegro (co wkleiłaś linka) to stara kolekcja.
mi kosz nie szoruje po ziemi.
co do pałąka - faktycznie jest inny niż w x-landerze masz. taki giętki bardzo i delikatny z wyglądu (ale nie w sensie, że dziecko go połamie).
Bartoszowi się pałąk podoba.
w modelach z 2009 roku nie ma pałaków w ogóle.

Klaudia , Aga ma rację z tym zamówieniem z USA daj sobie spokój.
Nie wiem czy pamiętacie jak dla Leny zamówiłam kołyskę, która sam buja i ma melodyjki.
Czekałam na nią chyba 3 m-ce, a w końcu jak przyszła to jeszcze musiała CŁO zapłacic - cena wyszła MASAKRA.

Witajcie, dawno mnie nie było na forum.
Basia ma Peg Perego Si od 6 m-ca i jestem bardzo zadowolona. Przede wszystkim jest b. lekki i wygodny w obsłudze. Polecam!

A myśmy się zdecydowali na espiro magic 3 z 2010 roku. ESPIRO-MAGIC 3 2010- HIT - FOLIA i WYSYKA GRATIS (1077145434) - Aukcje internetowe Allegro
Nie mogłam nigdzie kupić 4 w wybranym kolorze, gdyż wszystkie internetowe sklepy czekają na dostawę - pradwopodobnie połowa lipca. Jestem zadowolna - wczoraj był pierwszy spacer. Kupiłam także organizer
a'Guuu! - torba | organizer do wózka (1090765082) - Aukcje internetowe Allegro
,aby mieć wszystko pod ręką. Na wypady do miasta jest bardzo dobrym rozwiazaniem, wokół domu po piachu jeżdzę bolder, z tą różnicą ze wyjeźdzam z nim z garażu i nie muszę dzwigać tego kloca.
Espiro wrzucam jedną ręką do bagaznika, a zmieści się nawet za tylnym siedzeniem - 6,8 kg to nie to samo co 14 kg ;-)

To cudna strona tego typów wózków. My kiedyś pojechaliśmy do ikei pooglądać sobie co nam do domu się przyda i stwierdziliśmy, że po co szukać, kupujemy. Tylko że obna trole były w zappach, a noszenie kubków, szklanek i talerzy w torbie mało nam się podobało. Więc myk, wózek Janka (tusiek jeździł w foteliku na stelażu zappowskim) skladamy i wrzucamy do wózka sklepowego, Janek na siodełko do tego wózka i zakupy do środka się jeszcze zmieściły.

Kuleczko - fajnie, że zakup wózeczka macie już za sobą :tak: Najważniejsze, że jesteście zadowoleni :-D Oby Wam dobrze służył ;-)
Fajna sprawa jak wózek da się złożyć do wręcz mikroskopijnych rozmiarów - u nas niestety trochę miejsca zajmuje, ale nie jest tak źle ;-)

Z nowych zakupów, kupiłam Oli kredki (zwykłe i świecowe) i pisaki z tej serii co AsiaN polecała - firma Crayola - są rewelacyjne :tak: Chociaż pisaki będą na później bo Ola je lizała :blink::happy2:
Zastanawiam się nad zakupem jakiegoś drewnianego stolika i krzesełka - póki co na podłodze rysuje na bristolu, ale w sumie nie wiem czy teraz jest sens, bo ona za długo i tak nie wysiedzi, więc chyba się jeszcze wstrzymamy :tak:
ma mnóstwo ciuchów na lato tylko lato nijakie i ubranka w szafie leżą i czekają na lepsze dni... Za to kupiłam cieniutką czapeczko-chustkę z daszkiem, firmy Maja - superowa jest, Ola nie ściąga jej :-)
78__Pralinka__23315__38_40_42_44_46.jpg

Ola już nie pije z niekapka czy z kubeczka treningowego tylko z kubeczka z rurką. Mamy fajny z TT ale chciałam kupić nowy, bo ten już ciężko jest domyć - swoją drogą dziecięce akcesoria powinny być łatwe w utrzymaniu czystości, a jest na odwrót, domyć te wszystkie zakamarki to nie lada wyczyn, ja pomagam sobie wykałaczkami i patyczkami do uszu :dry:. No i kupiłam jej z Canpola jakiś taki prosty, ale nie zwróciłam uwagi, że on ma rurkę tak swobodnie wpuszczoną przez pokrywkę, która ma dziurkę i przez to się z niego leje, a Ola lubi wymachiwać kubkami :sorry2: No i stanęło na tym, że pije ze zwykłej butelki z tym fajnym ustnikiem, albo ze zwykłego kubka poprzez słomkę :tak:

reklama
Mamjakty jesli przymierzasz sie do stolika to kup lepiej w ikea te plastikowe z serii mamut - ja mam po julce teraz dokupiłam młodemu tylko krzesełko Są łatwe w utrzymaniu czystości i lekkie Moj Krzys sam nosi krzesełko jak potrzebuje cos wyciagąc albo sie wdrapac(niestety)

z ciuchów wczoraj młody dostał spodenki w kratkę i koszulke

Do góry