reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy styczniówek 2009

reklama
Klaudia możesz sobie zamówić przez neta w jakimś sklepie internetowym, albo w Krakowie kupić - my właśnie w Krakowie zakupiliśmy nasz ;-)
Zimą faktycznie mieliśmy problem i musieliśmy stary wózek wyciągnąć, no ale tej zimy dużo śniegu było i największy problem miałam przy przejściu przez ulicę - straszne zaspy się porobiły jak chodniki i ulice odśnieżyli :sorry: Ale tak po odśnieżonych chodnikach dobrze się jeździło :tak:
Madzia - parasolką tez by mi się źle jeździło, Oli chyba jeszcze gorzej ;-) Te peg perego to spacerówki, a to różnica :tak:

Napewno Madzia parasolka jest niewygodna, ale ten Per Pego to nie jest taki badziew jak parasolka np. za 130 zeta, bo takie mam na myśli.

Ja mam boldera - to jak x-lander, ciężki stabilny i duże pompowane koła. Zastanawiała się nad zakupem lekkiego ale my rzadko kiedy korzystamy z wóżka. A na moje piachy koło domu to potrzebuje duŻych kół. Lena cały czas śmiga na włąsnych nogach z własna mała spacerówką dla Lalek (tyle że kamienie w niej wozi). Też mi zajmuje cały bagażnik :-( i to ten minus

Mamjakty ja nie mam parasoleczki z auchana tylko podobna do tej która Aga wkleiła tyle ze z graco(5 lat temu kosztowała 600zł) -tez 2 raczki i kólka ale wieksze z przodu podwójne a z tyłu pojedyncze całkowicie rozkładana do leżenia....
Gdy urodził sie Krzys kupiłam porzadny duzy wózek aby był na cały okres jezdzenia własnie po to aby zrezygnowac z małej spacerówki
mimo tego ze wczesniej byłam bardzo zadowolona z graco teraz nie wyobrazam sobie jazdy innym pojazdem niz mutsy i ze wzgledu na duze miejca dla dziecka tak i ze wzgledu na kólka i pojedyncza raczkę (szczególnie gdy trzeba jedna reka wózek a druga dziecko)

czasami płakac mi sie chce jak widze dzieci w malutkich nierozkladanych parasolkch na mikrołółeczkach w których dupka wisi w dziurze a nogi stercza do góry..... Chociaaz kubełkowe sapcerówki Qunni tez nie lepsze (moje 2 kolezanki bardzo załowały zakupu )

Kuleczka ja mam combika i jak zdejme z wózka koła na wiekszy wyjazd to bezproblemu sie pakujemy... ja uzywam czesto wózka bo duzo jezdzimy w rózne miejsca... mogłabym brac graco bo mniejsze i lzejsze (miescoi sie w tico w bagazniku:)) ale komfort jazdy na duzych kołach przede wszystkim dla dziecka wygrywa

Ja wybrałam mutsy bo był lzejszy o X-landera.. czesto sama sie przemieszczam wiec musze gao wpakowywac do auta bez pomocy a ja lichutkia jestem tylko 50 kg zywej wagi:)

A ja Zappa, małe to, nierozkładane itp, ale kocham go miłością wielką i zrozumiałą dla osób mających małe ustko i 2 dzieci do zawózkowania :-p. Wprawdzie teraz autko większe, ale na spacery mamy emmę, a na zakupy zapp jak znalazł.

Madziu - ja nie wiem jaki wózeczek miałaś na myśli, tylko chciałam sprostować, bo parasolka a spacerówka to dwa różne "pojazdy" ;-)
Parasolki często nie mają sztywnego siedziska i oparcia, a spacerówki raczej to posiadają ;-) Zgadzam się z Tobą, że teraz te wózki robią zdecydowanie za małe, za wąskie, często gondole już po 2, 3 miesiącach są za małe :confused2: A spacerówki jakieś takie wąskie - owszem, dla dzieciaków, które z wózka rzadko korzystają, jak już to na zasadzie podwózki, bo więcej chodzą to nie potrzeba wózka-cud ;-) Moja Ola dużo z wózka korzysta, często pierwszą drzemkę ma właśnie w nim więc zależało mi na czymś większym, wygodnym. Co do rączki - owszem, potrzebowałam czasu, żeby się przestawić, ale obecnie nie mam problemu z prowadzeniem, a jedną ręką też zdarzy mi się prowadzić ;-) Co do kół - to powiem szczerze, że Oli lepiej się śpi i jeździ z mniejszymi, specjalnie chodzę po gruncie ze żwirkiem, kamykami bo lubi jak ją kołysze, trzęsie - więc to od dziecka zależy :-D
Kuleczko - jak Lenka nie korzysta często z wózeczka to myślę, że jakiś tańszy, prostszy, lżejszy i mniejszy wystarczy :tak: Tak mi się wydaje :tak:

Też sie zastanawiałam nad jakimś lżejszym wózkiem ale jednak pozostanę przy spacerówce bo wygodna dla mnie i dla Oli. Poza tym ostatnio bardzo sporadycznie używam wózka. Mamy obszerne Peg perego na dużych kołach. Wcześniej na tym stelażu jeździliśmy gondolą. Spisuje nam sie świetnie, tylko zajmuje dużo miejsca w bagażniku ale ten akurat duży. Kolejny minus że nie ma odpinanego pałąka tylko jest sztywna poręcz. Kupiliśmy używany więc to musi być jakiś starszy model.
Madzia- ja też musze mieć wózek z pełną rączką tak myśląc przyszłościowo ;-), poza tym te inne jakoś źle mi sie prowadzą

reklama
Mamjakty właśnie też tak myślę. Chciałabym wóżek na krótki wypad do miasta i na wakacje. Lena w wóżku nie śpi. A i tak kończy się że w miście czy parku mama prowadzi wóżek a Lena biega obok, albo stoi na placu zabaw bo teraz ze ślizgawki przeżuciła się na bujaki sprężynkowe.

Dlatego prosze o waszę opinię dla tego modelu ESPIRO MAGIC 3 lub 4 z 2010 roku (nie wiem czy lepiej jedno podwójne czy 2 z przodu pojedyńcze)
2.jpg1.jpg

Waga:7,2 kg i 6,8 kg trójkołowy.
Może ktoś ma coś takiego, albo ktoś z waszych znajomych?

http://www.allegro.pl/item1078662071_wozek_5_kolor_espiro_magic_3_sklep_bociek_zabrze.html

Ostatnia edycja:
Do góry