reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy styczniówek 2009

reklama
U nas też walka z niekapkami , Avent w miarę ale tylko z miekim ustnikiem , Dr. Brown odpadł w przedbiegach, Tommy Tipee też , najbardziej Franuś lubi Nuk'a bo ma ustnik prawie jak smoczek od butelki nie do końca jest to niekapek ale przynajmniej mały uczy się sam trzymać
Akcesoria dla niemowląt marki NUK
Generalnie łatwiej nam przychodzi uczenie się picia z zwykłych plastikowych kubeczków.

A ja dziś zakupiłam małemu pierwsze zimowe buciki co prawda on jeszcze sam na razie nie chodzi tylko za rączkę ale musi się do butów zacząć przyzwyczjać bo dotychczas miał tylko takie mięciutkie do wózka.
Kupiłam też twarde kapciuszki po domu bo już przy meblach to nieżle zasuwa a skarpetki antypoślizgowe mu się zsuwają ciągle.
Czy wy macie już jakieś doświadczenia w tej kwestii ??
Buty kupiłam Geoxa masakra cenowa ale cóż tu oszczędzać nie można .
A kapcie firmy Befado albo jakoś tak.

Ostatnia edycja:
Hehehe no to dałyście mi do myslenia :-) Dzięki :-)

Mysza befado są bardzo dobrze...młody non stop w nich zasuwa...Dobre są też dr.Fabio ale nie polecam jesli masz wykładziny lub dywany w domu :-)
Na bucikach zimowych sie nie znam bo póki co Mały po dworze nie biega...Ma jakieś opory przed włożeniem kozaczków więc go nie będe męczyć...za rok będzie bardziej świadomy no i zdecydowanie bardziej przyzwyczajony do bucików wszelkiego rodzaju :-)

adiva a może nie ma sensu uczyć Piotrka picia z niekapka na lato kupicie bidon i nauczysz go słomką Znaczy ja mam tak zamiar zrobić tylko u nas to raczej zalecenia logopedyczne żeby bardziej kłaść nacisk na słomkę a nie niekapek:sorry2:

adiva a może nie ma sensu uczyć Piotrka picia z niekapka na lato kupicie bidon i nauczysz go słomką Znaczy ja mam tak zamiar zrobić tylko u nas to raczej zalecenia logopedyczne żeby bardziej kłaść nacisk na słomkę a nie niekapek:sorry2:
Też już o tym myślałam....tylko, że on ma juz 11 zębów i nie powinien męczyć silikonów....Ale podejrzewam że w nosie ma zalecenia i troske mamusi o jego zgryz...pewnie przejdziemy od razu do zwykłego kubka a butle zostaną na noc...

ja też ponoszę jak narazie porazkę z niekapkami :baffled:
szybciej karolka pije mi z kubka najlepiej o grubych sciankach aniżeli z niekapka albo ze słomki :baffled::baffled:
więc butla tylko do mleka ale czasem jak nie pije cały dzień to dam jej też herbatkę z butli :zawstydzona/y::-(

reklama
Do góry