reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy styczniówek 2009

ja tez juz sie rozgladam za lozeczkiem,do pazdziernika chce juz miec to za soba,bo wedlug mnie wbrew pozorom te dodatki i pierdolki kosztuja nie wasko

reklama
Ja troche juz mam, glownie ciuszki. Ale usiadlam ostatnio i zrobilam liste potrzebnych jeszcze rzeczy. Jestem w szoku, bo co chwile do niej cos dopisuje, a jest juz sporych romiarow. No tak, te pierdolki typu szczotka do wloskow, nozyczki lub cazki do pazurkow, gaziki, waciki itd. itp. Uzbiera sie troche...

Ja odłożyłam zakupowe szaleństwo na koniec września - po kolejnej wizycie u lekarza i usg-zobacze w końcu jak się miewa mój dzidziulek kochany i wtedy nabiorę zapału i siły do walki ze sklepowymi półkami:-)(..najpierw poczekam na wypłatę:rofl2:

Ja rozpływam się przy tych mebelkach (szczególnie zielone przypadły mi do gustu)
Meblik

Na początku myślę o zakupie łóżeczka, komody z przewijakiem i może szafy.
Póżniej jak będzie większe dokupiłabym kilka mebelków.
Producent mebelków mieści się w Chojnicach www.meblik.pl (mam tylko 70 km) a już rozmawiałam czy odbiór własnym transportem mogę liczyć na rabat i rzeczywiście jest taka możliwość.
11-ele. pościel z *HAFTAMI* z *****SZYFONEM****** (414888639) - Aukcje internetowe Allegro i coś takiego do łożeczka, delikatnego z uwagi na już dekorowane mebelki (może jakiś beż czy ecri)
Cena mebli mnie przeraża :-( ale zakładam ze na trochę dłużej będą niż wyłącznie na okres niemowlęcy :tak:

Kuleczka meble sliczne. Tez myslalam o tej poscieli, ale one sa z baldoachimem, ktorego ja nie chce. Trzeba sie z nim wymeczyc przy prasowaniu i zakladaniu, a potem na nim tylko kurz osiada.

Ja zastanawialam sie nad mebelkami www.mibb.pl , ale stwierdzilam,ze 1799 za samo lozeczko to przesada. Wole na inne rzeczy to wydac.Na poczatku chcialam tez wzorki na mebelkach, ale pewnie by sie szybko znudzily i ciezko jest cos do nich dobrac( np. posciel)

Ostatnia edycja:
Tutaj przyznaje racę, że wzorki mogą się znudzić - tym bardziej że planuje na troszkę dłużej niż wiek niemowlęcy. I koniecznie muszę je zobaczyć na żywo przed zakupem :tak:
Bardzo ładnie wyglądają także mebelki baby vox
baby.vox.pl - sklep internetowy - meble i dodatki dla dzieci
np. Hiacynt Cream. Widziałam te mebelki na żywo, gładkie, miłe w dotyku, wszystkie opływowe kształty. Oglądałam je wcześniej w katalogu i w internecie, ale dopiero na żywo robią wrażenia - pięknego i estetycznego wykonania. Załuję tylko że nie można rozszeżyć kolekcji z niemowlęcej na dziecięcą.

A co do baldachimu Celinka to mnie przekonałaś - ślicznie wygląda na zdjęciu, a napewo to siedlisko kurzu i te prasowania - poprostu nie znosze prasować :-(

Hehe, to ja oszczędna jestem :-p. No ale nie mam raczej wyjścia, na wyprawkę Jankową miąłam pieniądze zostawione mi przez ukochana ciocię i starczyło mi na wszystko plus dodatkowe badania i szczepienia małego. A łóżeczko kupiłam uzywane i jestem bardzo z niego zadowolona :-)

no ja też blado wypadam :) jak na razie planuję kupno tylko łóżeczka - bez wybryków i przewijaka - na razie nie planuję urządzać pokoju dla dziecka - może potem, jak już będziemy mieszkać w swoim domku - na razie u moich rodziców jesteśmy :) ale myślę, że lepiej zainwestować w umeblowanie dziecięcego pokoiku niż niemowlęcego :)

Kupiłam w ikei taką listwę ochronną na górę łóżeczka (tę listwę od której na dół odchodzą paliki boczne o przekroju okrągłym)
przeciw gryzieniu, a dokładniej chroniącą łóżeczko przed gryzieniem. Zobaczymy na ile zda egzamin.

pozatym kupiłam malutkie paputki na nózki szkrabika i kilka dodatkowych pajacyków :-).

reklama
Do góry