reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy styczniówek 2009

reklama
Taka mała ciekawostka apropos bucików z Befado...Jeśli na podeszwie są kółeczka to bucik jest dla wąskiej stópki z szerokim podbiciem, jeśli miś to dla szerokiej z szerokim podbiciem...jest trzeci wzór dla stópek małych i drobnych :-)

ja kupiłam właśnie buciki z Befado też, o takie:
http://www.befado.com.pl/?p=produkt&id_pro=1154
bardzo fajne się wydają - co do podeszwy to nie wiedziałam o tym, co adiva pisze :-) na naszej są kółeczka - a nie wiem w sumie jaką stópkę ma Ola, drobna taka, ma najmniejszy rozmiar - 18 ;-)
no i kurna założyłam - ledwo co, bo strasznie podkurczała paluszki i się wierciła, postawiłam ją to się rozpłakała, siadła i zaczęła brać stópką o stópkę żeby je zdjąć :-:)-( mam nadzieję, że się przyzwyczai do bucików....

laseczki zeby was szlag nie trafił jak wam przyjdzie je zapinac a dzieciak bedzie w kazda strone wierzgac... miałam takie dla Juli... tragedia- wasze moze beda grzeczne przy zakładaniu Nie ma to jak rzep nawt szybciej idzie robienie podwójnyh kokardek;-)

laseczki zeby was szlag nie trafił jak wam przyjdzie je zapinac a dzieciak bedzie w kazda strone wierzgac...
no cóż, człowiek na błędach się uczy, jak będzie ciężko je zapinać to kolejne kupi się na rzep ;-) ale póki co to nie zapinanie stanowiło jak dla mnie problem - bo z tym poszło gładko - samo włożenie było ciężkie ;-) ale dojdziemy i do tego :tak:
Black - Ola też nie chce mieć nic na nogach, na rękach to samo - założyłam jej rękawiczki to aż purpurowa się zrobiła ze złości :/

Ostatnia edycja:
do chodzenia w domu: zalecane są skarpetki z ABS.
Dziecko powinno jak najdłużej mieć kontakt stopy z podłoga do prawidłowego rozwoju. Także dla dzieci uczących się chodzić nie polecam żadnych butików.

Nasza rehabilitantka także uważa że butki dla dziecka w tym etapie rozwoju to proteza.

....a tak generalnie my nie mamy problemów z butami (kozaki z cocodrillo na rzep) i rękawiczkami - ale przy czapce jest DRAMAT

Buciki-kapcie ubieramy codziennie na 30 minut i nic więcej...oswajamy sie
Rękawiczki są zjadane wiec nie beda używane...
Kozaczków również nie posiadamy - mam buciki miękkie i ciepłe na teraz a na zime cos sie kupi...Ale muszą być miękkie bo Piotrek nie znosi nic sztywnego na nogach...No chyba że zacznie chodzić, a patrzac na tępo jego rozwoju to chyba zacznie śmigać tak jak ja - grubo przed roczkiem....Sklepy są więc można jechac i kupić - nie pali się...

reklama
My na jesien kupilismy Bartkowi buty na rzepy rozmiar 19- tylko po to,zeby noga na dworze nie marzla.Wczoraj mu zakladalam i sa juz za male. Albo moje dziecko ma duzą noge, albo jakas mala rozmiarowka tych butow( firma befado).

Ostatnia edycja:
Do góry