reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy styczniówek 2009

reklama
Ja mam hopla na punkcie wełny ;-) a że nigdzie nie mogłam dostać wełnianego szalika (sam polar lub akryl wszędzie :confused2:) to kupiłam merynosową włóczkę i od wczoraj dłubię małej szalik samodzielnie ;-):-)

Z butami czekam, aż młoda zacznie chodzić. Na spacery ma grube skarpety wełniane, myślę, że w zupełności wystarczą do ocieplenia stópek :tak:

My skarpet wełnianych używamy jako kapci jak w domu jest chłodniej, a udało mi się kupić takie fajne antypoślizgowe :-)

Mam pytanie do dziewczyn, które mają w domu łóżeczka turystyczne dla swoich maluchów. Otóż drugiej córze chcemy kupić turystyczne i doradźcie na co zwrócić szczególną uwagę, bo ja pojęcia nie mam :zawstydzona/y:.

Mam pytanie do dziewczyn, które mają w domu łóżeczka turystyczne dla swoich maluchów. Otóż drugiej córze chcemy kupić turystyczne i doradźcie na co zwrócić szczególną uwagę, bo ja pojęcia nie mam :zawstydzona/y:.
My mamy takie Coneco łóżeczko turystyczne APOLLO 04 BEŻOWE - porównanie cen. Dla nas ważne było, żeby miało dwa poziomy, miało materacyk, było lekkie i łatwo się składało :-D to jest rewelacyjne, nawet lekarz na wizycie to powiedział, tylko nie moge go znaleźć w żadnym sklepie internetowym..

Ja przez 9 miesięcy juz 3 turystyczne zakupiłam...jedno dla nas, drugie dla rodziców i trzecie dla bratówki....I tak dwa: poziomy obowiązkowe,wymiary, ponieważ po obniżeniu najlepiej jest włożyć taki materac jaki jest w drewnianych...wtedy dziecko nie śpi na rurkach.(wymiary materaca są chyba standardowo dwa a łożeczka masz do wyboru do koloru)..No i u nas mega dodatkiem były bieguny które mozna zdjąć później albo zablokować na czas zabawy np.Ważny jest też materiał-to że napiszą że sie spiera to nie znaczy że tak jest....musi być taki odblaskowy.W naszym łożeczku kojcu niby spieralny ale tak latwo nie schodzi z niego nawet zwykła plameczka...dopilnuj żeby siatka była napięta ale nie za mocno...z czasem malutka zacznie podróżować po łożeczku i przejechać sobie taką napiętą siatą po główce wcale super nie jest...No i musi mieć kółka z hamulcem :-)Aha i jeszcze...zwróć uwagę na wysokość łożeczka bo niektóre są takie, że nawet na samym dole gdy dziecko wstanie to brzeg ma gdzies na wysokości klatki piersiowej,czyli może wypaść...I to chyba tyle...mam nadzieje, że coś to pomoże :-)

Ostatnia edycja:
Dzięki dziewczyny. O poziomach to akurat wiedziałam, ale cała reszta jest dla mnie czarną magią. Niby mieszkamy w domku, ale kurcze kiepsko z miejscem w pokoju dziecinnym i jak mam wyobrazić sobie dwa drewniane graty to mi się nie dobrze robi ;-) A turystyczne to nawet na wakacje z nami pojedzie ;-)

Black tak jak pisze Adiva musi miec dwa poziomy tak aby porzdny materac na kazdym połozyć bo normlnie dziecko spi na dykcie z mała warstwa gąbki a tak wogóle to ja bym mimo wszystko drewniane wybrała z normalym porządnym materacem... do tego wyjdzie taniej o połowę Posiadam turystyczne na wyjazdy i powiem Ci ze nie wyobrzam sobe aby moje spłały na codzeń w takim
xrlme.jpg

Jutro mamy zamiar pojeździć po sklepach i może coś wybierzemy. W sumie drewniane łóżeczko wydaje mi się jakby stabilniejsze, sama nie wiem na jakie się zdecydować. Tak czy inaczej w pokoju czeka nas małe przemeblowanie żeby maluszkowi urządzić osobny kącik, muszę się z mężem dogadać i zobaczymy. No, ale z drugiej strony mimo wszystko korci mnie zakup turystycznego.

Kurcze przy Julce nie miałam takich dylematów, kupowaliśmy to co nam się podobało (pomijając fakt, że połowa rzeczy stała się bezużyteczna :-p) a teraz chcę kupić raz a porządnie.

No i został nam do kupienia podwójny wózek, ale z nim się jeszcze ciut wstrzymamy, choć model mam już wybrany.

reklama
A jaki wybrałaś wózek.. ja widziałam w kosciele fajny ale nie wiem jakiej firmy bo był za dalego i był w zestawie roczniak i dzidzia:)
Ja bym mimo wszysto zedecydowała sie na drewniane chociazby z racji tego ze mniejszy kurzołap i stabilniejsze

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry